Aktivitetsarmband

Köp aktivitetsarmband med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Alla våra tester av aktivitetsarmband 2017
  2. Vilken är då bäst i test?

Letar du efter ett aktivitetsarmband men har gått vilse i djungeln av alternativ? Det är förståeligt. Marknaden för aktivitetsarmband har formligen exploderat under de senaste åren. Det är inte längre bara Fitbit och Jawbone som tillverkar aktivitetsarmband. Även Adidas, Polar och Sony har gett sig in i leken.

Så vilket aktivitetsarmband bör du välja? I denna köpguide presenteras och rangordnas åtta olika aktivitetsarmband som alla har olika funktioner och kvaliteter. Vissa är mer träningsfokuserade, medan andra vill hjälp dig att kartlägga ditt dagliga liv.


Bäst i test av aktivitetsarmband

Det finns inte ett specifikt aktivitetsarmband som alla kommer att älska. Däremot finns det ett aktivitetsarmband som passar just dig. Frågan är bara vilket. Valet är helt individuellt och beror på vad ditt mål med armbandet är.

Denna köpguide kan hjälpa dig att hitta rätt i djungeln av armband. I guiden kan du lära dig mer om hur de olika armbanden fungerar och få tips om vilket armband som passar dig. Eftersom faktorer som pris, utseende och användarvänlighet också kan spela roll, vägs även detta in i guiden.


Fitbit Charge HR: Bäst i test av aktivitetsarmband

Fitbit Charge HR passar dig som vill ha ett mångfacetterat aktivitetsarmband till ett bra pris. Fitbit Charge HR mäter puls, sömn och aktivitet. Pulsmätaren gör att du kan få ett mer precist resultat vid aktiviteter som cykling och styrketräning på gymmet. Också kaloriförbrukningen blir mer exakt tack vare pulsmätaren.

Fitbit Charge HR är ett stilrent och bekvämt aktivitetsarmband som finns i många olika färger, allt från plommon till svart. Displayen matchar färgen på armbandet, och visar bland annat antal steg, antal trappor, din puls och vad klockan är. När du höjer armen, tänds skärmen, men du kan även knacka på den för att tända den eller växla mellan funktionerna. Dessutom har skärmen fysiska knappar. Trots detta är den liten och diskret. Batteriet räcker i upp till fem dagar innan det behöver laddas.

Fitbits app är stilren och informationsrik. För nybörjaren kan den kännas överväldigande, men gillar du att djupdyka i din statistik är detta rätt armband. Alla de parametrar som mäts – puls, sömn, diverse träningspass, antalet förbrända kalorier, antal trappor, antal steg med mera – kan du grotta ner dig i, både dag för dag och över längre tid. Du har själv möjlighet att skräddarsy appen så att den passar dig, exempelvis genom kortkommandon.

Eftersom Fitbit Charge HR mäter pulsen blir kaloriförbrukningen mer exakt än de armband som bara räknar steg. I appen kan du dessutom manuellt registrera dina måltider och din vikt, vilket gör att Fitbit Charge HR passar för den som vill ha koll på kalorierna.

I appen kan du välja bland olika utmaningar och dessutom bjuda in dina vänner att delta. Antalet utmaningar är begränsat, men den sociala aspekten – att utmana dina vänner – passar dig som triggas av att tävla.

Fitbit Charge HR saknar helt GPS. För löpare och cyklister fungerar därmed armbandet bäst när mobilen får följa med på träningspasset. I appen kan du tagga dina olika pass. Taggningen är varierad: allt från spinning och vikter till fotboll och ishockey. Simma dock aldrig med ditt armband; Fitbit Charge HR tål inte ens en dusch. Om du glömmer bort att registrera ett pass spelar det ingen roll. Fitbit Charge HR känner själv av och kommer registrera passet i appen.

Fitbit Charge HR mäter din sömn: hur länge men också hur bra du sover. Den går dock inte mycket djupare än så. Det finns alltså bättre sömnmätare på aktivitetsarmbandsmarknaden. Fitbit Charge HR fokuserar dock mest på fitness, och då är det viktigaste när det kommer till sömnen att du får dina sömntimmar. Fitbit Charge HR erbjuder även vibrerande alarm som kan ge dig en skonsammare väckning. Du anger en tidsperiod under vilken du behöver gå upp, varpå armbandet vibrerar när du sover som lättast.

Armbandet mäter din puls dygnet runt. Fitbit Charge HR är särskilt bra på att mäta pulsen under träning, dock lite sämre på att mäta din vilopuls. Särskilt exakt är den vid aktiviteter som styrketräning och löpband på gymmet – något som många andra aktivitetsarmband ofta förbiser.

Adidas Micoach Fitsmart:

Köpa aktivitetsarmband Adidas Micoach Fitsmart

Fitbit Charge HR passar bra för dig som vill fokusera på träning och som gillar att djupdyka i appens statistik. Du får många funktioner för pengarna, samt ett stilrent armband som smälter in bra på både gymmet och middagen. Om du tycker om att gymma är pulsmätaren ovanligt exakt under dessa aktiviteter. Pulsen ger dessutom ett bättre mått på hur många kalorier du gör av med, och i kombination med manuell måltidsregistrering i appen, passar aktivitetsarmbandet för dig som av olika skäl vill hålla koll på kalorierna.

Adidas Micoach Fitsmart är ett armband för dig som vill sätta upp mål och få konkreta tips på hur du ska träna inför detta mål. Armbandet, som är lite dyrare än genomsnittet, är inget för nybörjaren. Det krävs både att du är villig att sätta dig in i hur armbandet fungerar och att du vill träna.

Själva armbandet är lite större och klumpigare än övriga, särskilt om du har en smal handled. Tanken med armbandet är emellertid inte att bära det dygnet runt för att se hur många steg du går under en dag eller hur du sover om natten. Detta är ett renodlat träningsarmband, vars batteri klarar sig utan att laddas i fem dagar om du tränar en timme per dag. Armbandet tål vatten, men Adidas rekommenderar att man inte simmar med det.

Armbandets display visar bland annat distans, fart, förbrända kalorier och hjärtfrekvens. Dessutom finns det LED-lampor som lyser upp i olika färger beroende på vilken intensitetszon du befinner dig i. De fem färgerna representerar fem zoner och visar om du behöver sakta ner eller ta i ytterligare under ditt pass. Istället för att räkna på var din puls bör ligga för att exempelvis förbränna fett, kan du bara snegla ner på ditt armband och kontrollera att lamporna lyser i rätt färg.

Detta är inte ett aktivitetsarmband du bara kan sätta på dig och gå ut och springa en runda. Det kräver att du läser igenom manualen så att du kan få ut så mycket som möjligt av din träning. Du kan träna utan mobilen, men armbandet har ingen inbyggd GPS och datan blir därmed inte särskilt tillförlitlig.

Adidas Micoach Fitsmart synkas med appen Train & Run för att kunna skicka data från ditt senaste träningspass, men också för att kunna ta emot detaljer om vad du vill uppnå. Du kan till exempel lagra femton olika träningspass på ditt armband. Antingen kan du skräddarsy passet själv eller kan du välja en av Adidas många befintliga pass.

I appen kan du dessutom ställa in ditt mål, till exempel att springa 10 km på en viss tid eller att spela en fotbollsmatch. Appen hjälper dig sedan att göra en personlig träningsplan för hur du ska nå detta mål. Ett vanligt träningsschema kan ibland kännas övermäktigt, men Adidas Micoach Fitsmart personaliserar en plan med veckomål som hjälper dig mot ett större mål. Både soffpotatisen och fitnessfantasten kan därmed få glädje av armbandet. Om du därtill synkar appen med din kalender, kommer appen att säga till när du missar – eller skippar – ett pass.

Adidas Micoach Fitsmart fungerar som en träningskompanjon som hjälper dig att sätta mål och nå dem, oavsett om det handlar om att slå ett nytt fartrekord eller att trimma kroppen. Armbandet passar dig som – oavsett om du är en soffpotatis eller en fitnessfantast – vill fokusera på din träning och som därtill är beredd att spendera lite extra pengar.

Moov Now: För dig som vill utvecklas i din träning

Köpa aktivitetsarmband Moov Now

Moov Now passar dig som är träningsfokuserad. Tanken är att du ska starta ett träningsprogram, varpå Moov Now hjälper dig att nå ditt mål genom att helt enkelt ge dig tips direkt i dina hörlurar. Det krävs alltså att du har mobilen med dig under passet så att Moov Now, med något monoton röst, kan meddela dig när du inte håller tempot eller när du tappar hållningen. Moov Now fungerar därmed som en ganska fåordig personlig tränare, som dock endast talar engelska. Det går alldeles utmärkt att lyssna på Spotify under träningen. Så fort tränarrösten har något att säga, sänks ljudet på musiken lite, för att därefter höjas igen.

Armbandet kommer i två storlekar: small och large. Vissa träningspass, exempelvis cykling, kräver nämligen att du bär armbandet runt fotleden. Dessutom behöver du ha med dig din mobiltelefon, dels för att kunna ta emot träningshjälpen och dels för att Moov Now använder sig av mobilens GPS. Eftersom armbandet är vattentätt går det också bra att simma med det. Det är dock ingen bra idé att ta med sig mobilen ner i vattnet. Lämna istället mobilen i omklädningsrummet, så kan du synka datan när du kommer tillbaka.

Batteritiden är sex månader lång. Moov Now går nämligen på klockbatteri. De är inte laddningsbara och det kan vara bra att alltid ha ett extra klockbatteri hemma.

Om du vill utvecklas i din träning, är Moov Now ett bra aktivitetsarmband. All information och statistik om din träning hittar du i den tillhörande appen. Appen är enkel och lättnavigerad. Fokus ligger på din utveckling och dina personliga prestationer. De olika träningsprogrammen har flera nivåer, som passar både den oerfarne och den erfarne. När du har nått en nivå, går du vidare till nästa som är marginellt svårare. På så sätt motiveras du till att bli bättre och bättre.

Förutom träning mäter Moov Now även din sömn. Om detta är något du prioriterar i ditt aktivitetsarmband, bör du fortsätta leta. Moov Now tror nämligen att du sover när du sitter helt stilla. Armbandet ger heller ingen helhetsbild av det dagliga livet. Det har visserligen en stegräknare, men kanske mest av tradition.

Armbandet passar den träningsfokuserade, oavsett om du har tränat mycket eller lite innan. Det är inget aktivitetsarmband du ska bära dygnet runt för att kartlägga ditt liv. Det är snarare ett armband för den som vill utvecklas i sin träning med hjälp av en monoton, fåordig coach. Armbandet är förhållandevis billigt men kräver att du har mobilen med dig.

Fitbit Blaze: Ditt första aktivitetsarmband

Köpa aktivitetsarmband Fitbit Blaze

Bästa pris: 2149 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker:

Fitbit Blaze är det perfekta aktivitetsarmbandet för nybörjaren. Fitbit Blaze känner automatiskt av när du tränar och registrerar passet även om du själv glömmer bort att föra in det. I den användarvänliga appen kan du se dina resultat, både dag för dag och över längre tid, samt samla olika typer av utmärkelser. Fitbit gör dessutom marknadens bästa stegräknare – och Fitbit Blaze är inget undantag.

Armbandet är tänkt att bäras dygnet runt och därför är dess band utbytbara. Du kan ha en färg på banden när du tränar och en annan när du är på fest. Fitbit Blaze liknar en vanlig klocka och smälter därmed väl in i din vardag. Armbandet är inte lika snyggt som Jawbone UP3, men det är definitivt skönare.

Displayen – en snygg färgskärm – kan visa tiden, guida dig genom enklare träningspass, underrätta dig om inkommande samtal och sms samt visa statistik. Det är helt enkelt en smartklocka med träningsinriktning. Dock rekommenderas det fortfarande att ta med sig mobilen. Armbandet är beroende av mobilens GPS, men eftersom många gärna lyssnar på musik under träningspass kanske detta inte är ett allt för stort problem.

Den tillhörande appen är tydlig och lätt att använda. Den erbjuder tillräckligt med data utan att det känns överväldigande. I appen kan du se din dagliga aktivitet, men också hur du har utvecklats över tid. Appen kan motivera dig genom olika utmaningar och utmärkelser.

Hur bra kartläggs din sömn? Om du vill ha djupgående information om hur du sover, är detta inte rätt aktivitetsarmband. Den känner inte av om du sover djupt, ytligt eller drömmer. Istället visar den om du sover, sover oroligt eller har vaknat. Däremot märker den faktiskt av nattliga toapauser. Om du vill ha en tillförlitlig kartläggning av din sömn, men inte har något behov av djupare information, passar Fitbit Blaze dig. I appen kan du, efter hand som tiden går, se hur sömnen har sett ut över en längre tid. Armbandet har ett vibrerande alarm som väcker dig inom vald tidsperiod när du sover som lättast.

Fitbit Blaze mäter din puls dygnet runt. Den mäter vilopulsen helt fläckfritt, och i takt med att du blir mer och mer vältränad, kommer du kunna se en nedåtgående kurva på vilopulsen. Armbandet är dock inte lika bra på att mäta pulsen när du tränar. Om du är mer erfaren och vill ha koll på olika intensitetszoner under träningspasset, blir Fitbit Blaze bara missvisande. Som nybörjare spelar detta mindre roll och vilopulsens motiverande nedgång är allra viktigast.

Fitbit Blaze mäter puls, sömn och aktivitet. Den tar inte aktivitetsarmbandet till en ny nivå, men är lättanvänd och motiverande för nybörjaren. I appen, som registrerar även den träning du själv glömmer bort att lägga till, är din data lättöverskådlig och tydlig. Det krävs att du är beredd att lägga en del pengar. Aktivitetsarmbandet – som dock kan extraknäcka som klocka samt underrätta dig om samtal om sms – är dyrast av dessa åtta.

Bästa pris: 2149 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker: