Bakmaskin


Tefal Home Bread XXL OW500: Bäst i test av bakmaskiner 2017

Köpa bakmaskin Tefal Home Bread XXL OW500

Tefal har en lång historia inom köksprodukter och med deras bakmaskin så går de från den klassiska stilen av att knåda degen för hand till att överlåta det till en assistent så att du får mer tid över till annat. Vare sig du är en nybörjare eller ej så behöver du bara tillsätta ingredienserna så tar Tefal Home Bread hand om resten.    Med 14 olika program, varav ett är för glutenfritt och ett för sylt, stoltserar Tefal med att ha flest funktioner utav de tre maskinerna. Manualen till Tefal är detaljerad men förklarar enkelt om hur du använder maskinen samt hur ingredienserna ska användas.    I manualen finns en felsökningstabell som förklarar i bilder om vad som kan ha gått fel under bakningen och varför resultatet inte blev som du förväntat dig samt en teknisk felsökningstabell som beskriver potentiella problem och hur de kan åtgärdas.    Rengöringen och underhållet av Tefal Home Bread XXL är enkel så om du följer de sju punkter så kommer du kunna använda din Tefal bakmaskin i många år. Om något skulle vara fel så kan den vid behov repareras av Tefal både under och efter garantiperioden.


OBH Nordica 6544 Breadmaster Inox: En funktionsrik bakmaskin

Bakmaskinen från OBH Nordica både jäser och knådar för att bakningen ska bli så enkel som möjligt. Med sitt bärhandtag är det den lättaste av de tre maskinerna att flytta på då bakmaskiner har en tendens att vara svåra att flytta runt på i köket på grund av sin vikt.    OBH Nordica Breadmaster Inox har 12 program och även i denna går det att göra sylt men det finns inget eget program för glutenfritt utan i den medföljande receptsamlingen finner man recept på hur man gör glutenfritt samt andra tips. Bakmaskinen från OBH Nordica har en 13 timmars timer för förprogrammering och stoltserar med att brödet ska vara färdigt på minuten och  har en kapacitet för två olika brödstorlekar, ca 750g och 900g.    I manualen till Breadmaster Inox finns det förslag och lösningar på resultat som blev mindre bra, dock inte lika många och lika utförligt förklarade som i manualen till Tefal vilket kan göra det svårt att hitta vart i ens bakningsprocess något gick fel. Det som kompenserar för det hela är att det finns ett relativt stort avsnitt i manualen om vanliga frågor och svar.    Rengöring och underhållet är liknande till vad som står i Tefal manualen men OBH Nordica har ett litet bättre tillvägagångssätt till att undvika förvirring och potentiell skada på  maskinen. Garantin på en OBH Nordica Breadmaster Inox är cirka 24 månader och vid en reklamation så ska maskinstämplat kassakvitto bifogas samt lämnas in där den är inköpt.


Bakmaskinen från Wilfa är den med minst antal program men med den största manualen. Med 11 program (enligt manualen), 13 (enligt deras hemsida) så går det även i denna att koka sylt samt göra glutenfria alternativ. Du kan göra tre olika storlekar på brödet: 1000g, 1250g, 1500g och maskinen har en frukt och nötdispenser samt ett fönster i locket så att man med enkelhet kan hålla koll på bakprocessen.    Med en manual på 37 sidor så är det den tjockaste och mest ingående manualen av de tre maskinerna och i stundtals blir det lite för mycket att läsa på en gång. Om något skulle gå fel i bakningsprocessen och du behöver hitta svaret så kommer du mest troligt hitta det genom att läsa felsökningsschemat. Bakmaskinen Wilfa beskriver i 22 punkter möjliga problem, vad som kan ha orsakat problemet samt hur det kan lösas.       Rengöring och underhållet är liknande till de andra två maskinerna men har en mer detaljerad del om hur brödtråget ska rengöras. Känslan man får av att läsa avsnittet om rengöring och underhåll är att om man gör ett litet fel så kan maskinen ta stor skada men då har man turen att Wilfas policy är att alla deras maskiner har en garanti på 5 år.