Bänkspis


En bänkspis med ugn – kökets bästa vän

Är det inte lite svårt att ta mig sig en hel spis på semestern? Eller dra med sig grillen som tar så mycket plats? Vilken tur att vi lyckats få fram just det som du behöver, en bänkspis med ugn!

Men vilken sort ska man ha? Det har vi tagit reda på åt dig, så vart inte orolig.

  1. Bäst i test av bänkspisar med ugn
  2. Att tänka på
  3. Köpguide för bänkspisar

Den första vi skulle vilja presentera är Wilfa EMK-218, en liten och praktisk bänkspis som vanligtvis förekommer i vit färg. Wilfa EMK-218 kommer utrus-tad med en ugn som rymmer 22 liter och har även en grillfunktion. Termo-staten är från 50°C till hela 260°C.

Bänkspisen har två gjutjärnsplattor var av båda har sex program var, den lilla plattan har en effekt på 1000w och den stora har en effekt på 1200w. Du kan alltså koka potatis samtidigt som du förbereder köttbullarna vid si-dan om, bra va? Eftersom denna bänkspis med ugn inte är mer än 59 centimeter på bredden har Wilfa EMK-218 en garanterad plats i semesterstugan eller husvagnen.

Wilfa-EMC3000: Stilren bänkspis med glaskeramikhäll

Den andra ugnen som vi har som för-slag går vid namnet Wilfa EMC3000 och är nästan likadan som den första i dem flesta funktionerna. Men den är mindre på bredden, 39 centimeter för och vara exakt. Så den tar mindre ännu mindre plats i vart du än befinner dig samt att den drar mindre elektricitet än EMK-218 modellen. Den väger även mindre så det blir lättare i bagageutrymmet samt att det blir lättare att förflytta den.

Med en snygg design är denna bänkspis svår att motstå. Gillar du att hålla koll på tiden finns det en timerfunktion på 90 minuter. Spisen har två kokplattor som är på 1500W och 1000W. Själva ugnen har en termostat som kan ställas in från 50°C till 250°C samt en grillfunktion.

Den stora plattan har högre effektivitet men ugnen överlag drar mindre elektricitet än EMK-218. Ugnen i sig går att ställa allt ifrån 50 – 255 grader så den är lättare att varmhålla samt att de flesta frys produkter som du köper hem blir snabbt tillagade i din nya lilla ugn. Det här är ett självklart val för dig som gillar att kombinera snygg design med viktiga funktioner.