Brödrost


Bäst i test brödrostar 2017

Trött på din gamla brödrost som alltid gör så att skivorna bränns vid? Har du ingen tid att spendera timmar i att försöka hitta den rätta just för dig? Det behöver du inte heller, jag har gjort jobbet åt dig. Det finns en djungel av olika brödrostar med alla möjliga funktioner idag och det kommer bara fler och fler. Vi är alla olika, och tur är väl det, men när det kommer till en brödrost tror jag vi alla vill ha samma sak: En prisvärd, multifunktionell brödrost av bra kvalité och snygg design.


Bäst i test av brödrostar

Med faktorerna nämnt ovan i åtanke har vi jämfört vilka brödrostar som har fått bäst omdömen och kommit fram till just dessa 3. Dessa håller en hög standard oavsett vilken du väljer. De skiljer sig något på pris, funktion och utseende men det är upp till dig att välja vilken som passar dig bäst efter dina förutsättningar. Kanske vill du ha en mer enklare variant som du bara plockar fram några gånger per år? Eller så vill du ha en som passar in i ditt kök och använda den som en snygg detalj i din heminredning? Valet är ditt!

Electrolux EAT7800: En prisvärd brödrost

Köpa brödrost Electrolux EAT7800

Det här är ”budgetvarianten”. En modern design i rostfritt stål som passar både tunna somDigitalVision Timer: Tack vare denna funktion har du alltid full koll hur länge ditt bröd har rostats. Bra för den som kan vara lite glömsk!Brödsmulebricka: Kommer du ihåg när man fick vända rosten upp och ner för att få bortalla smulor? Nu har de flesta, även denna, en smulbricka. Bara att dra ur och tömma!Rostningsinställning: Den har 7 rostningslägen så du får ditt bröd precis så som du vill hadet.Upptinings- & återuppvärmningsfunktion: Du kan återuppvärma redan rostat bröd eller tina upp brödet, du väljer!Går att få i färgerna: rostfri/krom, röd, silver eller vit.


Dualit Lite Slot 2 Slice: Brödrosten med smarta funktioner

Köpa brödrost Dualit Lite Slot 2 Slice

Detta är ”mellanklassvarianten”. I en stilren design kommer denna med sina 1100 W som ger dig en större effekt vilket ger snabbare rostning och krispigare bröd. Bagelsfunktion: Rostar bara ena sidan av brödet.Brödsmulebricka: Kommer du ihåg när man fick vända rosten upp och ner för att få bort alla smulor? Nu har de flesta, även denna, en smulbricka. Bara att dra ur och tömma!Rostningsinställning: Hög effekt för snabbare rostning samt bryningskontroll.Upptinings- & återuppvärmningsfunktion: Du kan återuppvärma redan rostat bröd eller tina upp brödet, du väljer!Går att få i färgerna: brun, creme, rostfri/krom, röd, svart eller vit.Fördel: Har den högsta effekten med sina 1100 W.


SMEG TSF01: Bäst i test av brödrostar 2017

Köpa brödrost SMEG TSF01

Här har vi ”lyxvarianten”. En brödrost i en härlig 50-tals stil tillverkad i lackerad stålplåt.Bagelsfunktion: Rostar bara ena sidan av brödet.Brödsmulebricka: Kommer du ihåg när man fick vända rosten upp och ner för att få bortalla smulor? Nu har de flesta, även denna, en smulbricka. Bara att dra ur och tömma!Rostningsinställning: Den har 6 rostningslägen så du får ditt bröd precis så som du vill hadet.Upptinings- & återuppvärmningsfunktion: Du kan återuppvärma redan rostat bröd eller tinaupp brödet, du väljer!Går att få i färgerna: blå, brun, creme, grå/antracit, grön, rosa, rostfri/krom, röd, silver, svart och vit.Fördel: Den går att beställa i 11 olika färger samt har ett upplyst vred i krom.


Vilken brödrost är då bäst i test?

Som du märker är alla dessa modeller ganska lika när det kommer till funktioner. Oavsett vilken du väljer så kommer du få en riktigt bra brödrost som håller i längden. Den största skillnaden är designen och där är det helt fritt att välja själv.

Ibland förundras jag att priset kan skilja sig så mycket trots deras likheter. För vissa är

det viktigt att ha ett visst märke och tyvärr är det just det man betalar för, märket. I slutändan handlar det mest om vilken som passar bäst in i ditt hem. Priserna varierar något beroende på vilken återförsäljare du väljer att beställa varan ifrån. Om du har bestämt dig för vilken brödrost du vill ha, kan det vara värt att jämföra priserna hos konkurrenterna då det kan röra sig om flera 100-­‐lappar. Jag hoppas att jag har hjälpt dig en bit på vägen och att du fått den information du vill ha för att komma steget närmare din nya brödrost. Lycka till!

Om du inte fått nog av all information jag gett dig idag, så kan du läsa lite om brödrostens historia…

Brödrostens Historia

Den första elektriska brödrosten hette Eclipse och uppfanns 1893 av det brittiska företaget Crompton & Co. Eclipse hade dock inga likheter med dagens brödrost, varken till utseende eller funktioner. Det var först 1909 den började likna dagens modell då företaget General Electric presenterade sin modell D-12. D-12 hade värmetrådar gjorda av en legering av nickel och krom och öppna hyllor på varsin sida om dessa. Vända sida på brödet fick man göra själv.

Den moderna brödrosten uppfanns av amerikanen Charles Strite från Minnesota. Strite tröttnade på att se (och känna lukten av) bränt bröd i kafeterian på företaget där han arbetade och tog saken i egna händer. 1919 fick han patent på en brödrost med timer, som efter att önskad tid hade passerat stängde av värmetrådarna och sköt ut en korg med det rostade brödet. I sammanhanget bör även Otto Frederick Rohwedder nämnas – det var han som 1928 uppfann en maskin som såväl skivade bröd som paketerade det direkt efteråt.

Kuriosa: Det engelska ordet ”toast” kommer från latinets ”tostum” som betyder rosta eller bränna.


Electrolux EAT7800Electrolux EAT7800
SMEG TSF01SMEG TSF01