Cirkelsåg


Bäst i test cirkelsågar 2017

Cirkelsåg är ett användbart verktyg i många situationer, såväl för byggarbetare som privat hobbybyggare. Det finns en mångfald av olika modeller och varumärken av cirkelsågar på marknaden vilket innebär att det finns mycket att tänka på vid köp av cirkelsåg. Vår köpguide längre ner på sidan hjälper dig att köpa den perfekta cirkelsågen vilket inte är omöjligt.

  1. Bäst i test av cirkelsågar 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide för cirkelsågar

Bäst i test av cirkelsågar

När du ska såga brädor, reglar eller byggskivor går arbetet snabbast och smidigast med en cirkelsåg. Problemet är bara att det finns en uppsjö av märken och modeller – vilken ska just du välja som passar just dina ändamål? Här nedan följer en liten presentation av åtta olika cirkelsågar som är populära på marknaden. Samtliga är eldrivna och utrustade med grundfunktionerna dammutsug, som kan kopplas till en dammsugare och hålla arbetsytan renare, samt en säkerhetsströmbrytare som förhindrar att cirkelsågen startas oavsiktligt.

Hitachi C6BU2: Cirkelsågen för hemmafixaren

Köpa cirkelsåg Hitachi C6BU2

Bästa pris: 630 SEK på Toolab Fler butiker

Jämför butiker:

Här har vi en cirkelsåg som är populär bland hemmafixarna! Hitachi C6BU2 har en prestanda som tillåter sågdjup på 54 mm vid 90˚ och 39 mm vid 45˚. Med sin effekt på 1100 W är detta en driftsäker, stark och stabil såg vars tre främsta egenskaper är:

  • Användarvänligheten: Med sina 3,5 kg är Hitachi C6BU2 en relativt lätt cirkelsåg.Tillsammans med dess ergonomiska grepp, belagt med gummi av non-slip-kvalitet, och den låga ljud- och vibrationsnivån är detta en lätthanterad såg.
  • Säkerheten: Hitachi C6BU2 är utrustad både med motorbroms som ser till att klingan vid behov snabbt stannar av och en klyvkniv som förhindrar att klingan ”nyper”.
  • Smidigheten: Reglagen för sågdjup och sågvinkel på Hitachi C6BU2 är enkla att justera och ett spindellås gör bytet av klinga till en enkel match. En justerbar sågindikator gör det lättare att såga rakt.

Hitachi C6BU2 är försedd med ett sågbord av teflonbelagd aluminium och kan kompletteras med en styrskena, vilket dock kräver att en separat adapter införskaffas, och en spånsugsadapter. Tillverkaren lämnar tre års garanti.

Bästa pris: 630 SEK på Toolab Fler butiker

Jämför butiker:


Här har vi cirkelsågen för dig som sågar mycket, till exempel i ditt arbete. Sågdjupen är66 mm vid 90˚ och 48 mm vid 45˚, vikten ligger på hela 5,4 kg och dess tre starkaste egenskaper är:

  • Kraftfullheten: Med en motor på 1600 W är Bosch PKS 66 AF en cirkelsåg som klarar långa arbetspass utan avbrott, och dess generösa sågdjup gör sågen användbar för de flesta arbeten.
  • Specialdelarna: Med hjälp av styrskenan i plast som medföljer Bosch PKS 66 AF är det enkelt att på ett precisionsfullt sätt såga rakt och den smarta CleanSystem Box som även den medföljer gratis samlar upp sågspånet så att ytan där du sågar hålls ren.
  • Användarvänligheten: Bosch PKS 66 AF är utrustad med ett Softgrip som ger ett smidigt och bekvämt grepp, och cirkelsågens vikt är dessutom anpassad för en perfekt styrning.

Bosch PKS 66 AF är försedd med spindellås som underlättar sågklingsbytet och marknadens snabbaste sågklinga – Speedline Wood-sågklingan. Tillverkaren lämnar två års garanti.