Cykelhjälm för barn

Köp en cykelhjälm för ditt barn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Vi testar fem olika cykelhjälmar för barn
  2. Vilken cykelhjälm är då bäst i test för mitt barn?

Att skydda våra barns huvuden med en ordentlig cykelhjälm är en enkel lösning som kan vara rent livräddande. Däremot kan det vara svårt att urskilja vilken hjälm som är den bästa i det stora utbudet som finns idag.


Bäst i test av cykelhjälm för barn

Förutom att hjälmen ska vara säker för stötar vid eventuell olycka så betonar NTF även vikten av att barn under sju år har en småbarnshjälm med grönt spänne, och att hjälmen dessutom är certifierad med CE-märkningen EN1080. Det gröna spännet är viktigt eftersom det öppnas om barnet skulle fastna i en klätterställning eller dylikt, och på så sätt undviker det även kvävningsolyckor. För barn över sju år kan man titta efter märkningen EN1078.

Även passformen är av stor vikt för att hjälmen ska vara så säker som möjligt, eftersom den bör sitta ordentligt på barnets huvud för att skydda det vid en eventuell olycka. Förutom dessa egenskaper har vi alla olika behov och funktioner som vi anser viktiga. Är den lätt? Billig? Bekväm? Alla dessa olika aspekter formar våra egna individuella behov vid köp av cykelhjälm och det kan vara svårt att själv få en överblick över vilken som är den bästa hjälmen utefter dessa.

I det här testet har vi därför tittat på egenskaperna hos sex olika cykelhjälmar för barn för att se vilken som bäst uppfyller angivna säkerhetskrav, och vilka olika egenskaper dessa har. Vi har tittat på olika funktioner som vikt, komfort, pris och såklart säkerhet.


VidaXL barnhjälm: Ett prisvärt alternativ

Köpa cykelhjälm för barn VidaXL barnhjälm

Detta är en lätt hjälm som endast väger 285 gram. Hjälmen har även ett justerbart passformssystem som gör att du lätt kan justera både hakrem och hjälmens inre passform lätt.

Hjälmen är därför mycket lätt att anpassa så att den sitter säkert på ditt barns huvud. Det yttre skalet är gjort av PVC medan hjälmens inre har ett EPS-skum med hög densitet som ger en bra motståndskraft vid yttre påverkan.

Dessutom har denna cykelhjälm för barn en mjuk vaddering som gör hjälmen bekväm att ha på sig. Det här är därför en hjälm för dig som söker en lätt sådan, men som även sitter bra på ditt barns huvud. Med sitt låga pris är det även en bra budgethjälm, men som samtidigt har kvar viktiga funktioner och egenskaper.


Med sina 420 gram är den här hjälmen den lättaste med ABS-skal som Giro har tillverkat. Även denna hjälm har ett inre EPS-skum som skyddar mot yttre påverkan. Dessutom har den ett lager av polyuretan utanpå för att skydda EPS-skummet extra mycket från förslitning, vilket gör att hjälmen får en lång hållbarhet.

Detta är en hjälm som funkar på cykeln såväl som inlinesen eller skateboarden. Därför är detta en hjälm som passar barnet med många intressen. Den fungerar vid olika aktiviteter och du slipper därför köpa olika hjälmar för dessa. Den är dessutom lätt, även om den har ett skydd som tål yttre påverkan på ett bra sätt.


Bell segment jr. har certifierats med CE EN1078 som garanterar att hjälmen uppfyller säkerhetskraven vid yttre påverkan. Deras Bell FormFit gör att hjälmen är mycket bekväm, och ger egenskaper som mer ger känslan av att ha på sig en bekväm keps än en hård hjälm.

Hjälmen har åtta inre segment som dessutom förstärks av ett sammankopplat skelett. Förutom CE-certifieringen så möter den dessutom både skate- och BMX-standard när det kommer till säkerhet. Hjälmen är därför perfekt för det mångsysslande barnet, och samma hjälm kan användas vid olika aktiviteter.

Att hjälmen även är CE-certifierad gör att den passar den som vill känna sig säker på att hjälmen klarar av alla yttre påverkningar som kan komma att ske, men avsaknaden av grönt spänne gör att hjälmen lämpar sig bättre för barn över sju år. Den är även relativt lätt och väger endast 413 gram, vilket ökar komforten ännu mer.