Dokumentförstörare

Köp dokumentförstörare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av dokumentförstörare 2017
  2. Vilken dokumentförstörare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att välja en dokumentförstörare kan vara svårt, speciellt när du inte vet vilken som skulle passa dina behov bäst. Ändå är det en viktig maskin i kontoret, eftersom varje företag och privatperson har känsliga dokument. Sådana som du inte vill att giriga händer får tag i ute vid soptunnan när du själv inte behöver dem längre. För att du ska ha så mycket nytta som möjligt av maskinen krävs det att den gör vad du vill att den ska göra och passar det arbete du utför, oavsett om du jobbar i kontor eller ska använda den hemma. Det finns ett stort utbud av dokumentförstörare på marknaden, och det är svårt att veta vilken som är bäst. Det gör också att det finns en maskin där ute som passar perfekt för dig.

Rexel Auto+ 80x: En smart dokumentförstörare med låg ljudnivå

Köpa dokumentförstörare Rexel Auto+ 80x

Rexel Auto+ 80x är en dokumentförstörare som passar för större pappersarbeten hemma eller till ett medelstort företag. Du behöver inte pilla bort stift eller plocka bort gem innan du stoppar ner dokumenten i maskinen då den hanterar gem, stift, cd-skivor och kort.

Att dokumentförstöraren hanterar plast gör det enkelt och snabbt att förstöra känslig information, oavsett om det är på papper eller cd-skiva. Rexel Auto+ 80x har en manuell matning som tar 6 ark åt gången, men valet finns att bara lyfta på locket, lägga in upp till 80 ark, stänga och låta maskinen själv göra jobbet åt dig.

Det spar både tid och kraft som kan läggas på annat. Dokumentförstöraren har en utdragbar låda som rymmer 20 liter med visningsfönster som gör det lätt att se när den behöver tömmas, och en ljudnivå på 60 dB som gör den till en av de tystare dokumentförstörarna på marknaden. Rexel Auto+ 80x skär dina dokument till småbitar, i säkerhetsklass 3 och har indikeringslampor som informerar dig om något behöver göras.


Rexel Duo Shredder: Enkel design och lätt att flytta

Rexel Duo Shredder har en enkel design och en inbyggd behållare som rymmer 17 liter. Dokumentförstöraren passar både i hemmet och på mindre företag eftersom den hanterar papper, gem, stift, cd-skivor och kort på ett miljövänligt sätt utan att göra ett stort hål din plånbok.

Rexel Duo Shredder hanterar upp till 10 ark samtidigt och skär dina dokument i 4x45mm bitar, vilket motsvarar säkerhetsklass 3. Den sorterar ut plast till en separat behållare och har ett visningsfönster så att du lätt kan se när behållaren börjar bli full. Rexel Duo Shredder väger 4,4 kg vilket gör den lätt att flytta på om du skulle vilja förstöra papper på en annan plats, som när dokumenthögen känns för stor för att flytta.


Staples 16 cross: En riktigt stark dokumentförsörare

Köpa dokumentförstörare Staples 16 cross

Staples 16 cross är en dokumentförstörare som passar bäst till medelstora företag då den kan användas i upp till 8 minuter kontinuelig matning och har säkerhetsklass 4. Staples 16 cross använder sig av V-Track Advance Blade-teknik vilket resulterar i en dubbelt så snabb skärning än de flesta dokumentförstörare och kan matas med upp till 16 ark åt gången.

Dokumentförstöraren tar hand om stift, cd-skivor och kort. Staples 16 cross har en utdragbarlåda som rymmer 28 liter, vilket gör att den kan ta en hel del papper innan den behöver tömmas. Dokumentförstöraren väger 17,8 kg, vilket gör att den står stadigt på plats och inte riskerar att lätt vältas omkull.


Rexel Auto+ 300M är en maskin för större företag som prioriterar sin arbetstid och vill ha en tyst arbetsmiljö. Dokumentförstöraren håller en låg volym på 60 dB och har en manuell matning på 6 ark, men den mest användbara funktionen är den automatiserade matningen som tar upp till 300 ark på en gång.

Du behöver inte ens rensa ur gem eller stift ur dokumenten. När du placerat högen med papper i dokumentförstöraren kan du gå därifrån, redo att fortsätta med dina andra arbetsuppgifter medan Rexel Auto+ 300M sköter sig själv. Om företagets känsliga information finns på cd-skivor, dvd-skivor eller kort så klarar maskinen av dem med.

Rexel Auto+ 300M har en 40 liter stor behållare med visningsfönster som gör att du lätt kan se om bitarna håller de utlovade måtten på 2x15mm, som motsvarar säkerhetsklass 5. Dokumentförstöraren har en funktion som känner av om trassel håller på att skapas och rensar det automatiskt. Dokumentförstöraren Rexel Auto+ 300M passar bäst för större företag som vill investera i en lösning som håller i längden.