Dubbelugn


Bäst i test av dubbelugnar 2017

En spis med dubbelugn är ett intressant och modernt tillägg i köket. Det finns många fördelar med att välja en spis med två ugnar: om det behöver gå snabbt i köket, om du vill att all mat blir klart samtidigt, eller om du helt enkelt lagar mycket mat.

Innehåll på den här sidan

 1. Bäst i test av dubbelugnar 2017
 2. Att tänka på
 3. Köpguide för dubbelugnar

Bäst i test av dubbelugnar

Mellan ugnarna finns förstås massor av alternativ och beslut att ta, så det är bra om man redan vet vad man vill ha och vilka aspekter som är viktiga för än när man börjar leta. Vill du ha något som är lättrengjort och stilrent bör du kanske titta på en dubbelugn med keramikhäll. Är det tid, temperatur och precision som är viktigast är nog en induktions eller gas häll intressantare. Värt att tänka på med det senare alternativet är att induktionshällar oftast är dyrare än gashällar. Men gashällar kräver speciella kokkärl som klarar öppen låga och det förenklar om gas ledningar är dragna och kopplade till stadsgasen. Har du tänkt på sådant här och kollat av vad dina behov och möjligheter är blir det betydligt lättare att välja spis när det är dags.

Du kan, till exempel, välj en spis med dubbelugn som kombinerar el med gas och skapa det optimala gastro köket. Eller så vill du kanske kombinera din dubbelugn med en keramikhäll som är lättrengörlig, eller en induktionshäll för och värme precision. I guiden kommer vi titta på de bästa spisarna med dubbelugn på marknaden och bland dem finns garanterat en lösning som passar dig.

Electrolux EKC6563AOW: Vinnaren i vårt test av dubbelugnar

Köpa dubbelugn Electrolux EKC6563AOW

Teknisk information:

 • Glaskeramikhäll med fyra steglösa kokzoner
 • Nedre ugnen rymmer hela 72 liter. Den övre 39 liter
 • Stor fläkt för jämnare värmespridning
 • En rad smidiga förinställda funktioner i den nedre ugnen
 • Energiklass A

Modellen EKC6563AOW är en klass A spis med flexibilitet och keramisk häll. Denna stilrena ugn är ett säkert köp. De två stora ugnarna låter dig utan problem laga middag åt hela släkten utan problem. Ugnen är utrustad för att ge dig de små fördelar som gör din matlagning så mycket enklare och bättre. Tack vare en extra stor fläkt blir maten jämnt tillagad oavsett vart i ugnen den placeras.

En multifunktionell matlagningstermometern ger dig inte bara kontroll över hur maten tillagas, med hjälp av en virtuell vy av matens insida, utan den berättar dessutom när rätten är färdig.Rengöring på denna bäst-i-test dubbelugn är en okomplicerad process till följd av smart design och en självrengöringscykel.

Ugnsutrymmet har en katalytisk beläggning som absorberar och oxiderar fett. Ugnen rengör därmed sig själv och denna enkla lösning kräver minimal insats från din sida. De fyra kokzonerna har steglös inställning vilket kan kännas lite obekvämt till en början, men ger efter lite vana en mycket bra kontroll över matlagningen. Hällen är lätt att göra ren, utom kanske runt vreden som Electrolux valt att sätta lite snedställda mot hällen.

Den nedre ugnen har en rad smarta och användbara inställningar, som till exempel gratinering, varmluft och en för när du vill laga pizza eller paj och få degen riktigt krispig. Luckan på den nedre ugnen svänger smidigt nog ut åt sidan. Detta tillsammans med ett smidigt rullsystem för gallren gör det enkelt och bekvämt att komma åt maten.Den borttagbara ugnsluckan bidrar också till att förenkla rengöringsprocessen och möjliggör att även de mest svåråtkomliga ytorna kan skrubbas skinande rena.

Ytterligare en fördel att ugnen är i standardstorlek. Det betyder att du inte behöver bygga om hela köket för att göra plats åt en ugn för att höja din kokkonst många snäpp.


Electrolux EKI6763AOX: En dubbelugn värd sitt pris

Köpa dubbelugn Electrolux EKI6763AOX

Denna fristående spis är kockens dröm och ger vem som helst möjligheten att laga mat som ett proffs. Med induktionsteknik och en mängd användarvänliga funktioner, som t ex exakt värmereglering, kan du skapa femstjärniga rätter mitt i veckan. Produkten kommer med en mängd fördelar:

Perfekt värmeinställning är bara ett pekfinger bort

Funktionen Direct Touch ger enkel åtkomst till varje koknivå. Bara välj önskat läge genom att trycka, eller dra tills nivån är nådd.

Maten berättar när den är klar

Ugnens matlagningstermometer har en unik virtuell vy som visar matens insida vilket ger dig kontroll över tillagningen. När maträtten är färdig får du reda på det.

Använd ugnens utrymme efter eget val

Oavsett vart du placerar maten i ugnen garanteras en jämn tillagning. Så kan ske tack vare att ugnen är utrustad med en extra stor fläkt.

Självrengöring

Det är faktiskt så bra som det låter. Ugnen hjälper dig med rengöringen med hjälp av en beläggning som absorberar och oxiderar fett och matrester.

Avtagbar ugnslucka

Smart design möjliggör att den nya ugnsluckan utan besvär kan plockas bort och rengöras till och med på de tuffaste ställena.

Dubbelungen är perfekt för dig som tycker det är viktigt med exakta temperaturer. Den extra stora fläkten försäkrar jämn tillagning i hela ugnen och med matlagningstermometern får du en kontrollerad tillagning, samt att den berättar när maten är klar. Ugnen är extra lätt att rengöra tack vare en smart katalytisk beläggning som absorberar och oxiderar fett så att rengöringen är enklare.


Electrolux EKC6061AOW: Ugnen som ger dig nya möjligheter

Köpa dubbelugn Electrolux EKC6061AOW

Kombinationen av två ugnar och en glaskeramikhäll i väl planlagd design gör det enkelt att hålla sig informerad om hur det går med maträtterna. Den lilla ugnen är energisnål och snabb vilket lämpar sig bäst för mindre rätter, medan den stora möjliggör matlagning på flera nivåer tack vare varmluftsfunktionen. Du kan således laga flera rätter samtidigt helt oberoende av varandra.

Nyskapande funktioner resulterar i problemfri användning

Hällen och ugnsluckan är skapade för att underlätta rengöringen och dessutom förhindra att man bränner sig. Indikeringar för restvärme visar exakt vilka värmezoner på hällen som ännu inte har svalnat. Så fort det inte är någon risk kan du rengöra den släta och jämna ytan i en enda rörelse. Ugnens lucka är innovativt utformad, den är avtagbar för att underlätta rengöring, samt tillverkad så att den alltid är sval att vidröra.

Denna smarta dubbelugn ger dig tillgång till både traditionell över och undervärme, grill och varmluft m.fl. Tack vare sina innovativa avtagbara ugnsluckor som är designade för att hålla sig svala under matlagningen gör sen här spisen både tillagning och rengöring bekymmersfritt. Spisen är också försedd med värmeindikatorer som enkelt visar vilka plattor som fortfarande är varma.


Husqvarna QSG6225W: Ännu en smart dubbelugn

Köpa dubbelugn Husqvarna QSG6225W

QSG6225W spisen från Husqvarna är en energisnål klass A spis med varmluftsugn och glaskeramikhäll. Spisen kombinerar många smarta lösningar som gör vardagen lite enklare. Ugnen är utrustad med svala ugnsluckor och den undre luckan är sidohängd för att förenkla matlagningen.

Dubbelungen är också försedd med en smart katalytisk beläggning som absorberar och oxiderar fett så att rengöringen är enklare.


Smeg C92IPX8 Classic: En väldigt användarvänlig ugn

Köpa dubbelugn Smeg C92IPX8 Classic

Induktionsspisen C92IPX8 från Smeg är stilrent tillverkad i rostfritt stål och har två ugnar, induktionshäll med fem värmezoner samt pyrolytisk rengöring.

Enkel och säker att jobba med

Det finns tydliga vred och displayer till allt, så du aldrig behöver undra vilken display som gör vad. Automatisk start- och stoppfunktion finns tillgänglig med timer såväl som möjligheten att se effektnivå och restvärme för varje induktionszon. Ugnens insida har fläktkylning och skyddas i den stora ugnen av en fyrglaslucka som behövs på grund av hög temperatur under det pyrolytiska självrengöringsprogrammet.

Uppvärmning sker snabbt och precist

Den praktiska Turbo-funktionen ökar effektnivån under tio minuter vilket gör exempelvis uppvärmning av vatten oerhört smidigt. Alla värmezoner på hällen märker av när ett kokkärl placeras på den automatiskt, de är av olika storlek och har nio effektnivåer.

Storlek och funktionalitet

Volymen på de två ugnarna är 54 liter (vänstra) respektive 27 liter (högra) och allt som allt finns hela 13 funktioner tillgängliga. Bland annat över- och undervärme, varmluft, en mängd grillfunktioner samt en pizzafunktion.

Dubbelugnen är utrustad med turbo funktion, automatisk kokkärlsavkänning, och en display med timerfunktion för den stora ugnen. Ugnen är försedd med ett pyrolytiskt självrengöringssystem som bränner bort smuts och fett vilket lämnar kvar en fin aska som kan torkas bort på ett ögonblick.


Smeg A2PYID-8 Opera: Bäst i test som funktionsrik dubbelugn

Köpa dubbelugn Smeg A2PYID-8 Opera

Modell A2PYID-8 från Smeg är en spis i energiklass A med dubbla ugnar – varav en med pyrolys, induktionshäll med fem zoner och nio effektnivåer. Den är tillverkad i rostfritt stål vilket gör den väldigt stilren och snygg i ditt kök.

 • Svart glaskeramikhäll som är enkel att rengöra.
 • Verktyg medföljer.
 • Varje värmezon indikerar effektnivå och restvärme. De stängs av per automatik så fort ett kokkärl tas bort.
 • Den stora ugnen har tio funktioner och en volym på 60 liter (netto).
 • Rengöringsprocess med pyrolys finns tillgängligt.
 • Den lilla ugnen har sex funktioner och en volym på 27 liter (netto).

Operaspisen är utrustad med: induktionshäll, pyrolytisk självrengöring, varmluftssystem, digital display timer med automatisk start och avstängning, koktidslarm, tangentialt kylsystem, avtagbar innerlucka i helglas, avtagbar fyrglaslucka m.m. Det är helt enkelt spisen som har allt det moderna köket kan kräva.


Smeg SCB92MN8 Classic: För den enklast möjliga rengöringen

Köpa dubbelugn Smeg SCB92MN8 Classic

Denna väldesignade dubbelugn av märket Smeg är inte bara en fröjd för ögat, utan den erbjuder dig som vill ha en gasspis mycket värde för pengarna. Spisen är extra bred och har fem brännare som var och en ger olika effekt. De två ugnsutrymmena är av olika storlek – en stor på 67 liter och en liten på 27. Nio funktioner, så som varmluft och grillprogram, kan användas på den stora ugnen.

Spisen är praktiskt utrustad för att rengöring ska vara så enkelt som möjligt. Bland annat kan de skyddande treglasluckorna tas bort, och på insidan finns självrengörande sidoplåtar.

Detta är en riktig gastro-spis som kombinerar det bästa med gas och elektricitet. Gashällen är försedd med fem brännare och pannställ i gjutjärn. Ugnarna har varmluftssystem och den stora ugnen är utrustad med ångrengöringssystem vilket för att den alltid lagar jämt och är lättrengjord.


Husqvarna QSI6283W: En dubbelugn du kan lita på

Köpa dubbelugn Husqvarna QSI6283W

Intelligent teknologi, stort ugnsutrymme, enkelhet och perfekt resultat är vad du får tack vare denna exklusiva spis från Husqvarna.

Uppnå alltid bästa resultat med hjälp av den professionella matlagningstermometern och genom att utnyttja ugnens kapacitet i form av det extra stora ugnsutrymmet.Kontrollera dina värmekällor, genom touch-teknologi på hällens yta kan du snabbt ställa in värmen på pricken.

Effektiv rengöring, när ugnen når temperatur sker en självgående process med Cataluxe-rengöringssystem där smuts och svårlösligt fett oxideras. Därmed kan du rengöra ugnen på ett litet kick.

Katalysrengöring, ytterligare en process som kan aktiveras för att hjälpa dig hålla ugnen fräsch. Då ugnen ställs på hög temperatur – minst 200 grader – bränner ugnens katalysemalj bort fettpartiklar och rengör i praktiken sig själv.


Olika typer av dubbelugnar

Dubbelugnar kommer i flera olika varianter. Vissa är enskilda enheter med spisplattor för kokning och stekning. Medan andra enheter är inbyggda i köksinredningen där spisplattor finns installerade på en separat plats i köket. De varierar i storlek och finns tillgängliga med el, gas, induktion och glaskeramikhäll.

Varför köpa dubbelugn?

Lagar du ofta mat till många personer? Önskar du att du kunde laga flera rätter samtidigt vid olika temperaturer? I sådant fall är en dubbelugn det du behöver. Dubbelugnen har många fördelar jämfört med en traditionell ugn eftersom de är utformade för att tillaga mer än en rätt i taget. Du kan t ex på ett energieffektivt sätt värma upp en mindre maträtt medan söndagssteken ligger inne. Din matlagning blir således inte bara mer effektiv, utan

Tre faktorer du måste betänka

Det finns en rad faktorer vilka du som konsument måste tänka på vid köp av dubbelugn, dessa är energieffektivitet, kapacitet och underhåll. Naturligtvis finns fler aspekter som är väsentliga, t ex specialfunktioner, men vi har vald dessa som utgångspunkt. Utan vidare dröjsmål, låt oss titta närmre på våra tre nyckelfaktorer. Slutresultatet blir bättre då alla rätter har jämn temperatur vid servering.

Energieffektivitet

Elektriska ugnar graderas på en skala mellan A och G där A är mest effektiv. Under sektionen Snabbfakta längre ner i denna artikel finner du information om varje ugn och var på skalan den befinner sig.

Kapacitet

Ugnens kapacitet är storleken på utrymmet som används för att tillaga din mat. Lagar du enbart för en eller två personer behövs ingen större kapacitet, men har du familj och barn krävs en ugn med högre kapacitet för att fylla behovet. Under Snabbfakta listas storleken i liter på både övre och nedre ugnen.

Underhåll

De flesta ugnar har en slutfinish i slitstark emalj som är resistent mot fett och matrester, vilket gör dem lätta att rengöra.

Somliga modeller har en katalytiskt beläggning skapat för att hålla ugnen ren eftersom den gör ugnen självrengörande vid höga temperaturer. Du kan behöva genomgå service på beläggningen genom att sätta ugnen på dess högsta temperatur i ungefär en timme.

Marknadsledande ugnar använder ett rengöringssystem med pyrolys som gör varje del av ugnens interiör ren. Under rengöringsprocessen stiger den invärtes temperaturen till omkring 260 grader celsius. Allt smuts omvandlas till aska, vilket samlas på ugnsgolvet, och enkelt kan sopas ut. Du behöver upprepa processen med ett par veckors mellanrum och allt som allt tar den två till tre timmar att slutföra.


Electrolux EKC6563AOWElectrolux EKC6563AOW
 • Glaskeramikhäll med fyra steglösa kokzoner
 • Nedre ugnen rymmer hela 72 liter. Den övre 39 liter
 • Stor fläkt för jämnare värmespridning
 • En rad smidiga förinställda funktioner i den nedre ugnen
 • Energiklass A
Husqvarna QSG6225WHusqvarna QSG6225W
Smeg A2PYID-8 OperaSmeg A2PYID-8 Opera
 • Svart glaskeramikhäll som är enkel att rengöra.
 • Verktyg medföljer.
 • Varje värmezon indikerar effektnivå och restvärme. De stängs av per automatik så fort ett kokkärl tas bort.
 • Den stora ugnen har tio funktioner och en volym på 60 liter (netto).
 • Rengöringsprocess med pyrolys finns tillgängligt.
 • Den lilla ugnen har sex funktioner och en volym på 27 liter (netto).
Husqvarna QSI6283WHusqvarna QSI6283W