Dyckertpistol


Bäst i test av dyckertpistoler

För att sätta upp paneler, installera trägolv eller göra möbelreparationer finns det mycket olika verktyg som kan göra jobbet lättare. För invändiga snickerier är dyckertpistoler en självklar partner, men det finns många olika dyckertpistoler, och skillnaderna mellan dem kan vara svåra att hålla reda på. Vilken klammerpistol används bäst till vad, och vilken passar dig bäst?

Detta har vi försökt reda ut genom att testa de 6 populäraste dyckertpistolerna på marknaden.

Innehåll på den här sidan

 1. Bäst i test av dyckertpistoler/klammerpistoler
 2. Att tänka på
 3. Köpguide för dyckerpistoler

Makita DBN500RMJ: Ivrig dyckertpistol med inbyggd kompressor

Köpa dyckertpistol Makita DBN500RMJ

Bästa pris: 8365 SEK på Sandbergs Järn Fler butiker

Makita DBN500RMJ är testets otvivelaktigt segrande modell. En kraftfull och beständig dyckertpistol som klarar de flesta arbeten och är oklanderlig för dolda befästningar. Kompressorn gör att pistolen ger känslan av att arbeta med tryckluft och säkerställer ett solitt utförande.

Makita blev en klar vinnare i vår undersökning och knep första platsen genom att ha funktioner som gör den enkel och väldigt användarvänlig. Det finns bland annat val för singel- eller serieskott, belysning för klarsynt arbete och snabbladdning av batteri. Denna bäst i test klammerpistol har även ett inbyggt säkerhetssystem som säger till när batteriet håller på att ta slut.

Teknisk information:

 • Slipförmåga: Minimalt spikhuvud, spiken drivs in i trät.
 • Funktioner & Finesser: Skottval, säkerhetssystem, m,m.
 • Användarvänlighet: Bra grepp, system för ett enklare användande.
 • Hållbarhet & garantier: Tålig och stötdämpande.
 • Typ: Batteri med inbyggd kompressor
 • Säkerhet: Inbyggda säkerhetsan ordningar.
 • Underhåll: Enkel att rengöra med avtagbara delar.

Denna klammerpistol är enkel att arbeta med, ger ett nästintill perfekt resultat och klarar de flesta material.Att tänka på: Då spikhuvudet är minimalt klarar det inte att hålla upp innertak och dylikt, men för allt annat är det denna klammerpistol som ger bäst resultat och som är säkrast och lättast att arbeta med.

+ Enkel att använda och ger noggrant resultat.
– Passar inte för större arbeten.

Bästa pris: 8365 SEK på Sandbergs Järn Fler butiker

ESSVE BN 1,6/64: Större yrkesmaskin som passar både större och mindre arbeten

ESSVE 1,6/64 är en högklassig dyckertpistol som kan användas till de flesta hemarbeten. Detta är en mångfacetterad maskin som briljerar i att kunna det mesta. För hemmasnickaren är detta ett solklart köp då man får mycket maskin för pengarna. Spikhuvudet är större än på de vanligare finsnickeri-maskinerna, och ger därför ett resultat som kan vara något synligare.

Framförallt syns spiken något på målade ytor, men vill man ha en maskin som klarar de mesta, så är det denna. Den klarar allt från ramar, lister och foder men även innetak och väggpaneler. ESSVE 1,6/64 klarar storartat den ombyggnad eller reparation du gör och är en pålitlig maskin. Fokus har även lagts på rengöringen och denna klammerpistol har bland annat ett justerbart spänne för borttagning av fastsatta spikar.

Teknisk information:

 • Slipförmåga: Normalt spikhuvud, men klarar därför tyngd.
 • Funktioner & Finesser: Borttagning av fastsatta spikar m, m.
 • Användarvänlighet: Tung, men okomplicerad
 • Hållbarhet & garantier: Gjord för att tåla kraftigare arbeten.
 • Typ: Batteri.
 • Säkerhet: Stadig. Har inbyggda säkerhetssystem.
 • Underhåll: Bland annat avtagbart munstycke samt utblås.

För den som letar efter en en pålitlig maskin som ska klara allt, är ESSVE1,6/64 det självklara valet. Fungerar på de flesta underlag och klarar både tyngder och finsnickeri. Det är en stor maskin som väger en del. Allt i allo maskin som passar mångsysslaren.

+ Versatil och passar till det mesta för hemmasnickaren.
– Tyngre än andra modeller.