Engånskamera

Köp engånskamera med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av engånskamera 2017
  2. Vilken engånskamera ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Går du i tankar om att införskaffa en ny engångskamera?  Då finns det ett par viktiga saker att tänka på för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt. Stämmer det att högst upplösning ger bäst bilder? Räcker blixten ända fram? Vilken modell ligger bäst i handen?


Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Bäst i test av engånskamera

Vi ska ta en närmare titt på tre av de populäraste modellerna på den svenska marknaden och ge dig tips och råd inför ditt kommande köp. Gemensamt är att de alla är monterade med en 27-bilders rulle och har inbyggd blixt.

Kodak Fun Saver: Marknadens populäraste engångskamera

Första kameran under lupp är Kodak Fun Saver. Den är marknadens populäraste engångskamera och en väldigt bra utgångspunkt för vårt test. Den distinkta och vackert rödgula designen och höljet i hårdplast är närmast synonymt med begreppet engångskamera.

Färgsättningen gör att du enkelt hittar kameran i t.ex. handväskan. Kamerahuset är ergonomiskt utformat och ligger bra i handen. Vikten är i princip obefintligt och kameran opererar väldigt tyst. På baksidan av kameran finns en enkel bruksanvisning som med ett par bilder berättar hur du hanterar kameran, ett väldigt uppskattat initiativ.

Kamerans inbyggda blixt ger dig upp till 3 meters ljus i mörka förhållanden, och fungerar särskilt bra i inomhusmiljöer. En ytterligare positiv detalj är hur kvicktänkt kameran är. Att kunna fota flera bilder på mycket kort tid, s.k. serietagning, uppskattas.


Topshot 400 Flash: Ergonism och sportig

Köpa engånskamera Topshot 400 Flash

Nästa kamera är tyska Topshot 400 Flash. Vad som slår oss vid en första anblick är att den här engångskameran endast säljs i storpack – antingen i 7, 9 eller 12 exemplar. Det är naturligtvis smidigt för den som exempelvis ska använda kamerorna vid en fest eller bröllop.

Instruktionerna står på tyska, men även om dina tyskakunskaper är på lika låg nivå som våra så kommer du förstå dig på Topshots engångskamera – den är busenkel och helt perfekt till exempel för barnen. Sikta och tryck av. Designen är mer strikt och stilren än ergonomisk och sportig.


Quiflash: Med lekfulla färger

Köpa engånskamera Quiflash

Den väcker därför mindre uppmärksamhet och passar ypperligt i mer formella sammanhang. Topshot 400 Flash är en kompetent och allround engångskamera som kommer att vara en trogen vän i många olika situationer.

Vår tredje och sista engångskamera i det här testet heter QuifQuiflash. Den här lekfulla kameran finns i en uppsjö färger, den vi provade var till exempel vackert himmelsblå. Är du på jakt efter en stabil instegsmodell är Quiflash ett utmärkt alternativ.

Ett enkelt handhavande kombinerat med fin bildkvalité gör kameran till ett utmärkt alternativ till sina dyrare konkurrenter. I den här modellen är blixten optimerad för skarpa och vackra porträtt och fungerar därför bäst på ca 1 meters avstånd.


Vilken engånskamera är då bästa valet för mig?

Alla tre engångskameror har definitivt sina styrkor och fördelar. Rent bildtekniskt är Kodak Fun Saver överlägsen de andra två eftersom den tar bilder med dubbelt så hög upplösning. I perfekta förhållanden är detta, så klart, fördelaktigt. Bilderna får ett fint djup, med tydlig kontrast och klara färger. Däremot finns risken att högre bildupplösning även gör att skakningar och brus syns mer. Detta är särskilt tydligt i sämre belysning, oftast inomhus. Kodak Fun Saver är också testets mest ergonomiska kamera och ligger därför bäst i handen.

Är din plan att köpa flera kameror för ett bättre styckpris är Topshot 400 Flash det bästa alternativet, där du får flera prisvärda engångskameror för mindre kostnad. Prisvärt är, också, bara förnamnet på Quiflashs engångskamera. Om du letar efter en pålitlig förstakamera är den ett utomordentligt alternativ.

Vår testvinnare heter Kodak Fun Flash. När allt kommer omkring handlar det ändå om att ta fina och fängslande bilder, och i det avseendet brädar Kodak sina konkurrenter rejält. På stark andraplats hittar vi Topshot 400 Flash med sin unika förpackningsstrategi.

Förhoppningsvis har vårt test skänkt dig lite mer kött på benen där ute i kameradjungeln. Det är viktigt att dokumentera sina minnesvärda upplevelser. Tänk dock alltid på att kolla bäst före-datum på engångskameran innan du slår till i affären, analog film är nämligen en färskvara.

Lycka till med fotograferandet!
Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44