Engånskamera

Köp engånskamera med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av engånskamera 2017
  2. Vilken engånskamera ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Går du i tankar om att införskaffa en ny engångskamera?  Då finns det ett par viktiga saker att tänka på för att ditt resultat ska bli så bra som möjligt. Stämmer det att högst upplösning ger bäst bilder? Räcker blixten ända fram? Vilken modell ligger bäst i handen?


Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Bäst i test av engånskamera

Vi ska ta en närmare titt på tre av de populäraste modellerna på den svenska marknaden och ge dig tips och råd inför ditt kommande köp. Gemensamt är att de alla är monterade med en 27-bilders rulle och har inbyggd blixt.

Första kameran under lupp är Kodak Fun Saver. Den är marknadens populäraste engångskamera och en väldigt bra utgångspunkt för vårt test. Den distinkta och vackert rödgula designen och höljet i hårdplast är närmast synonymt med begreppet engångskamera.

Färgsättningen gör att du enkelt hittar kameran i t.ex. handväskan. Kamerahuset är ergonomiskt utformat och ligger bra i handen. Vikten är i princip obefintligt och kameran opererar väldigt tyst. På baksidan av kameran finns en enkel bruksanvisning som med ett par bilder berättar hur du hanterar kameran, ett väldigt uppskattat initiativ.

Kamerans inbyggda blixt ger dig upp till 3 meters ljus i mörka förhållanden, och fungerar särskilt bra i inomhusmiljöer. En ytterligare positiv detalj är hur kvicktänkt kameran är. Att kunna fota flera bilder på mycket kort tid, s.k. serietagning, uppskattas.


Topshot 400 Flash: Ergonism och sportig

Köpa engånskamera Topshot 400 Flash

Bästa pris: 1090 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker:

Nästa kamera är tyska Topshot 400 Flash. Vad som slår oss vid en första anblick är att den här engångskameran endast säljs i storpack – antingen i 7, 9 eller 12 exemplar. Det är naturligtvis smidigt för den som exempelvis ska använda kamerorna vid en fest eller bröllop.

Instruktionerna står på tyska, men även om dina tyskakunskaper är på lika låg nivå som våra så kommer du förstå dig på Topshots engångskamera – den är busenkel och helt perfekt till exempel för barnen. Sikta och tryck av. Designen är mer strikt och stilren än ergonomisk och sportig.

Bästa pris: 1090 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker: