Färgspruta

Köp färgspruta med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av färgsprutor 2017
  2. Vilken färgspruta ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Är du trött på det kladd, ojämna resultat och det tidsödande arbete målning medför? I så fall är färgsprutan ett oumbärligt verktyg för dig. Att spruta färg istället för att använda den traditionella penseln eller rollern förenklar arbetet avsevärt. Men att välja rätt produkt kan vara svårt och frustrerande eftersom att det på marknaden idag finns en uppsjö av olika modeller med olika för och nackdelar.

I den här artikeln presenteras marknadens 8 bästa färgsprutor med fokus på för- och nackdelar i syfte att underlätta för dig som köpare att hitta den produkt som passar just dina behov bäst.

Wagner W665: Kort luftslang men stor färgbehållare

Köpa färgspruta Wagner W665

Wagner W665 är en färgspruta som är framtagen för inomhusbruk. Den underlättar målning av väggar, tak och hörn och stoltserar med att ha en sådan effektiv sprayfunktion att endast ett lager färg ofta räcker. Färgbehållaren är stor, den rymmer hela 1.8 liter och målar upp till 12 m2 innan den behöver fyllas på. Luftslangen är 3,5 meter och motorn har en effekt på 370 W. Färgpistolen har en Click & Paint design vilket gör det smidigt att byta spraymunstycke. Produkten har 2 års garanti. För att rengöra färgsprutan sköljer man den snabbt och enkelt i vatten.

Fördelar

·        Click & Paint design

·        Stor färgbehållare

·        Enkel rengöring

Nackdelar

·        Endast för inomhusbruk

·        Kort luftslang


Wagner W867E: För inom- och utomhusbruk

Köpa färgspruta Wagner W867E

Wagner W867E är en färgspruta som kan användas inomhus såväl som utomhus. Produkten kommer med två färgpistoler, en för väggmålning inomhus och en annan som är framtagen för tunnare vätskor, såsom lack och fernissa. Click & Paint designen gör att W867E är lätt att ta isär för rengöring, påfyllning av färg eller byte av munstycke och spraymönster. Vid köp medföljer två färgbehållare, en lite mindre (600 ml) för lack och fernissa och en lite större (1300ml) för väggfärg. Motorn har en effekt på 570W och luftslangen är 3.5 meter.

Fördelar

·        Click & Paint design

·        För inom- och utomhusbruk

Nackdelar

·        Kort luftslang

·        Små färgbehållare


VidaXL HVLP: Ergonomiskt grepp

Köpa färgspruta VidaXL HVLP

VidaXL HVLP är en färgspruta som stoltserar med en ergonomisk design och ligger bekvämt i handen vilket underlättar användning. Produkten kan användas både inom- och utomhus och kan måla de flesta material jämt, från trä till metall och från fasader till bilar. Färgsprutan har två färgbehållare (250 och 600ml), samt två spraymunstycken. Färgsprutan väger 2,45kg och det medföljer en bärväska för större rörelsefrihet.

Fördelar

·        Ergonomisk design

·        För inom- och utomhusbruk

Nackdelar

·        Mycket små färgbehållare


VidaXL Färgspruta Eldriven 700W: Lång luftslang men icke-ergonomiskt grepp

VidaXL Färgspruta Eldriven 700W är en kraftfull färgspruta som är perfekt för interiörmålning såsom möbel-, dörr- och väggmålning. Produkten är kompatibel med många olika typer av vattenlösliga färger och levereras med en 7.5m lång luftslang. Sprutpistolen är inte särskilt ergonomisk då den är gjord av metall och det finns endast ett munstycke och sprutmönster.

Fördelar

·        Lång luftslang

Nackdelar

·        Sprutpistol av metall

·        Endast ett munstycke


Black & Decker BDPS400: Kraftfull utomhusspruta

Köpa färgspruta Black & Decker BDPS400

Black & Decker BDPS400 är en kraftfull färgspruta för målning utomhus. Den klarar lättare vätskor, såsom bets och tunn målarfärg likväl som tjock latexfärg. Färgbehållaren (1200 ml) sitter på sidan, vilket ger enkel påfyllning. Det bästa med produkten är rengöringen som är lika enkel som kladdfri. Välj rengöringsinställningen på en liten ratt och fyll färgbehållaren med vatten så rengör produkten sig själv och sprayar ut överbliven färg. BDPS400 kommer med 3 olika munstycken för sprayjustering.

Fördelar

·        Stor färgbehållare

·        Smart design

·        Enkel påfyllning

·        Enkel rengöring

Nackdelar

·        Endast för utomhusbruk


Ryobi P620: Batteridriven och ergonomisk

Köpa färgspruta Ryobi P620

Bästa pris: 1295 SEK på Bauhaus Fler butiker

Ryobi P620 One+ är en tyst men kraftfull batteridriven 18 V färgspruta för utomhusbruk. Den klarar de allra flesta typer av färger, samt lack och träskyddsbehandlingar. Den har Grip Zone teknologi vilket ger ett stadigt och komfortabelt grepp, och sprutan är så pass lätt att man enkelt kan använda den med ena handen. Färgbehållaren är stor, 1000ml och den klarar 3 olika spraymönster. Den största nackdelen med Ryobi P620 One+ är också en av dess fördelar, nämligen att den är batteridriven. Å ena sidan slipper man krångla med en luftslang, å andra sidan måste batteriet vara ordentligt uppladdat för optimal prestanda.

Fördelar

Lättviktig

Komplett rörelsefrihet

Grip Zone handtag

Nackdelar

Endast för utomhusbruk

Batteridriven

Bästa pris: 1295 SEK på Bauhaus Fler butiker