Fotoskrivare

Köp fotoskrivare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av fotoskrivare 2017
  2. Vilken fotoskrivare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

En bra fotoskrivare behöver inte vara dyr, men vilken ska man välja? Vi har testat sex skrivare från marknadens största tillverkare så att du kan hitta rätt. Läs mer i testet nedan.


Bäst i test av fotoskrivare

Alla skrivare kommer med en förinstallerad skrivarprofil som bland annat tar hänsyn till saker som modell, bläck och papperstyp. Oftast går det att ladda ner ytterligare skrivarprofiler från tillverkarens hemsida och den som vill ha ett större urval bör välja en skrivare från en av de större tillverkarna.


HP Officejet 7110: Bästa fotoskrivaren för dig som skriver ut mycket

Köpa fotoskrivare HP Officejet 7110

HP Officejet 7110 Wide Format ePrinter – Den här stilrena bläckstråleskrivaren med plats för fyra patroner är perfekt för hemmaföretagaren som vill skapa snygga bredformatsutskrifter till ett överkomligt pris.

Skrivaren lämpar sig för olika sorters tryckmaterial som broschyrer, kuvert, nyhetsbrev och affischer och klarar allt från vykortsstorlek till A3+ format. Med sin vikt på 8,5kg är det här testets lättaste A3+ skrivare, utskriftshastigheten får klart godkänt och färgutskrifterna på vanligt papper är förvånansvärt bra med fina, mättade färger och slät yta.

Trådlös nätverksanslutning och styrning via app direkt från mobilen eller surfplattan är stora plus. HP Officejet 7110 Wide Format ePrinter är även en riktig arbetshäst – ett rejält pappersfack på 250 ark gör att man sällan behöver fylla på och stora utskriftsvolymer på upp till 800 ark per månad är inget problem. Bra för den som vill skriva ut i stort format och stora volymer till en låg kostnad.


Epson Stylus Photo 1500W: En väldigt tystgående fotoskrivare

Epson Sty us Photo 1500W – Den andra A3+ skrivaren vi har testat kommer från Epson och riktar sig till den mer kräsne användaren. Med sin vikt på strax under 12 kg är den också testets tyngsta, men förklaringen till det ligger i att skrivaren har plats för hela sex stycken separata färgpatroner.

Det resulterar i en suverän utskriftskvalitet med slående färgåtergivning, fantastisk detaljrikedom och klara, levande färger. Tack vare den höga upplösningen är även tonövergångarna riktigt bra. Skrivaren är tystgående, kopplas enkelt in på det trådlösa nätverket och Epsons app är både intuitiv och lätt att använda.

Ett stort plus är att skrivaren har stöd för ett stort antal olika utskriftsformat och papperstyper – allt från vanligt papper till högglansigt fotopapper går bra, du kan skriva ut direkt på CD och DVD-skivor samt skapa egna påstrykningsbara bilder. Den som inte vill kompromissa på kvaliteten på sina utskrifter kommer inte att bli besviken på Epson Stylus Photo 1500W.


Polaroid Zip: Portabel fotoskrivare

Köpa fotoskrivare Polaroid Zip

Bästa pris: 1121 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker:

Polaroid Zip Mobile Printer – Företaget Polaroid som länge har varit synonymt med direktbildskameran av samma namn gör nu intåg på fotoskrivarmarknaden med en kompakt och smidig sublimeringsskrivare som snabbt skriver ut dina bilder direkt från din smarta enhet rakt ut på självhäftande papper. Det här är utan tvekan en av marknadens mest portabla skrivare då den endast väger 186 gram, är så pass liten att du lätt kan stoppa den i fickan och har ett uppladdningsbart batteri som räcker till ungefär 25 utskrifter.

Bilderna är av hög kvalitet i storleken 5×7,5 cm och skrivs ut på Polaroids egna ZINK papper som tål både smuts och vatten. Papperet är även det enda du behöver köpa till då det inte finns något bläck eller toner som behöver fyllas på. Skrivaren har en uppsjö roliga funktioner, som möjligheten att skriva ut ett litet bildkollage eller en QR-kod som man sedan kan scanna för att komma åt den bifogade informationen.

Du kan även redigera bilderna direkt i appen och lägga till emojis, teckningar och text innan du skriver ut. Med sin stilrena design och lilla format är Polaroid Zip Mobile Printer perfekt för den som ofta befinner sig på resande fot, håller på med scrapbooking eller vill låta barnen skriva ut egna bilder på ett enkelt, roligt och smidigt sätt.

Bästa pris: 1121 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker: