Frys med ismaskin

Köp frys med ismaskin med självförtroende


Någonting som behövs i ett fungerande hushåll är en kyl/frys som fyller just dina behov. I denna artikel kollar vi närmre på tre olika kylskåp och frysar med inbyggd ismaskin för att just du ska finna vad du letar efter. Vi nämner även viktiga saker att ha i åtanke när du väljer ditt kylskåp/frys. Då vitvaror ofta är en långvarig investering är det viktigt att välja rätt. 

Det som är viktigt när du ska välja kylskåp är att se över vad dina behov är. Är du ute efter ett utrymmessnålt kylskåp? Är frysen en viktig del? Vilka matvaror du konsumerar kommer också påverka ditt val. Är din frys ständigt överfull bör du kanske fokusera på frysutrymme. Äter du mycket sallad bör boxarna för frukt och grönt ha gott om utrymme. Vill du veta mer om vilken frys som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa frysar med ismaskiner.Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Samsung RS7567THCWW

Köpa frys med ismaskin Samsung RS7567THCWW

Bästa pris: 11995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Denna frostfria kyl/flys är ett side-by-side skåp. Lådorna är stora nog att rymma meloner och uppfällbara lock bevarar färskheten samt ger snabb åtkomst. Is/kallvattens-maskinen ger en känsla av lyx och är någonting som kommer till användning för var dags behov. Belysningen i sig är energisnål och ljusstark och placerad längst bak istället för lägst upp vilket ger utrymme för höga varor. Med ventiler på varje hylla håller kylskåpet en jämn temperatur.

Tack vare att det är ett side-by-side skåp så är det många funktioner som får plats på liten yta. Perfekt för ett mindre kök. Denna vitvara är prisvärd med tanke på alla funktioner som ingår. Med både ismaskin och kyl och frys på en bredd lika stor som en enkelsäng är det inte mycket som utelämnas, med gott om utrymme trots storleken.

Bredd: 91,2 cm Höjd: 179 cm Djup: 75,4 cm Volym: 176 L frys, 361 L kyl Energiklass: A+

Bästa pris: 11995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:


Bosch KAN58A55

Köpa frys med ismaskin Bosch KAN58A55

frostfria kyl/flys är ett side-by-side skåp och väldigt lik Samsungs modell med liknande bredd, höjd och volym. Dock är priset en skillnad. Bosch modell har 5 timmars säkerhet vid strömavbrott vilket gör att dina matvaror är håller sig ett bra tag även om strömmen går. Denna kombinerade kyl och frys har även automatisk avfrostning i frysen vilket sparar på både elenergi och tid vilket underlättar vardagen och är snällt mot plånboken. En frys som måste avfrostas manuellt är tidskrävande. Men avfrostning är nödvändigt då uppbyggnad av frost inuti frysen kan påverka prestandan, ljudvolym och frysens levnadslängd. För en familj där tiden gärna går till annat är automatisk avfrostning att föredra.

Med ismaskin i dörren finns det även tillgång till kallvatten med ett knapptryck. Automatisk avfrostning och luftcirkulation i hela kyldelen. Denna vitvara har 3 lådor i kyldelen vilket är fler än Samsungs modell, dock så har den ej lika många hyllor, så det beror helt på vilka sorts matvaror du konsumerar.

Bredd: 90,3 cm Höjd: 180 cm Djup: 73.3 cm Volym: 164 L frys, 346 L kyl Energiklass: A+


Smeg FQ75XPED

Köpa frys med ismaskin Smeg FQ75XPED

Denna frostfria kyl/flys har fyra dörrar med inbyggd ismaskin med kallvattensautomat. Den har en LCD Display med touchkontroll med olika funktioner för både semester och ekonomi. Automatisk avfrostning och gott om utrymme i denna vitvara. Storleken är väldigt jämförbar med de föregående side-by-side skåpen men det som ger denna vitvara den extra volymen är dess djup. Kylen med inbyggd frys är kvadratisk i botten och kräver därför mer plats än de föregående två modellerna.

Med den stora volymen passar denna kyl in i en stor familjs vardag där allt utrymme är välkommet.

Bredd: 92 cm Höjd: 185 cm Djup: 90 cm Volym: 208 L frys, 435 L kyl Energiklass: A+


Att tänka på när du köper frys med ismaskin

Där ute finns många olika sorters kylar och frysar. Kombinerade, där både kyl och frys kommer i samma vitvara. Självständiga kylar och frysar där det krävs två vitvaror för att få tillgång till både kyl och frys. Bland de kombinerade så finns det många olika sätt detta kan göras på. Till exempel frys över kyl-skåp, Kyl över frys-skåp, Kylskåp med frysfack eller Side-by-side-skåp (Sida vid sida).

Utöver dina behov är det även viktigt att tänka på vilken energimärkning vitvaran har fått från statens energimyndighet då ett bra energimärke är bra för både mijön och din plånbok. Skalan går mellan D till A+++ där A+++ är bäst. Minimikravet för energimärkningen ska vara A+ eller bättre.

Beroende på vilken återförsäljare du handlar av erbjuds du olika garantier och försäkringar som kan ingå i priset eller måste köpas som tillägg. Hur lång garantin och ångerrätter gäller är värt att se över hos din återförsäljare när du väl bestämt dig för vilken kyl/frys är rätt för dig. Det kan vara bra att veta att om någonting är fel på vitvaran kan du alltid vända dig till konsumentköplagen.

”Bäst i test” har en tabell som visar hur mycket utrymme som krävs i en kyl beräknat på antalet personer i hushållet.

  • 100-150 liter räcker till 1-2 personer
  • 150-200 liter räcker till 3-4 personer
  • 200 liter eller mer, räcker till mer än 4 personer

Även ljudvolym kan betyda mycket i frågan när det kommer till att välja rätt. Alla kylskåp har ljud för sig, om sömn sker i närheten kan detta störa så därför är ett tyst kylskåp att föredra.  Ljudstyrka mäts i decibel (dB). Denna förenklade tabell ger en generalisering övar vad dB enheter kan jämföras med:

  • 20 dB, Prasslande löv, viskning
  • 30 dB, Genomsnittlig videoprojektor
  • 40 dB, Radio på låg volym
  • 50 dB, Lågmält samtal
  • 60 dB, Normal samtalston
  • 80 dB, Dammsugare, cafélokal, hårtork
  • 90 dB, Skrik, vrål
Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44