Gashäll

Köp gashäll med självförtroende


Siemens ER926SB70E: Vinnaren i vårt gashäll test 2017

Köpa gashäll Siemens ER926SB70E

Det här är en häll med fem olika brännare med styrka från 1,6 kW till hela 6 kW. Gashället har en dualkombi wokbrännare vilken lämpar sig väl för dig som gillar att laga wok.

Den passar även dig som gillar att laga mat rent generellt just eftersom den har fem olika brännare med olika styrkenivåer så att du kan ha många saker på gång samtidigt i köket.

Gashället är lätt att rengöra då det går att ta loss och diska grytstöden i diskmaskinen.


Siemens ER326AB70E: För dig som vill ha enkel rengöring

Köpa gashäll Siemens ER326AB70E

Gashället från Siemens har endast en gasbrännare, det är en dual-wokbrännare som har två lågor och en effekt på 6 kW.

Brännaren passar all typ av matlagning även storkok, Det går snabbt att komma upp i temperatur och de båda lågorna styrs parallellt för att få en jämn värmefördelning.

Rengöringen är enkel då hällen har ett ytskikt av glaskeramik och du endast har en brännare att komma åt runt.

Siemens ER326AB70E kan vara ett bra alternativ då du vill komplettera en tidigare häll med en extra platta eller om budgeten är för stram för ett alternativ med flera brännare.


Smeg SE70SGH-5: Ett funktionsrikt gashäll

Köpa gashäll Smeg SE70SGH-5

Om du är ute efter en snygg häll med många funktioner kan den här hällen i rostfritt stål vara något för dig.

Den har fem brännare med den största placerad i mitten, mittenbrännaren är dessutom extra snabb och har den totala effekten av 5 kW (3,8 + 1,2 kW).

Vreden sitter framtill på spisen och har elektronisk tändning. Hällen fungerar med naturgas, stadsgas och gasol, hysor för samtliga gaser medföljer.

Du kan även köpa till wokhållare, grillplatta och espressohållare.


Smeg SR775PO: Design kombinerat med funktion

Köpa gashäll Smeg SR775PO

Den här hällen har i stort sett samma funktioner och utformning som den tidigare beskrivna SE70SGH-5 med undantag av designen och att den här är några hundralappar dyrare. Även den här hällen har fem brännare med en stor i mitten som dessutom är extra snabb. Den stora brännaren skiljer sig dock lite i hur värmen är fördelad (3,9 + 1,1 kW här istället för 3,8 + 1,2 kW) men den totala effekten blir fortfarande 5 kW. Den mest påtagliga skillnaden är att denna häll är tillverkad i en snygg gräddfärgad design med vred i antik mässing. Du kan även här köpa till wokhållare, grillplatta och espressohållare.


Smeg PGF95-4: I en designserie av rostfritt stål

Köpa gashäll Smeg PGF95-4

Det här är en häll för dig som inte gillar att pannställen sticker upp för mycket då den är utformad med extra låga sådana, dessa är endast 3 mm höga.

Vreden sitter på höger sida av hällen istället för framtill som på de tidigare Smeghällarna, den tar även lite mer plats då den är 90 cm bred till skillnad från de andra på 70 cm.

Den har fem brännare varav en extra snabb, brännaren med den största effekten är på 4 kW. Hällen ingår i Smegs Classic-serie och är i rostfritt stål, men du får även med vred i Linea design som är gjorda i genomskinligt glas.


Smeg PGF75-4: Ett lite smalare gashäll

Köpa gashäll Smeg PGF75-4

Även den här hällen har extra låg profil och är i rostfritt stål. Den är lite smalare än den tidigare modellen med låga pannställ, 70 cm, och har vreden framtill, så om du har ont om plats men vill ha en häll med låga kokzoner är den ett mycket snyggt och funktionellt alternativ.

Fem brännare med upp till 4,0 kW, Classic vred och planliggande pannställ i gjutjärn, levereras med dysor för naturgas men dysor för gasol medföljer också. Vill du använda dig av stadsgas är det bara att meddela det vid beställning.


Smeg SE93SGH3: Ett gashäll anpassat för fisk

Köpa gashäll Smeg SE93SGH3

Om du gillar att laga fisk är den här 86 cm breda hällen något för dig, den har nämligen en speciell brännare för tillagning av just fisk. Brännaren är avlång och placerad centralt på hällen, dess styrka är på 2,9 kW.

Utöver fiskbrännaren finns det en extra snabb brännare på 4,05 kW framtill på vänster sida, dessutom har du tre plattor till med styrka från 1,05 till 5,5 kW.

Vreden är i Classic utförande och hällen i rostfritt stål och sitter till höger.


Guide för att hitta det bästa gashället

När man ska välja gashäll är det viktigt att först tänka igenom vilka som är just dina behov och vad du vill få ut av din gashäll. Vad är fördelarna med en gashäll jämfört med en induktionshäll? Är det viktigt med utseendet på hällen? Vilken budget har du? Vilka matlagningsbehov har du? Tänk även på att du måste ordna med en godkänd anslutning till gasen enligt din kommuns brandregler. Installationen ska göras enligt tillverkarens instruktioner och det kan vara klokt att anlita en professionell installatör, din gasprodukt måste även vara CE-märkt. Här kan du läsa mer gällande allmänna råd om gasapparater och brandskydd.

När man använder sig av en gashäll eller gasspis så finns det tre olika typer av gas man kan koppla in, stadsgas, naturgas eller gasol. Det enklaste är om du bor i ett hus där stadsgas redan är framdraget i byggnaden, om så inte är fallet så är det enklaste och billigaste alternativet att använda gasol. Du kan då sätta upp ett skåp på fasaden där gastuben förvaras och sedan dra gasledningen in genom ytterväggen, detta är det säkraste sättet men du kan även välja att förvara gasen i ett skåp i köket. Kontakta en auktoriserad gasinstallatör för att få veta mer.

Vad är egentligen en gashäll?

En gashäll är en eller flera gasbrännare som används till matlagning och består av en modul som kan fällas in i köksbänken. De finns i storlekar mellan 25-120 cm där den vanligaste storleken är på 60 cm. De flesta gashällar har två till fem brännare som kan ha olika styrka och därmed fungera bra till många olika ändamål. Wokbrännare t.ex. är ett exempel på en specialfunktion som många gashällar har.

Varför ska jag laga mat med gas?

Fördelarna med att använda sig av gashäll eller gasspis vid matlagning är att det går fort att få upp värmen och du kan även reglera temperaturen med mycket bra precision. När du är klar med matlagningen och stänger av så försvinner värmen direkt. Du kan även använda de flesta typer av grytor och stekpannor på en gashäll till skillnad mot en induktionshäll där kärlen måste vara magnetiska för att hällen ska fungera. Vissa gashällar fungerar även vid strömavbrott och kan då tändas med hjälp av en tändsticka istället för det oftast elektroniska tändvredet.

Kockarnas favorit

Många kockar uppger att de föredrar gasspisar framför vanliga spisar vilket inte är så konstigt med tanke på den snabba och flexibla temperaturregleringen som gör att du kan optimera din matlagning. I takt med att vårat matintresse ökar så har även användningen av gashällar och gasspisar blivit allt populärare, så om du är mycket intresserad av matlagning och vill vara så exakt som möjligt vid tillagningen, kan en gashäll vara ett bra alternativ för dig. Den kan även vara en snygg inredningsdetalj då de flesta tillverkare idag lägger mycket fokus på design. Det stora utbudet gör att du även kan välja mellan många olika stilar för att hitta en som passar just dig.

Tänk på att:

 • Handtagen på grytor och kastruller kan bli mycket varma om du har för kraftig låga, den ska stanna under botten på kärlet.
 • Har man inte hushållsgas i huset så måste man köpa och byta gastuber vid behov.
 • Viss brandfara finns, var försiktig.
 • Kontrollera att gasspisen fungerar med den typ av gas som du har tänkt använda dig av.

  Siemens ER926SB70ESiemens ER926SB70E
  Siemens ER326AB70ESiemens ER326AB70E
  Smeg SE70SGH-5Smeg SE70SGH-5
  Smeg SR775POSmeg SR775PO
  Smeg PGF95-4Smeg PGF95-4
  Smeg PGF75-4Smeg PGF75-4
  Smeg SE93SGH3Smeg SE93SGH3