Gasolbrännare

Köp gasolbrännare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av gasolbrännare 2017
  2. Vilken gasolbrännare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Gasolbrännare har en stor mängd olika användningsområden, men en populär användning är inom matlagning när man vill lägga sista handen vid till exempel en dessert med karamelliserat täcke, som crème brûlée, eller en kall efterrätt med marängtäcke. De kan också användas till flambering och bryning. Gasolbrännare finns också som komponent i gasolgrillar och gasolkök. Man kan även köpa en gasolbrännare som är monterad på en ställning så att den fungerar som en spisplatta och värmen fördelas i en rund plattform på vilken kokkärl kan placeras. Vill du veta mer om vilken gasolbrännare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa gasolbrännare.

Denna gasolbrännare är utmärkt för dig som vill ha något lätt och smidigt. Kanske något att ta med sig ut på fisketuren eller ha med sig i husvagnen. Den har en brännarring, så viktigt att tänka på är att den klarar inte av så mycket eller komplicerad matlagning. Det bästa med denna gasolbrännare är att man kan ta bort benen och lägga den på bordet om man någon gång känner sig lite lat för att stå upp. Vilket vi alla gör, då och då.

* Lätt i vikten, ca 5kg.

* Kan göras om till bordsbrännare. Bäst i test!

* Värmereflektor som skyddar bordet.

* Höjd 78cm, diameter 30cm.

* Effekt 6,5 kW / 11,4 kW.


Två stycken brännarringar finns på denna gasolbrännare, vilket är utmärkt för att du kan justera dem individuellt. Varför det är bättre med fler brännarringar är för att värmen sprids bättre runt stekhällarna. De gör att du får ett mycket bättre och jämnare resultat på din matlagning. Den är lite tung, så kanske inte något man vill gå runt och konka på. Skulle vilja säga att denna gasolbrännare passar utmärkt för dig som vill ersätta grillen eller varför inte användas på en förskola (tänk på säkerheten bland barnen!). Du kan använda två olika stekhällar på denna, en 58cm och en 78cm, vilket gör att den passar utmärkt för en lagom stor paella.

* Cirka 7kg.

* Två olika stekhällar.

* Höjd 86cm, diameter 40cm.

* Effekt 6,5 kW.