Geringssåg

Köp geringssåg med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av geringssåg 2017
  2. Vilken geringssåg ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Oavsett om du ska bygga altan, renovera stugan eller utföra mindre snickeriprojekt kommer du snabbt att finna att en geringssåg ger spar tid, ger perfekta snittytor och vinklar. Oavsett om du ska kapa en eller 100 bitar med exakt samma vinkel.

METABO KGS 216 M V2: Funktionsrik budgetvariant att lita på till mindre arbeten

Den lättviktiga Metabo KGS 216 M V2 är en såg som ger dig mycket till ett lågt pris. Dess

ergonomiska gummiklädda bärhandtag är strategiskt placerat i sågens mittpunkt för säker och enkel hantering. Dess lättförståeliga skalor och manöverelement syns från arbetspositionen vilket är tacksamt för användaren.

Sågen har stabila integrerade sidostöd för sågning av breda plankor; detta är en väldigt bra detalj – de finns där när du behöver dem, men kan lätt fällas in när du ska såga någonting smalare. Sågen har ett exakt djupstopp som du använder när du vill spåra, alltså inte såga igenom ditt material. Det går att vinkelsåga 2 grader över de 45 som krävs för att två träbitar ska kunna mötas i en 90° vinkel. Detta är en fin egenskap vid listning då många gamla hus har rört på sig och inte alltid har rätvinkliga hörnor.

Sågklingan är 40-tandad och rätt så nätt. En liten klinga har har hög precision och går tystare jämfört med en större. Sågen är försedd en dragfunktion som gör att klingan kan röras både horisontellt och vertikalt och därför lätt sågar igenom bredare material. För att du ska kunna såga med perfekt precision är laser och lampa positionerade över klingans framkant för att undvika nedsmutsning. För att öka säkerheten, med tanke på sågens lätta vikt, kan det vara en god idé att komplettera sågen med ett sågbord för de pengar som du sparar på sågpriset.

METABO KGS 254 M V2: Robust, finessrik och prisvärd såg för hemmafixaren och semiproffset

Metabo KGS 254 M V2 är rejäl såg med ergonomiska gummiklädda bärhandtag som är strategiskt placerat i sågens mittpunkt för säker och enkel hantering. Dess lättförståeliga skalor och manöverelement syns från arbetspositionen vilket är tacksamt för användaren. Sågen har stabila integrerade sidostöd för sågning av breda plankor. Detta är en väldigt bra detalj, de finns där när du behöver dem, men kan lätt fällas in när du ska såga någonting smalare.

Sågen har ett bra och exakt djupstopp som du använder när du inte vill såga igenom ditt material. Det går vinkelsåga 2 grader över de 45 som krävs för att två träbitar ska kunna mötas i en 90 vinkel. Detta är en fin egenskap då många gamla hus har rört på sig och inte alltid har hörnor rätvinkliga. Sågklingan är 48-tandad och 254 x 30 mm. En så kraftig klinga innebär lite högre ljudnivå och något sämre precision, men om du ska såga grövre material är det var som krävs.

Geringssågen är försedd med en dragfunktion som gör att klingan kan röras både horisontellt och vertikalt och därför lätt såga igenom bredare material. Sågen är försedd med en dragfunktion som gör att klingan kan röras både horisontellt och vertikalt och därför lättare såga igenom bredare material. För att du ska kunna såga med perfekt precision är laser och lampa positionerade över klingans framkant för att undvika nedsmutsning.