Gräsklippare


Bäst i test gräsklippare 2017

Det som skiljer olika gräsklippare är hur de klipper olika höjder av gräset och hur de hanterar vått och grovt gräs men även ogräs. Klippbredden som varierar mellan 30 till 55 cm kommer avgöra hur starkt batteri som behövs för att klara av tyngden av allt gräs, ju bredare desto snabbare går det att klippa gräset. Då det finns en hel del att tänka på när man ska investera i en gräsklippare är det viktigt att du väljer den rätta som ska kunna fylla i rätt funktioner för din gräsplätt och dess storlek.

  1. Bäst i test av gräsklippare 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide för gräsklippare

Teknisk information:

  • För dig som är extra noggrann med kvalité
  • Vill ha en säker och pålitlig gräsklippare som fungerar i alla lägen
  • Vill ha en lätt och tyst klippning

Letar du efter gräsklipparen som ger de allra finaste snitten på gräset samtidigt som den är lätt och tyst är Gardena Accu 380 Li ett självklart val. Med sin cylinderklippning skärs grästråna av rakt uppifrån och ger därför den jämnaste klippningen jämfört med rotorklippare, samtidigt som ljudnivån hålls låg på 70 dB. Med sin behändiga bredd på 38 cm passar den till den aningen mindre gräsmattan. Batterikapaciteten ligger på 3,2 Ah. Klipphöjden kan lätt ställas in med en enkel kontroll på mellan 12 och 42 mm. Gardena Accu 380 Li urskiljer sig även ur mängden med sin förmåga att fungera även om batteriet skulle ladda ut, eftersom den då går att använda som en vanlig manuell gräsklippare. Uppsamlaren rymmer 40 liter och samlar effektivt upp allt gräs och du håller den bekvämt i dess ergonomiskt tillverkade handtag som även är lätt att fälla ihop vid förvaring. Gräsklipparen är även utrustade med en LED-skärm som visar batterinivån och ett inbyggt värme- och överbelastningsskydd med automatisk avstängning, vars orsak också visas på skärmen. Din klippning behöver inte ens påverkas då du som sagt kan fortsätta klippa manuellt. Det gör den därför till en väldigt säker gräsklippare att ha att göra med.


Teknisk information:

  • Vill vara säker på att batteriet räcker hela vägen
  • Har en mer komplex gräsmatta som kräver precision
  • Vill ha ett effektivt sätt att klippa gräset

Är du en hemmafixare med en mer komplex gräsmatta bör du överväga att köpa Husqvarna LC 141Li. Ett specialutformat och ergonomiskt handtag är gräsklipparen väldigt lätt att manövrera, trots dess vikt på 20 kg. Inte ens små ytor eller skarpa svängar är ett problem. Klippbredden är 41 cm och du klipper lätt din gräsmatta mellan 25-75 mm med hjälp av två lättinställda höjdlägen. Batterikapaciteten ligger på höga 4,2 Ah och eftersom den är så pass effektiv och snabb innebär det att du kan klippa en genomsnittlig trädgård på endast en laddning. Den medföljande uppsamlaren rymmer 50 liter och är lätt att tömma. Din komplexa trädgård har aldrig varit så lätt att klippa som nu med denna sladdlösa och effektiva gräsklipparen från Husqvarna.