Grilltunna


Bäst i test grilltunnor

Är det dags för en ny grill? Varför inte pröva en grilltunna och grilla som mästarna. En grilltunna börjar bli allt vanligare – och kan användas för vanlig barbeque, långkok eller rökning – ett måste för den avancerade hemmakocken, men det kan vara en djungel att hitta den rätta. Den här guiden visar upp de mest prisvärda grilltunnorna på marknaden för att guida dig till bäst köp.

  1. Bästa grilltunnan 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide

Bäst i test av grilltunnor

Vilken grilltunna du ska välja beror helt och hållet på vad du ska använda den till och hur många funktioner du söker. Gillar du till exempel indirekt grillning (lång tillagning där maten får sin smak av röken) där du kan smaksätta med olika sorters rökflis är det viktigt att grillen har ett lock och helst en skorsten. Vill du kunna laga snabbmat under tiden? Då behöver du åtminstone två grillytor med varierbar höjd så du kan tillaga två rätter samtidigt.

Nedan får du en sammanfattning av några av de bästa grilltunnorna på marknaden kopplat till vilka behov du kan tänkas ha. Förhoppningsvis känner du dig redo att göra ett val när du läst färdigt.


Landmann Taurus Smoker 31426: Bästa grilltunnan 2017

Svenska Grillandslaget, som är Europeiska mästare, har valt den här grillen inför grill-VM vilket innebär att den är något alldeles extra. Den går att använda för indirekt grillning, direkt grillning och rökning. Den första delen av grillen ger köttet en vacker stekyta och fungerar utmärkt för den som vill laga lite snabb lunch medan middagen långsamt tillagas i den stora delen.

För den som vill bjuda grannarna på middag är den här ett utmärkt alternativ då den stora grillytan (66×36 cm) kan tillaga mat åt hela 16 personer på en och samma gång. Skorstenen kan regleras för att ge maten mer eller mindre rökig smak och temperaturmätaren på utsidan locket hjälper dig att hålla koll på värmen i grillen. Dessutom finns ett varmhållningsgaller och grillgallret är tredelat för att du enkelt ska kunna fylla på briketter under grillningen.

Vill man dessutom få tips på vad man kan tillaga eller hur man kan smaksätta maten med hjälp av röken så har tillverkaren en instruktionsfilm med tips och instruktioner.


Landmann Dorado 31401: En grilltunna för dig med inte så mycket plats

Köpa grilltunna Landmann Dorado 31401

Bästa pris: 1995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Den här smarta grillvagnen erbjuder ett flertal olika funktioner. Kolbädden går enkelt att höja och sänka med en vev, vilket är bra om du vill kunna reglera värmen maten utsätts för. Hjulen gör att den är lätt att flytta och de två fällbara sidoborden sparar plats när du inte använder grillen. Det finns också krokar på sidan för dina grillverktyg och den har både en påfyllningslucka för kol, briketter och rökflis samt en uppsamlingsplåt för askan vilket gör den lätt att tömma.

Grillen är perfekt för den som inte har så mycket plats i trädgården. Den är också lämpad för dig som tycker att grillning behöver man inte experimentera med, grillad mat är ändå godast som den är.

Bästa pris: 1995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: