Grovdammsugare

Köp grovdammsugare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av grovdammsugare 2017
  2. Vilken grovdammsugare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

En grovdammsugare klarar av vad en vanlig dammsugare inte gör. Den går t.ex. inte sönder när den kommer i kontakt med vatten, spån eller grus. En grovdammsugare är helt enkelt starkare och tåligare. Det finns en uppsjö av olika grovdammsugare och att hitta den som passar just dig kan vara klurigt. Därför har vi gjort detta test, vars syfte är att just dina önskemål ska uppnås.

Bäst i test av grovdammsugare

I detta test listar vi upp åtta av årets bästa grovdammsugare och testar dem mot varandra. Det vi har tittat på i testet är deras:

  • Användarvänlighet
  • Olika funktioner
  • Hållbarhet
  • Kapacitet

Vi kommer att lista upp de åtta grovdammsugarna med den som fick bäst resultat först, och lägst sist. Något som är viktigt att ha i åtanke är att dessa 8 grovdammsugarna är de bästa av de bästa, så det finns inga förlorare med här.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline: Bäst i test av grovdammsugare 2017

På första plats kommer Miele Complete C3 Excellence Ecoline. Som man kan gissa från namnet är denna grovdammsugare bra för miljön. Detta är bland annat tack vare att den är utrustad med ett så kallat Power Chip, vilket gör att grovdammsugaren anpassar effekten till vad situationen kräver. Dessutom är den utrustad med Eco TeQ-golvmunstycket som leder till energisparande dammsugning. Så fort munstycket hakas fast i behållaren stängs maskinen av. Denna grovdammsugare är av en mycket god kvalitet och hållbarhet, med en förväntad livslängd på 20 år. Detta tack vare den goda kvaliteten på bland annat teleskåpröret av rostfritt stål.

Denna grovdammsugare kommer att bli din grannes bästa vän då den har ett inbyggt Silence-system vilket innebär en bulleroptimerad motor och en integrerad ljuddämpning som ger ett behagligt ljud på 75 dB när den är igång.

Miele Complete C3 Excellence Ecoline har ett flerlagrigt filtersystem, som består av en HyClean-dammpåse GN, motorfilter och utblåsningsfilter. Detta resulterar i att 99,9 % av de finaste dammpartiklarna filtreras.

Dessutom har den ett praktiskt låssystem för golvmunstycke, dammsugarrör och handtag, vilket leder till att de olika delarna inte lossnar från varandra när man dammsuger. En annan bra funktion, som är ovanligt för grovdammsugare, är att du enkelt kan mata in sladden med hjälp av ett fottryck, precis som på vanliga dammsugare, så du behöver inte böja dig ner eller hålla reda på en lång sladd.

Speciellt för denna grovdammsugare är att den är anpassad till både höger- och vänsterhänta tack vare att det går att fästa dammsugarröret på båda sidor av dammsugaren.

Årlig energiförbrukning: 26,7 kWh

Max motoreffekt: 800 watt

Energieffektivitet: Klass A

Faktisk sugeffekt Watt: 800

Längd slang plus längd elkabel: 12 meter, vilket ger dig möjligheten att dammsuga en cirkelformad yta på 450 m² utan att byta kontakt.


Kärcher WD 6 Premium: Smarta funktioner med lång hållbarhet

Köpa grovdammsugare Kärcher WD 6 Premium

Bästa pris: 3399 SEK på Elgiganten Fler butiker

Silvermedaljören i vårt test är Kärcher WD 6 Premium. Den passar till städning av torra och våta material och miljöer. Det som utmärker den från andra grovdammsugare är att behållaren rymmer 30 liter och är i rostfritt stål, vilket gör att den varar länge. Den har ett planfilter med en filterborttagningsteknik genom en öppningsbar kassett som lätt kan avlägsnas och bytas ut utan att man kommer i kontakt med smutsen. Med hjälp av ett enkelt knapptryck rengörs filtret. Filterpåsen är dessutom i fleece, vilket är gynnsamt för motorn.

Denna grovdammsugare fungerar perfekt tillsammans med anslutna elverktyg då den effektivt suger upp smutspartiklar från användning av elverktyg, t.ex. vid sågning, hyvling och slipning. Och den har en flexibel 1-meters slang till verktyg, vars munstycke är 3,5 cm.

Tack vare dess blåsfunktion passar den utmärkt till de tillfällen då det inte är läge för dammsugning, t.ex. vid grusbädd. Något som utmärker denna grovdammsugare är att det finns en dräneringsskruv vilket gör att man enkelt och smärtfritt kan tömma behållaren på vatten. Den här grovdammsugaren passar till dig som renoverar eller vill ha den till flera olika användningsområden. Den kan bl.a. användas till att suga upp mindre och större mängder vatten, rengöra bilinteriör, entréutrymmen, gångvägar runtom hus, källare och hobbyrum, garage och biluppfarter.

Energiförbrukning: 1300 W

Faktisk sugeffekt: 260 Air Watt

Längd slang: 2.2 m, 3,5 cm

Längd elkabel: 6 m

Bästa pris: 3399 SEK på Elgiganten Fler butiker