Häftpistol

Köp häftpistol med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av häftpistol 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Priset du bör lägga beror på vilken typ av häftpistol du behöver och för att ta reda på det är det bra om du vad huvudanvändnings området kommer att vara för den häftpistol du söker. Planerar du att använda den till lättare jobb som att sätta upp pappers ark och affischer på kontoret eller behöver du en mer kraftfull modell som klarar av att gå igenom tex trä ytor?

Är du ute efter en modell som är ergonomisk och lätt att komma åt med i hörn och kanter för att t.ex. klä om möbler? När du har kommit fram till vilket användnings område du framförallt behöver häftpistolen till kommer det bli mycket lättare att hitta vilken modell som passar just dig. Vill du veta mer om vilken häftpistol som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 4 bästa häftpistoler.

Liten och behändig häftpistol i ABS-plast som är enkel och smidig att arbeta med. Skön att hålla i även för något mindre händer. Lämpar sig bäst för heminredning och hobbyarbete. Bra på mjukare och porösare underlag. Rekylfri. Används med fintrådsklammer nr 13 4-8 mm. Ett startset med häftklamrar medföljer.


Rapid HOBBY R13E: Ergonomisk och lätt häftpistol

Köpa häftpistol Rapid HOBBY R13E

Ergonomisk och lätt häftpistol i ABS-plast som är enkel och smidig att arbeta med. Lämpar sig bäst för heminredning och hobbyarbete som möbelomklädnad med tyg, canvas, läder osv. Enkel och snabb laddning. Låg handtagsvinkel för bekväm avfyrning. Rekylfri. Låsfunktion för enkel förvaring. Används med fintrådsklammer nr 13 4-10 mm.


Rapid R30E Ergonomic: Minskar belastningen om du häftar mycket

Köpa häftpistol Rapid R30E Ergonomic

Ergonomisk och professionell häftpistol med 10 mm lång nos som gör den speciellt användbar för arbeten i hörn och trånga utrymmen som tex fönstertätning och möbelomklädning. Reglerbar slagstyrka tack vare den patenterad 3-stegs slagstyrkeomställaren utvecklad i samarbete med sjukgymnaster för att minska belastningen på underarmsmusklerna. Maxläge för långa klamrar och/eller hårda material. Mycket hållbar och robust häftpistol helt i stål. Rekylfri. Låsfunktion för enkel förvaring. Används med fintrådsklammer nr 13 6-8 mm. 5 års garanti.


Hazet 1959-4: För repkänsliga material

Köpa häftpistol Hazet 1959-4

Häftpistolhammare i plast att användas på repkänsliga material. På ett skonsamt sätt trycks permanent fyllnadsmassa ut i en rand. För omklädning av bilsäten, fastsättning av dekorlister, takreling, tapetserararbeten osv. Vit gummikropp med ett handtag som kan justeras i 90°.


Att tänka på när du köper häftpistol

Kvalité

Nästa fråga att ställa dig själv är hur ofta du tror att du kommer att använda häftpistolen. Om du inte har tänkt använda den särskilt ofta kanske det är fullt tillräckligt att införskaffa en enklare modell till ett lägre pris. Ska den däremot användas regelbundet, av fler än en person (t.ex. vid företags inköp) och/eller till lite tyngre arbete så kommer det löna sig i längden att investera i en något dyrare modell av högre kvalitet som kommer att räcka längre.

Papper, affischer och tunnare material Behöver du en häftpistol till lättare arbeten som att sätta upp papper på anslagstavlor eller dylikt kan det räcka att införskaffa en enklare modell som denna häftpistol med regelbar slagstyrka som dessutom finns tillhanda till ett rimligt pris. Planerar du att använda häftpistolen ofta och under längre perioder kan det löna sig att investera i en mer hållbar modell i rostfritt stål är annars även häftpistolen JT-21 i Chrom anpassad för just papper, band samt myggnät och andra lättare material. Det är även viktigt att

du hittar en modell som inte är för tung och som är bekväm att hålla i för dig. De flesta modeller i denna kategori är ergonomisk anpassade och lätta att greppa men det kan vara värt att besöka några butiker och prova att hålla i några olika modeller för att se vilken du tycker känns lättast för just dig.

Möbelomklädsel och dekorationsarbeten

Behöver du en häftpistol för att klä om möbler är det viktigt att du tänker på att skaffa en häftpistol som både är ergonomiskt anpassad, inte för tung att hålla i samt lätt att komma åt i kanter och hörn med. Det är också viktigt att du inte använder en häftpistol med för mycket tryck i om du arbetar med sköra material som då är lättare att skada. Äntligen hemma rekommenderar att man köper en häftpistol med näbb på för att komma åt lättare när man klär om möbler. Denna R-23 ergonomic variant är något enklare men även just anpassad för att användas på tunnare material som tyg och papper och finns att hitta till ett mer budget vänligt pris. Den är dessutom ljuddämpad samt innehar en låsfunktion. Ett annat budget vänligt alternativ är R-13 ergonomic som är ergonomiskt anpassad för att vara så lätt hanterlig och bekväm att hålla i som möjligt under handarbeten såsom möbelomklädnad och andra liknande dekorationsarbeten.

Byggarbete och tyngre material

Behöver du en häftpistol som du kan använda på tjockare material som t.ex. trä ytor, diffusionsspärrar eller dylikt kanske du ska överväga att investera i en tryckluftsdriven häftpistol så som denna trådlösa variant. Fördelen med tryckluftsdrivna modeller är att luftryck så att säga “gör jobbet åt en” och man alltså kan få häftstiften att tränga igenom tjockare ytor. Det blir även lättare att häfta under längre perioder samt i större omfång då det inte är lika slitsamt. Det som kan vara en nackdel med tryckluftsdrivna häftpistoler däremot är att de tenderar att vara större i storleken och därmed något svårare att hantera, särskilt om man arbetar med en mindre yta.

De behöver även en kompressor vilket ytterligare bidrar till att den inte är lika lätt hanterlig som en mindre, manuell modell. Hur mycket tryckluft häftpistolen använder varierar beroende på modell och de med större andel tryckluft har mer kraft men är då också ofta större, tyngre och något svårare att hantera. Ett annat alternativ som har större kraft än en manuell häftpistol men inte kräver en kompressor är en eldriven häftpistol som denna modell som är perfekt när man är i behov av flexibilitet och styrka men inte har en kompressor.

Fördelen med tryckluftsdrivna modeller är dock att de tenderar att hålla bättre i längden än eldrivna varianter så om du tror att du kommer att använda dig av häftpistolen mycket så kan det vara fördelaktigt att välja den tryckluftsdrivna. Det handlar helt enkelt om att göra en avvägning om hur mycket kraft du behöver för att komma igenom materialet och hur stor ytan är och således även hur lätthanterlig häftpistolen behöver vara. Exempelvis väger denna tryckluftsdrivna modell 1,9 kg medan denna variant väger 2,9 kg vilket kan göra stor skillnad om man står och arbetar med den länge men kanske inte är särskilt märkbart om man endast använder den en kortare stund. Är man ute efter en lättare variant att använda en kortare stund finns det även batteri drivna alternativ såsom denna modell som endast väger 0,7 kg.

Var kan du hitta din modell?

Om du tror att du har kommit fram till vilken typ av häftpistol du är ute efter är nästa steg förstås att ta reda på var du kan få tag på den. Fördelen med att handla den via nätet är att det finns ett större utbud för dig att välja på jämfört med vad som finns tillgängligt i butikerna samt att du kan få den levererad hem till dig. Leveranstiden varier men brukar ligga omkring max 7 dagar.