Handdammsugare


Bäst i test av handdammsugare 2017

När måndagen inleds med kaffepulver på diskbänken och grus i hallen kan det kännas lite kämpigt, och städning överlag är väl sällan något vi gläder oss åt. Med rätt redskap och smart teknik kan processen dock göras enklare, och handdammsugaren har blivit en populär medlem i många familjer. Liten, smidig och effektiv är adjektiv som ofta klingar vackert i våra öron när det gäller produkter för hemmet, och handdammsugaren är alla tre på samma gång.

Blir du intresserad? Kanske till och med lite köpsugen? Då bör du läsa följande test av handdammsugare. Därefter har vi sammanställt vad vi tycker är det viktigaste att tänka på när det kommer till att hitta den perfekta handdammsugaren.


Varför handdammsugare?

Denna praktiska pryl kan mycket väl underlätta renhållningen av ditt hem, och städningen kanske rent av blir ett nöje. Känner du suget?

 


Electrolux Ergorapido ZB3013: Bäst i test av handdammsugare 2017

Köpa handdammsugare Electrolux Ergorapido ZB3013

Bästa pris: 2195 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Egenskaper:
För att vara en av Electrolux billigare modeller är prestandan och kvaliteten på Ergorapido ZB3013 över förväntan. Den är inte bara en av de bättre presterande modellerna sug-mässigt, utan det medföljer även nytänkande accessoarer såsom en kam på den transparenta borsten framtill för lättare rengöring av mindre trassel.

 • LED-lampor för bättre sikt
 • Volym: 0,5 liter
 • Vikt: 2,55 kg
 • Tolv minuters batteridrift
 • Ljudnivå: 78 dB
 • Två års garanti

Den lätta vikten gör det enkelt för er att bära dammsugaren upp- och nedför trappor, och när den ska ställas undan. Har ni barn eller husdjur kan ni gladeligen räkna med att Ergorapido uppfyller era önskningar när t. ex medhavd sand och grus ska sugas upp. När det kommer till rengöring av dammkoppen så kan den separeras och rengöras utan större ansträngning. Filtret har volymen 0,5 liter och är tvättbar. Ergorapido är en 2-i-1 modell, vilket betyder att ett mindre munstycke kan tas loss vid ett knapptryck för ökad flexibilitet (hyllor m.m).

Ergorapido erbjuder två hastigheter: normal och snabb. En nackdel med den högpresterande, flexibla modellen är den låga batteridriften på tolv minuter. Ännu ett plus I kanten är den fina designen, LED-lamporna, och en laddningsstation.

Garantin gäller i två år, och det medföljer även fogmunstycke, golvmunstycke, möbelborste, och ett roterande munstycke.

Bästa pris: 2195 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Electrolux UltraPower ZB5022: Längre batteritid, mer avslappnad städning

Köpa handdammsugare Electrolux UltraPower ZB5022

Bästa pris: 2995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Egenskaper:
En liknande modell jämfört med Electrolux Ergorapido, men utrustad med bland annat längre batteritid på mellan 30 till 60 minuter, och upp till tre hastigheter: tystläge, normal, och snabb.

 • Transparent munstycke
 • Volym: 0,8 liter
 • Vikt: 3,6 kg
 • 60 minuters batteritid
 • Ljudnivå: 82dB
 • Två års garanti

När det kommer till den flexibla aspekten kan ni förvänta er att bli mer än nöjda med den lättmanövrerade 180 graders vridningen som förenklar dammsugandet av trappor, hörn, under köksbord, och liknande. Som sin företrädare Ergorapido är även UltraPower utrustad med bland annat LED-lampor, en kam på den transparenta borsten framtill, och ett tvättbart filter.

Förutom den höga batteritiden har modellen även nackdelar, såsom att den inte är tillräckligt stabil för att stå upprätt utan att falla över, att det kan ta upp till fyra timmar att ladda batteriet igen, och ett mindre bra testresultat när det kom till att suga upp djurhår från en matta.

Garantin gäller I två år, och det medföljer även fogmunstycke, golvmunstycke, möbelborste, och ett roterande munstycke.

Bästa pris: 2995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: