Handöverfräs

Köp handöverfräs med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av handöverfräs 2017
  2. Vilken handöverfräs ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Handöverfräsen är precisionens mästare när det kommer till arbete i trämaterial. Finjusteringar på 1/10 millimeter hjälper dig få det exakta resultatet med en otrolig finish. Dess kraft är nyckeln till framgång men också anledningen till att hantera verktyget med försiktighet.

En handöverfräs är en maskin som hjälper dig att med precision få ett riktigt fint resultat. Oavsett vilket trämaterial du jobbar med. Maskinen kan liknas med en vidareutvecklad hyvel eftersom den är väldigt mångsidig. Du kan exempelvis falsa, göra mönster, fräsa urtag men också göra sammanfogningar. Med hjälp av hundratals varianter av frässtål kan handöverfräsen göra dig till en mångsidig hantverkare. Det är det som är det fina. Du behöver inte vara hantverkare till yrket men kan ändå med en handöverfräs få ett riktigt professionellt resultat. Beroende på vilket jobb som ska utföras väljer du frässtål som motsvarar den urspårning du vill ha. Vill du veta mer om vilken handöverfräs som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa handöverfräsar.

Bosch POF 1400 Ace: Bäst i test av handöverfräsare 2017

Bosch POF 1400 ACE är en av marknadens allra kraftfullaste och kompletta handöverfräsare för hemmafixare. Med sin motor på 1400W och kraftiga och plana sula(undersida) garanterar den ett strålande resultat. Tack vare ett varvtal på 28000 möjliggör det för användaren att arbeta med hög precision, och Boschs konstantelektronik håller varvtalet på en konstant hög nivå även om frässtålet stöter på ett hårt material.

Verktyget är ergonomiskt designat, med 2 handtag täckta med Softgrip (mjuk beläggning). Knappar och rattar är också bra och ergonomiskt placerade. Fräsen har dessutom en säkerhetsutrustning som möjliggör uttröttningsfritt arbete även vid intensiv användning.

Andra användningsbara egenskaper är ett djupstopp som kan finjusteras med en ratt som har en tydlig skala. Vidare har verktyget spindellåsning för snabba och enkla fräsbyten. Fräsen ansluts med sladd.

Bosch POF 1400 ACE är en marknadsledande handöverfräs. Dock kan den upplevas som högljudd vid toppfart.

Passar dig som vill ha

·       Det bästa som marknaden har att erbjuda

·       En mycket kraftfull handöverfräs som klarar alla projekt

·       Fiffiga funktioner


Black & Decker KW900E: Handöverfräs med praktisk schablonplatta och kopieringsföljare

Köpa handöverfräs Black & Decker KW900E

Denna prisvärda handöverfräs från Black & Decker ger hemmafixaren ett lätthanterligt verktyg. Motorn på 1200W utlovar hög prestanda och lång livslängd, medan ett högt varvtal garanterar hög precision och ett utmärkt resultat. Fräsen är ergonomiskt designad, med stora sidohandtag och bra placering på knapparna. Detta, samt möjligheten att variera hastigheten medan verktyget används, ger användaren utökad kontroll. Den är även relativt tystgående, med ett ljudtryck på 95dB och ljudeffekt på 106 dB.

Black & Decker KW900E har ett spindellås som förenklar frässtålsbyten. Vidare har den en praktisk schablonplatta och kopieringsföljare – utmärkta hjälpmedel för att skapa mönster i arbetsstycket. En särskild platta för att fräsa kantlister gör också jobbet till en lätt match. Fräsen kommer med tre spännhylsor för alla dimensioner under 12 mm, 3 meter lång sladd samt en säkerhetsbrytare för ökad säkerhet.

Några svagheter med denna handöverfräs är att motoreffekten är något klen vid låga varvtal, samt att sulan (undersidan) är av mindre hållbar plast.

Passar dig som

·       Vill ha en lätthanterlig, stark och ergonomisk handöverfräs

·       Tycker om praktiska tillbehör, t.ex. för att fräsa mönster i arbetsstycket

·       Inte har något emot att byta ut delar då och då


Dremel 335: Förvandlar ditt Dremel-verktyg till en precisionsfräs

Med en Dremel 335 förvandlar du snabbt din Dremel Multi eller Cotech till en komplett handöverfräs. Du kan fräsa cirklar, skyltar, urtag, dekorkanter, samt kanter med hög precision. Tack vare två djupstopp går det lätt och snabbt att ställa in fräsdjup. Den medföljande kant-och cirkelmallen gör det också lätt att fräsa raka linjer och perfekta cirklar, medan kopierhylssatsen används för att fräsa bokstäver och mönster.

Dremel 355 ger dig en ergonomisk och lätthanterlig handöverfräs, bl.a. genom den praktiska greppspärren. Genom att vrida denna spärras eller lossas enkelt greppet.

Dremel 335 är en tillsats av hög kvalitet. Dock kan skruvar behöva bytas efter en tid.

Passar dig som

·       Redan äger en Dremel Multi eller Cotech och som vill ha en handöverfräs av hög kvalitet, utan att behöva införskaffa ytterligare ett nytt verktyg

·       Vill ha en handöverfräs med hög precision

Makita RP0900J är en lättarbetad handöverfräs med ergonomiska designdetaljer. Den har t.ex. gummerade handtag, vilka ger ett stadigt grepp. Ett av handtagen rymmer även en strömbrytare för bättre kontroll och ökad säkerhet.

Verktyget har smarta egenskaper som djupjustering, revolveranslag för inställning av fräsdjupet i 3 steg och en täckplatta framför bearbetningsområdet.

Makita RP0900J ansluts med sladd (sladdlängd 2,5 meter). Den är en relativt tystgående handöverfräs med ljudtrycksnivå 89dB och ljudeffektnivå 100dB.

Negativa aspekter i samband med verktyget är att motorn på 900W inte är lika kraftfull som hos en del andra produkter på marknaden. Varvtalet blir därför inte heller lika högt, vilket påverkar fräsningen negativt. Makita RP0900J är också dyrare än vissa likvärdiga fräsar.

Passar dig som vill ha

·       En lätthanterad handöverfräs

·       Fiffiga ergonomiska detaljer

·       Ett verktyg för mindre krävande fräsningar, där en stark motor och högt varvtal inte är avgörande