Hushållsassistent

Köp hushållsassistent med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av hushållsassistent 2017
  2. Vilken hushållsassistent ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att införskaffa en hushållsassistent är ett utmärkt sätt att förenkla vardagen för vilken användare som helst. Vare sig du tycker om att baka, laga mat eller helt enkelt vill vara mer effektiv i ditt arbete, kan en hushållsassistent vara det som revolutionerar din tid i köket och förbättrar din upplevelse av matlagning.

Kitchenaid Artisan 150/156: Bäst i test av hushållassistenter 2017

Köpa hushållsassistent Kitchenaid Artisan 150/156

En Kitchenaid är ett populärt val hos många användare, och syns ofta i tv-rutan hos många kända bagare. Beskrivs ofta som ett väldigt stilrent val som finns i ett flertal olika färger. Beskrivs ofta som det perfekta valet för någon som vill baka mycket.

Vikt och storlek – Liten men tung för sin storlek – 11.9 kg. Rymmer 4.8 L.

Effekt – 300 W. Jämförelsevis låg effekt, men rapporteras prestera starkt i många omdömen.

Användarvänlighet – Lätt montering, användning lätt att förstå för nybörjare. Dock är det många delar som inte tål maskindisk och rapporteras ibland vara svårrengjord. Stabil.

Ljudstyrka – Enligt vissa omdömen högt arbetsljud.

Funktioner och tillbehör – Visp och degkrok. Många andra funktioner också, bland annat köttkvarn, skärfunktion, pastarullar. Dock måste dessa köpas till, vilket höjer priset ytterligare.

Delar många likheter med Kitchenaid Artisan. Den största skillnaden här är priset.


Electrolux EKM4300: Bra val för nybörjare

Köpa hushållsassistent Electrolux EKM4300

Bästa pris: 2995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Vikt och storlek – I ungefär samma klass som en Kitchenaid när det gäller dimensioner. Vikt 9.3 kg. Rymmer 4.8 L.

Effekt – 1000 W. Betydligt större effekt än Kitchenaid Artisan.

Användarvänlighet – Enligt recensioner är denna hushållsapparat lätt att använda och rengöra, men något instabil i högre hastigheter.

Ljudstyrka – Flera användare rapporterar den höga ljudstyrkan som det största problemet med denna produkt.

Funktioner och tillbehör – Visp och degkrok. Flera tillbehör kan dock köpas till, såsom köttkvarn, grönsakskärare och pastapress.

Bästa pris: 2995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:


Electrolux EKM4000: Lätt att använda och rengöra

Köpa hushållsassistent Electrolux EKM4000

Vikt och storlek – Finns i ungefär samma dimensioner som de tidigare två modellerna. Det lättaste av de tre alternativen med en vikt på 8.3 kg, men bedöms fortfarande vara en tung hushållsassistent. Rymmer 5.5 L.

Effekt – 1000 W, men många användare beskriver den som långsam.

Användarvänlighet – Okomplicerad användning men svår rengöring. Flera recensenter tycker att den är tung att plocka isär.

Ljudstyrka – Precis som EKM4300, är det många som rapporterar att den höga ljudnivån är ett problem.

Funktioner och tillbehör – Visp och degkrok. Tilläggsfunktioner samma som de föregående två.


Vilken hushållsassistent är då bästa valet för mig?

De tre olika hushållsassistenterna som diskuterats har många likheter med varandra, speciellt när det gäller storlek, funktioner och tillbehör. Nöjdast användare har Kitchenaid Artisan 150/156, men denna produkt är betydligt dyrare än de andra två alternativen. Beroende på hur ofta man vill använda sin hushållsassistent, kan skillnaderna i prestanda vara värda att fundera över innan man väljer baserat på pris.

Om man ändå vill köpa ett av de billigare alternativen, presterar Electrolux EKM4300 bättre än EKM4000 i många avseenden, trots att de ligger i samma prisklass.

Det är ingen hushållsassistent som är perfekt idag, men det råder ingen tvekan om att en hushållsmaskin kommer att underlätta köksarbetet för nästan alla användare. En assistent kan vara ett prisvärt alternativ för den som är mångsidig i köket och kan utnyttja alla funktioner en hushållsassistent erbjuder.

Om du däremot bara är intresserad av en aspekt – som bakning, till exempel – kan det kanske vara mer skonsamt mot plånboken att fundera över andra, mer specialiserade hushållsmaskiner. Oavsett, finns det mängder av apparater idag som står till tjänst för att underlätta för just dig.

Att tänka på när du köper hushållsassistent

Priset
En av de största anledningarna bakom varje många tvekar innan de köper en hushållsassistent är priset. En stor majoritet av de maskiner som är populärast idag är väldigt bekostande, vilket kan avskräcka vem som helst. Därför kan det vara bra att jämföra priserna på de olika assistenterna innan man genomför sitt köp. Prisskillnaderna betonar dessutom vikten av att ta reda på vad exakt man själv är ute efter, så att man inte behöver betala mer än vad som är nödvändigt.

Vikt och storlek
Något som ofta glöms bort av användare är den fysiska aspekten av maskiner. Här är det några olika faktorer som spelar in.

Vad vill jag att min maskin ska kunna göra? Många av de tyngre, större sorterna är mer effektiva för tjocka degar som ska arbetas väl, men kan vara onödiga för lättare vispningar och omröringar.

Vem är det som ska använda maskinen? En tung maskin kan vara svår för barn att använda och är kanske inte optimal för den yngre användaren.

Hur mycket plats har jag i mitt kök? En stor maskin kan ta mycket utrymme och se klumpig ut i mindre kök och kan därför vara en faktor att ha i åtanke.

Hur stora portioner vill jag producera åt gången? Att ha en maskin med relativt liten volym kan räcka gott och väl för matlagning eller bakning för en normalstor familj. Strävar man efter att producera större volymer, däremot, kan det vara väl värt att köpa en större maskin.

Effekt
Effekten, eller kraften, varierar mycket mellan olika typer av hushållsassistenter. Här är ändamålet avgörande. Att ha hög effekt på sin maskin är viktigt om man vill att arbetet ska gå snabbt. Dessutom kan assistenter med högre effekt lättare klara av tunga bröddegar och dylikt.

Användarvänlighet
Användarvänligheten kan vara mycket vägande för nya användare, speciellt de som strävar efter att effektivisera vardagsarbetet. Faktorer som är viktiga att ha i åtanke här är bland annat hur lätt det är att sätta ihop, plocka isär samt att rengöra maskinens olika delar.

Ljudstyrka
Det finns användare som högt värdesätter tystnad hos sina maskiner i hemmet, medan andra tycker att buller hör till köksarbete. Oavsett vilken av grupperna man tillhör, kan det vara bra att vara förberedd på vilken nivå av ljud ens maskin kan komma att uppnå.

Funktioner och tillbehör
Vilka tillbehör som kommer med apparaten, eller finns att köpa som tillägg, kan vara en av de absolut mest centrala sakerna att tänka på om man funderar på att införskaffa en hushållsassistent. Ännu en gång, är det ändamålet som är viktigast att tänka på här. Med nästan alla assistenter kan man vispa och röra om, men maskinerna skiljer sig en hel del när det gäller andra funktioner. Exempel på funktioner hushållsassistenter kan ha, visp- och omrörningsfunktioner, är: press, köttkvarn, kaffekvarn, rivjärn, knådarfunktion, skivkvarn och blenderfunktion. Dessa kan komma med maskinen eller köpas till.

Hur ofta maskinen ska användas
Hur ofta man tänkt använda maskinen kan definitivt vara något som är värt att tänka på. Om man vill använda hushållsassistenten som hjälpmedel vid varje måltid, kan det vara värt att lägga ner lite extra pengar för att se till så att man har en maskin som håller länge och besitter egenskaper som kan hjälpa till med flera aspekter av köksarbetet. Om man däremot vill använda den då och då, till exempel för att underlätta bakning ett par gånger om året, kan man vinna på att köpa något som räcker för att uppfylla ens behov.