Hydroforpump

Köp hydroforpump med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av hydroforpump 2017
  2. Vilken hydroforpump ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att välja rätt hydroforpump kan vara ett svårt och tekniskt beslut, en av de viktigaste faktorerna att tänka på, är vad som ska försörjas med vatten. Är det samtliga kranar i huset, tvätt- och diskmaskinerna eller bara trädgårdsslangen?


Ditt varierande vattenbehov innebär även ett krav på varierande tryck och hur din pump behöver reagera och fungera för att kunna leverera bästa resultat. Vissa pumpar kommer med en egen vattentank så du kan använda den fritt från husets centrala tank eller vattenledning, vilket är bra till utomhusbruk eller i en mindre sommarstuga som tar vattnet direkt från brunnen, andra kopplar du direkt in till vattensystemet för att få det optimala trycket i kranar och rör. Därför kan information om maxtryck och lyfthöjd vara viktiga aspekter när du jämför pumpar mellan varandra.

Vill du veta mer om vilken pump som passar ditt hus? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 7 bästa hydroforpumpar.


M.Tank PT800B POWERPUMP RENV 3200L/H: Liten men kraftfull

Köpa hydroforpump M.Tank PT800B POWERPUMP RENV 3200L/H

Denna pump har allt du behöver till en mindre stuga eller till din trädgård. Den lite mindre pumpen kommer inte ta upp mycket plats i trädgårdsskjulet eller i tvättstugan, och levererar ett perfekt tillskott till ett redan befintligt vattensystem som stöd till tvättmaskinen eller för att jämna ut trycket i duschen.

Tanken är byggd för rent vatten, så det är inga problem att använda den till hushållets vattenkranar.

Så om du behöver vattna kolonilottens rabatter, fixa en utedusch till sommarstugan eller hålla trycket till diskhon hanterar denna pump uppgiften med ro.

Tryckvakt och tryckmätare ingår, tanken rymmer 20 liter och den har en lyfthöjd på 40 meter. Pumpen har en effekt 800 Watt och 3 bar.

AL-KO HW 3000 Inox Classic: Mobil och enkel

Köpa hydroforpump AL-KO HW 3000 Inox Classic

AL-KO har en förmåga att leverera bra hydroforpumpar oavsett prisklass och storlek. Detta gäller även Inox Classic som motbevisar sin lättvikt med tillförlitligt pumptryck och prestanda.

Då den väger in på endast 10 kilo kan den lätt flyttas dit behovet är som störst och installeras enkelt och smärtfritt. Även här fungerar denna pump bäst i sammanhang där den inte behöver ansvara för hela vattensystemet, utan mer som ett stöd till ditt huvudsystem.

Använd pumpen i utomhusbruk som till poolen, trädgårdsslanden eller sprinklersystemet.

Pumphuset är i rostfritt stål, tanken rymmer 17 liter och en lyfthöjd på 35 meter. Pumpen har en effekt på 650 Watt och 3,5 bar.


Einhell RG-AW 1139: Kraft i rören

Köpa hydroforpump Einhell RG-AW 1139

Denna smarta och kraftfulla pump slås på och av vid behov och har inbyggt torrgångsskydd så pumpen aldrig är på när det inte finns vattentillgång. Med sitt starka pumptryck klarar RG-AW av tvåvåningshuset lika bra som trädgårdsbehoven och har blivit en favorit i djurhållning då den lätt kan kopplas till större vattentankar för att distribuera vatten i långa ledningar.

Däremot behöver pumpen just kopplas in direkt i en vattenledning, så om vattentanken är på plats och du letar efter en snabb, lätt och säker pump är Einhell pumpen för dig.

Pumpen har ett inbyggt vattenfilter, drivs av en induktionsmotor och har en lyfthöjd på 48 meter. Pumpen har en effekt på 1100 Watt och 4,8 bar.


Gardena Classic 3000/4 eco: Smart och bekväm

Köpa hydroforpump Gardena Classic 3000/4 eco

Energisnål, miljömedveten och lättinstallerad, den allsidiga pumpen från Gardena klarar det mesta inom ditt hushåll, både inomhus och utomhus. Har du installerat en tvättmaskin eller en ny toalett kan pumpen fixa trycket.

En kompakt pump som denna är perfekt i lägen där det inte finns mycket plats att tillgå i tvättstugan eller i källaren och med sitt tryck på 4 bar hanterar den ditt vattenbehov på ett tillförlitligt sätt. Inbyggda funktioner innefattar tryckvakt och torrgångsskydd så pumpen inte skadas under vare sig låg- eller högsäsong i tvättstugan. Det bidrar även till att du utan problem kan lämna stugan under vintern eller resa ifrån ditt bygge då pumpen inte riskerar att ticka igång trots att vattnet inte används.

Pumpen har även ett eco-läge som både sparar på energi och på miljön, i ett bygge kostar mycket annat så en pump som är billig i drift kan vara ett plus. Då tanken även är servicefri i fem år har pumpen en lång livslängd.

Pumpen har inbyggd tryckvakt, tanken rymmer 24 liter och har en lyfthöjd på 40 meter. Pumpen har en effekt på 650 Watt och 4 bar.


AL-KO HW 4000 FCS Comfort: Allsidig och trygg

Köpa hydroforpump AL-KO HW 4000 FCS Comfort

Modern och funktionell, denna pump täcker ditt behov av tyngre tjänster i tvättstugan, köket och badrummet. Pumpen lyckas vara användarvänlig med både digital display, och elektronisk övervakning av trycket samt lättåtkomliga, avtagbara delar bidrar till en hög säkerhet och att pumpen håller sig i flera år.

Den elektroniska displayen gör att även oerfarna användare snabbt kan lära sig vilka inställningar som gör vad och hur pumpen fungerar, även de inbyggda skydden gör att det är svårt att misslyckas med både installation och drift av pumpen.

Pumpen rymmer 17 liter kommer med ett inbyggt vattenfilter och har en lyfthöjd på 35 meter. Pumpen har en effekt på 1 000 Watt och 3,5 bar.


AL-KO HW 6000 FMS Premium: Tungviktaren

Köpa hydroforpump AL-KO HW 6000 FMS Premium

Det kanske inte är konstigt att den största och tyngsta av hydroforpumpar i detta test hamnar långt upp i rankningen. Premium-modellen av denna pump kan sägas vara storebror till den föregående. Tekniken känns igen med elektronisk övervakning av trycknivåerna och torrgångsskydd samtidigt som den utökas med en trycktank i rostfritt stål och ett eco-läge för att spara energi.

Denna pump tar hand om alla dina behov i ett permanent system, den klarar av tvåplansvillan och fembarnsfamiljen utan problem med vatten till toaletter, tvättmaskinen, diskmaskinen samt trädgårdsslangen. Även här bidrar pumpens funktioner till en lång hållbarhet och en trygghet i hemmet med dess smarta elektroniska skydd för överhettning och tryckkontroll.

Pumpens trycktank är i rostfritt stål, rymmer 20 liter och har en lyfthöjd på 50 meter. Pumpen har en effekt på 1 400 Watt och 5 bar.


Gardena Comfort 5000/5 eco: Bäst i test av hydroforpumpar 2017

Köpa hydroforpump Gardena Comfort 5000/5 eco

I ett test måste något alltid bli bäst, i detta fall är det den senaste i Gardenas Comfort-serie som tar hem priset. Som en uppgradering på den pump vi tidigare nämnde i detta test, håller 5000/5 måttet till alla situationer och användningsområden. Den är stor nog att rymma en kraftfull motor och ett bra tryck som täcker din villa eller stuga, samt liten nog att den är lätt att flytta och får plats på de flesta ställen.

Samtidigt som pumpen har ett eco-läge har den en kraftfull leverans med både torrkörning- och överhettningsskydd så du kan sova lugnt, eller lämna pumpen över helgen. Pumpen kan tillgodose dina behov med tre olika anslutningspunkter för alla möjliga trädgårdsarbeten eller en extra slang i tvättstugan.

Pumpen kan användas till mycket både inomhus och utomhus vilket skiljer den från de övriga med sin allsidiga talang.

Pumpen har Inbyggt torrkörningsskydd, en automatisk backventil, tanken rymmer 24 liter och har en lyfthöjd på 50 meter. Pumpen har en effekt på 1100 Watt och 5 bar.


Vilken hydroforpump är då bästa valet för mig?

Så om du letar den optimala pumpen som kan hantera dina behov både inne och ute, är vinnaren i detta test Gardena Comfort 5000/5. Oavsett om det gäller sommarstugan eller den permanenta bostaden har denna pump ett imponerande CV på vad den klarar av, både trädgårdsarbete som vattenförsörjare. Även med funktionerna som eco-läge och inbyggda skydd mot skador ställer den sig före många andra pumpar i just säkerhet och användarvänlighet.

Du behöver inte vara ett proffs på varken hydroforpumpar eller rörmokeri vilket är ett stort plus jämfört med de mer manuella maskinerna där det är viktigare att hålla koll på trycket och se till så att inget händer. Garantin på att tanken inte behöver underhållas på fem år bidrar även till en längre livslängd och är bra för dig som inte tänker flytta omkring din tank så ofta utan kan låta den stå som en permanent lösning i ditt hem.

En större villa med många behov av vattenkranar och ledningar mår bra av pumpens kraftfulla tryck som tillåter både långduschar och stortvätt. 5000/5-modellen är ett bevis på att det kan vara bra att investera i en funktionell och lite dyrare pump om du vill med säkerhet veta att din vattenförsörjning är under kontroll för den kommande framtiden.

Men behövs alltid den bästa pumpen i alla lägen? Som tidigare nämnt passar vissa pumpar bättre i vissa situationer, om du inte har det starkaste elnätet i sommarstugan kanske det är bättre att använda en pump som tar mindre energi, men ändå ger bra resultat i tryckförmåga.

I den lilla sommarstugan fungerar en pump som AL-KO HW 3000 Inox Classic lika bra och tar inte all kraft från elnätet när den används. Är ditt fokus på trädgårdsarbete eller djurhållning fungerar både Gardena Classic 3000/4 eco och Einhell RG-AW 1139 bra till dessa ändamål. Gardenas produkter är ofta mer inriktade på just trädgårdsunderhåll och med den mindre 3000-modellen kan du sköta en stor eller liten trädgård med bevattning och sprinklers.

Einhells RG-AW-modell används flitigt i djurhållning för att distribuera dricksvatten från stora tankar till många djur, den kraftfulla induktionsmotorn levererar snabbt och jämnt fördelat vatten vilket gör den till en vinnare i dessa situationer.

Även de lite billigare modellerna passar dig med en begränsad budget, M.Tank PT800B, klarar lätt av ett mindre hushåll eller trädgårdssysslorna och Gardena Classic 3000/4 som med sitt eco-läge sparar energi och driftkostnad underlättar i byggen eller hem där övriga kostnader redan kanske skenat iväg med självförsörjningen. Dessa lite billigare modeller kan även underlätta för dig som redan har en pump eller ett vattensystem men är i behov av en extern pump till diverse sysslor i trädgården eller till den mindre sommarstugan där en dusch ska byggas eller om du vill ha extra bubblor i poolen. Eftersom de även står på fötter och är gjorda av lättare material kan de flyttas utan problem till dit de behövs som mest.

Allt som allt handlar det återigen om vilka behov du har av din pump och vad pumpen kan hjälpa dig med. Detta test ska förhoppningsvis hjälpt dig med det tuffa beslutet och de många faktorerna som tillkommer under ett köp av hydroforpump.


Att tänka på när du köper hydroforpump

Du behöver tänka på vad ditt elsystem klarar av, elförbrukningen och effekten kan variera stort mellan olika pumpar och beroende på vad du är ute efter för prestanda kanske du måste se över proppskåpet så inte lamporna blinkar så fort du vrider på kranen. För att projektet med att få ett fungerande vattentryck i din sommarstuga inte även blir att bygga om elnätet är det därför viktigt att tänka på vad du kopplar in och vad du egentligen kräver av din pump.

Vissa pumpar lämpar sig inte heller för dricksvatten, en del kommer med filter medan andra måste ha ett extern eller inte har något alls. Var vattnet ska gå är därför även en annan viktig faktor i ditt beslut, ett beslut vi ska försöka hjälpa dig med.

En bra hydroforpump kommer i många olika storlekar och former, men bra saker att hålla utkik på är att den ska vara servicevänlig, ha enkel driftsättning, bra anpassning till flödet, lång hållbarhet och om möjligt även vara utrymmessnål och tyst i drift. Här nedan följer ett test av sju populära modeller som med sina mångsidiga funktioner kan passa för just din situation.