Induktionshäll

Köp induktionshäll med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av induktionshäll 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Induktionshällar är numera ett självklart val för många när köket ska moderniseras. Orsakerna till detta är flera: rent estetiskt smälter induktionshällar lätt in i de flesta kök, de är snabbuppvärmda, energisnåla, lättrengjorda och dessutom säkra att använda – något som säkerligen de flesta föräldrar med nyfikna och matglada barn uppskattar.

Bäst i test av induktionshäll

Att välja induktionshäll som passar just ditt kök och dina behov kan vara svårt. Det finns en uppsjö av hällar att välja mellan i varierande prisklasser och de kan ha till synes mer eller mindre liknande funktioner. Vi har därför satt ihop en guide över fem populära hällar som förhoppningsvis kan underlätta ditt val och därmed göra matlagningen både roligare och enklare.

Siemens EH875MP17E: För den stora familjen

Köpa induktionshäll Siemens EH875MP17E

Bästa pris: 9495 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Pastavattnet kokar, barnens köttfärssås puttrar under lock och i en tredje kastrull tillreds en pastasås med något vuxnare smaker. Känns bilden igen? De flesta heltidsarbetande föräldrar kan säkert hålla med om hur viktigt att det är att kvällsmaten går relativt snabbt och smidigt att tillaga efter en lång dag av skola, dagis och jobb. För att kunna tillfredsställa både små och stora smaklökar är definitivt en större häll att föredra.

Siemens EH875MP17E har en extra stor kokyta med hela 5 olika kokzoner vilket innebär att även riktigt stora kastruller och pannor ryms – perfekt för storkok eller när flera olika rätter ska tillagas samtidigt. Tack vare hällens flexInduction kan till exempel två kokzoner kombineras till en större zon och dessutom kan kokkärl placeras var som helst på hällen – du är alltså inte beroende av att ställa grytan på en exakt markerad punkt!

Liksom många andra hällar är EH87MP17E stilren i svart och rostfritt stål och dessutom enkel att manövrera med den digitala displayen. PowerBoost-funktionen medför i princip omedelbar uppvärmning och som exempel anger Siemens att 2 liter vatten kokas upp tre gånger snabbare än på en vanlig elektrisk spisplatta. För en videorecension av hällen se här.

Ett annat alternativ med liknande egenskaper är Electrolux induktionshäll HOD770F. Liksom hällen från Siemens är Electrolux variant ytflexibel då man på liknande sätt kan kombinera två kokzoner till en större genom den sk Bridge-funktionen. För att ställa in värmenivån behöver du bara beröra displayen och för riktigt snabblagade middagar finns Power Booster-funktionen som omedelbart värmer upp ditt kokkärl.

En ytterligare praktiskt detalj är Stop+go-funktionen som låter dig pausa matlagningen – för att sedan starta den igen när du vill med exakt samma inställningar. En annan modell som tillåter större kokkärl är HOB750F från Electrolux. Infinite-hällen innebär att i princip alla storlekar och former på kokkärl kan användas så länge kärlet placeras på en av fyra kokpunkter. I övrigt är hällen lättrengjord i och med den aldrig blir het och kan enkelt torkas av med en fuktig trasa.

Bästa pris: 9495 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Siemens EH651FE17E: Den perfekta hällen för enkla behov

Köpa induktionshäll Siemens EH651FE17E

Bästa pris: 6495 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

En något enklare men fortfarande effektiv häll är Siemens EH651FE17E. Denna häll passar hushåll med mindre behov av stora kokytor eller helt enkelt hemmakockar som vill ha en riktigt bra bashäll – utan för många tekniska detaljer att komma ihåg. Just den här modellen framröstades till en av de bästa spishällarna 2015-2016.

Med hjälp av hällens Touchslider ställer du enkelt in rätt temperatur och i och med funktionen Automatic pan recognotion sensor känner hällen automatiskt av dina pannor och kokkärl. En indikator visar eventuell eftervärme för de olika kokzonerna vilket gör EH651FE17E till ett riktigt säkert och tryggt alternativ. För smidig rengöring finns en Wipe protection-inställning – tryck bara på knappen och torka av ytan utan att dina övriga inställningar påverkas och utan att bränna fingrarna. Perfekt när vatten eller sås kokat över!

Bästa pris: 6495 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: