Infravärmare

Köp infravärmare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av infravärmare 2017
  2. Vilken infravärmare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Vad kostar värmaren i drift?

Driftkostnaden för de olika modellerna beror på hur mycket ström de drar, detta utläses i watt(W) och det står oftast med i namnet på produkten, är effekten till exempel 2500w(vilket är det samma som 2,5 kilowatt) så innebär det att om produkten används med den effekten under en timma så är elförbrukningen 2,5 kilowattimmar, man brukar säga att en kilowatt timmas förbrukning kostar en krona, det skulle alltså i det här fallet kosta 2,5kr.

Vill du veta mer om vilken infravärmare som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 8 bästa infravärmare.


I och med att den värmer upp på två sekunder och sedan ger ifrån sig ett svagt behagligt sken men fortfarande håller toppklass på värme så funkar denna värmare i de flesta miljöer. Att den sedan är lätt monterad och billig i drift är ytterligare plus. Värmaren drivs på karbon teknik. 

Watt: 1800 Watt 

Uppvärmningsyta: 10-12 kvm

Vikt: 1,9 kg 

Kabel-längd: 1,9 meter 

Teknik: Karbon rör 


UFO Black Line 13-26: En allsidig infravärmare

Köpa infravärmare UFO Black Line 13-26

Allsidig och kraftfull värmare. Med möjlighet att reglera effekten mellan 1300w och 2600w så passar den i de flesta förhållanden, kan monteras både vertikalt och horisontellt, prislappen är dock rätt saftig och ska man vara helt ärlig så behövs kanske inte all kraft för den genomsnittliga privata användaren, drivs på karbon teknik. 

Watt: reglerarbart, 1300,1700,2000,2300,2600 Watt 

Uppvärmningsyta: 13-26 kvm

Vikt: 3,0 kg

Kabel-längd: 2,5 meter 

Teknik: Karbon rör 


Master Elektrisk HALL1500 1,5 kW: Klumpig men stadig

Köpa infravärmare Master Elektrisk HALL1500 1,5 kW

Väldigt pålitlig och stabil värmare men kanske inte den smidigaste att ha hemma på balkongen, tar mycket plats och har lite av känns nästan som att den hör bättre hemma på en arbetsplats. Priset är dock väldigt rimligt och den är relativt energisnål. Drivs av halogen teknik. I och med att den står på ställ innebär det att den är mobil, kan vara bra för husvagnssemester och dylikt.

Watt: 1500 Watt

Uppvärmningsyta: 10 kvm

Vikt: 4,8 kg

Kabel-längd: 2 meter

Teknik: Halogen

Calore 2000W: Infravärmarna som ger mest för pengarna 

Köpa infravärmare Calore 2000W

Väldigt billig men kraftfull halogen värmare. Perfekt för användning vid fest några gånger om året men värmer upp långsamt och är dyr i drift så är inte den bästa för balkongen, är även rätt stor och otymplig. Stativ måste köpas till men det ingår fjärrkontroll vilket definitivt är ett plus. Fin budget variant för den som inte planerar att använda sin värmare varje dag. Drivs på halogen teknik. 

Watt: 2000 Watt 

Uppvärmningsyta: 25-30 kvm

Vikt: 5 kg

Kabel-längd: 2,3meter 

Teknik: Halogen


Väldigt kraftfull värmare, perfekt för användning alla tider om året och under lång tid. Väldigt tyst och smidig men har ett väldigt robust utseende så passar bäst i arbetes sammanhang. Värmer upp på direkten och det går att justera effekten, relativt dyr i drift men själva lampan håller i 5000 timmar så där finns det en del att spara in där. Drivs på kortvågig karbon teknik. 

Watt: reglerbar 800,1600,2400 Watt 

Uppvärmningsyta: 25-30 kvm

Vikt: 7,6 kg

Kabel-längd: 2,3meter 

Teknik: Halogen