Integrerad diskmaskin

Köp integrerad diskmaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av integrerad diskmaskin 2017
  2. Vilken integrerad diskmaskin ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

De flesta diskmaskiner idag uppfyller den moderna människans krav på hög rengöringsförmåga, energieffektivitet och låg bullernivå. Faktorer som man däremot gärna kan se över lite extra är t ex vilka alternativ för rengöring som finns, hur inredningen är utformad, hur lätthanterlig den är och hur den ser ut rent estetiskt.

Bäst i test av integrerad diskmaskin

För att underlätta vid valet av ny diskmaskin har vi här tittat närmare på 3 av marknadens bästa diskmaskiner. De har alla den vanligaste standardbredden 60 cm och är tänkta för de större hushållen; det gäller de halvintegrerade modellerna Gram OM 60-57 RT X och Miele G 4203 SCU och den helintegrerade Miele G 4263 SCVi Active.

Gram OM 60-57 RT X: Energisnål och tystgående diskmaskin

Gram har här lagt mycket krut på att ta fram en extremt energisnål, tyst och rymlig halvintegrerad maskin med många olika diskalternativ.

Med energiklass A+++ och en ljusnivå på endast 39 dB tillhör den marknadens mest energisnåla och tysta klasser. Den är dessutom försedd med många diskprogram, som ger möjligheter att bland annat ställa in timer för start, välja bland 6 olika temperaturer eller ett av de 3 automatprogrammen, som låter maskinen själv avgöra vilken temperatur, tid och vattenmängd som behövs för den aktuella disken baserat på hur smutsigt vattnet är vid första avsköljningen.

Det finns också ett J twash-program på endast 18 minuter för lätt smutsat disk, ett alternativ för halvfull maskin och TurboDrying, som innebär att en kombination av kall och varm luft ser till att disken är torr, glansig och har lagom temperatur för urplockning när diskprogrammet är färdigt. Den är även försedd med en Multi-Tab-funktion vid användning av disktabletter, för att automatiskt välja diskförlopp så att tabletten utnyttjas optimalt. Med AquaStop säkerhetssystem stängs vattenmatningen av vid ett eventuellt läckage, så att inget vatten läcker ut på golvet.


Miele G 4203 SCU: Genomtänkt inredning med smarta diskprogram

Köpa integrerad diskmaskin Miele G 4203 SCU

Bästa pris: 7995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Den här halvintegrerade diskmaskin från Miele är tyst, energisnål, har en genomtänkt inredning och en frontyta som är både elegant och enkel att hålla ren.

Rostfria maskiner kan vara känsliga för fingeravtryck, men det har man här löst genom att förse fronten med en så kallad CleanSteel-yta, som skyddar mot fingeravtryck och är väldigt lätt att rengöra, även utan rengöringsmedel. Men fronten är inte bara snygg, stilren med en skyddad yta, utan Miele har även satsat på ergonomi och användarvänlighet såväl utvändigt som invändigt.

Mieles diskmaskiner är försedda med en så kallad ComfortClose-funktion, som gör det enkelt och bekvämt att öppna och stänga luckan och som låter luckan stanna i önskvärt läge. Panelen har bekväma touchknappar, tydlig textdisplay och ett ergonomiskt sluttande koncept. Inredningen har ergonomiska korghandtag, Comfort-utformning av korgarna, MultiComfort-område i underkorgen för optimal flexibilitet, en Original-besticklåda som separerar besticken och låter dem torka perfekt och en överkorg som är justerbar i höjd.

Diskprogrammen låter dig välja mellan intensiv-, normal– och finrengöring. Det finns även ett snabbprogram, ett automatprogram och deras ECO-program, som sparar både vatten och energi vid blandad disk. Precis som hos Grams maskin finns också timer-funktion med fördröjd start och resttidsindikering och ett Waterproof-system som skyddar mot vattenskador. Turbothermic heter Mieles torksystem, som är kondenstorkning med hjälp av sval rumsluft. Mieles maskiner är också försedda med ett AutoSensor-system som mäter hur smutsigt diskvattnet är genom att känna av antalet smutspartiklar i vattnet.

Bästa pris: 7995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: