Isborr

Köp isborr med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av isborr 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Du håller nu i den ultimata hjälpen för dig som är intresserad av att köpa en isborr. Det finns främst två olika modeller av isborr, antingen en motordriven eller manuell. Inför valet av borr bör man tänka på, hur ofta borren skall användas, hur mycket den får kosta och borrens underhållsbehov.

Bäst i test av isborr

Oavsett om du är marinbiolog eller hobbyfiskare så har du mycket att vinna på att välja rätt borr. Det finns ett stort utbud av borrar för alla ändamål och i olika prisklasser.Vi listar i den här guiden upp fakta för manuella borrar och motordrivna borrar, samt ger dig råd och tips för att underlätta vid ditt val av isborr.

Vill du veta mer om vilken isborr som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 7 bästa isborr.

Fishman 150 Mm: Stark och stabil motorisborr för alla isar

Köpa isborr Fishman 150 Mm

Fishman Motorisborr 150 Mm är en högpresterande och robust isborr med ett borrdjup på

93 cm som passar alla typer av isar. Vid behov kan borren även användas utanför isen då du kan köpa till en jordspiral vid arbeten i mark och skogar. Den starka motorn erbjuder funktioner så som:

• 52 cc motorvolym

• 1,2 liter tankvolym

• 20 mm motoraxel

Tack vare styrkan i motorn och en snabb utväxling kan Fishman Motorisborr klara av en spiral med en diameter upp till 300 mm, för den som vill borra med ett större omfång.

Fishman Motorisborr har dubbla, rejäla handtag för extra säkerhet och en välplacerad och lättåtkomlig dragstartsmekanism för att göra din upplevelse på isen så bekväm och smidig som möjligt.

Bränsletanken har en tydlig nivåvisare som låter dig ha ständig koll på bränsleförbrukningen och väljer du att använda alkylatbensin kommer tändstift och förbränningsrum hållas rena vilket bidrar till att din motor kommer hålla längre. Även ett skydd för borrens skärstål skyddar mot slitage och garanterar ett skärblad som håller sig vasst länge.

Att välja en isborr med motor innebär också att välja en tyngre isborr, men Fishman Motorisborr är en perfekt blandning mellan styrka och stabilitet! Den kraftfulla motorn garanterar ett snabbt och smidigt resultat samtidigt som de ergonomiska handtagen ger en säker känsla av kontroll. Denna borr är därför lämpad för den som söker efter en stark och effektiv medhjälpare på alla typer av isar.


Rapala Ur Evo Green: Enkel men effektiv isborr

Köpa isborr Rapala Ur Evo Green

Rapala Ur Evo Green Isborr är en handdriven isborr som tar sig igenom alla typer av isar. Den har:

• Krona i kompositmaterial

• Utbytbara skär

• Handvev i stål

Skärbladet har en krona av kompositmaterial, vilket innebär att du slipper byta ut hela kronan när skäret börjar bli slött. Med ett skärskydd förhindrar du slitage på bladet och håller det vasst en

längre tid, men blir det sämre är skären utbytbara så du kan fortsätta använda din borr under en lång tid framöver. Skären finns då att välja i dimensionerna 115 och 155 mm.

Rapala Ur Evo Green Isborr har en stålvev med lättrullande handtag för att göra ditt arbete så smidigt som möjligt. Dessa handtag är dessutom vikbara för att underlätta förvaring och transport.

Att välja en handdriven isborr innebär extra fysiskt arbete, men också en ökad smidighet. Rapala Ur Evo Green Isborr är i princip ljudlös så att du kan fiska i lugn och ro och enkel att transportera och flytta runt. Kommer du använda din borr ofta kan skären bytas ut vilket gynnar både miljön och din plånbok. Den passar för någon som söker ett enkelt men effektivt redskap att ta med sig på alla typer av isar.

Teknisk information:

  •  
  •  

Heinola Original: Mångsidig isborr för alla isar och väder

Heinola Original Isborr är tillverkad av högsta kvalitet i Finland. Den kan användas hela året till torra/halvtorra isar i alla väder. Isborren är i grunden handdriven men har också beredskap för borrmaskins-anslutning direkt till borrens chuck (13 mm) om behovet skulle finnas för extra draghjälp.

• Skarpa och utbytbara skärblad

• Helsvetsad stomme

• Stadiga handtag

• 80 cm borrdjup

Skärbladen har gått igenom nio slipningar vilket garanterar extremt vassa slutresultat. De är dessutom utbytbara, så när eggen börjar mattas kan dessa bytas ut och på så sätt fungerar isborren under en längre tid. Skärbladen fästs enkelt till borren genom en snabb och säker låsningsmekanism.

Spiralen är helsvetsad, utifrån Heinolas egen utvecklade svets-teknik, vilket ger en stark och hållbar konstruktion som tål tuffa förhållanden. Spiralen är också pulverlackerad med epoxy vilket ger låg friktion vid användning och skapar en stryktålig yta som förhindrar att borren slits ut.

Handtagen är gjorda i galvaniserad stål (en process där stål beläggs med ett tunt lager zink för att förhindra att stålet rostar) och enkla att låsa fast. De är också vändbara och vikbara för att underlätta användning och förvaring.


Heinola Blood: Lättanvänd isborr av bra kvalitet

Köpa isborr Heinola Blood

Heinola Blood Isborr är en isborr tillverkad i Finland av högsta kvalitet. Skäret lämpar sig bäst för insjöar på torr is och kan enkelt bytas ut vid behov. Skäret kommer också med egenskaper som:

• Gjord i segt Multisteel 355-specialstål av Rautaruukki

• Härdad och utbytbar skärspets

• Stadig låsmekanism

Tillverkningsprocessen för skäret omfattar nio olika slipningar vilket garanterar ett vasst resultat. Den stadiga låsmekanismen ger ett hållbart resultat som också ökar säkerheten då ditt skär sitter ordentligt på plats.

Heinola Blood Isborr har en spirallängd på 800 mm och är tillverkad i kallvalsad 1,5 mm stål (en process som med låga krafter skapar jämna produktytor i tunn plåt). Spiralen är slagtålig för att försäkra om att din borr ska tåla tuffa förhållanden och hålla längre. Den är också pulverlackerad med epoxy för att skapa låg friktion vid användning.

Heinola Blood Isborr har en lättanvänd vev av 12 mm tjockt galvaniserat stål som enkelt sätts fast med hjälp av en stadig och snabb låsmekanism. Veven är också vändbar för att passa alla typer av användning.


Heinola Original Hopfällbar: Smidig isborr för allmänt bruk

Köpa isborr Heinola Original Hopfällbar

Heinola Original Hopfällbar Isborr är tillverkad av Heinola i Finland av högsta kvalitet. Den har ett bett som lämpar sig bäst för allmänt bruk på torr till halvtorr is och fungerar dessutom utmärkt som ett alternativ till havspimpling. Stommen och skären kommer med standard egenskaper för en isborr gjord av Heinola:

• Helsvetsad spiral till stommen

• Tillverkad i 1,5 mm kallvalsad stål

• Pulverlackerad med epoxyfärg

• Skärkrona gjord i Multisteel 355-specialstål av Rautaruukki

• Stadiga handtag

Den helsvetsade spiralen på 700 mm ger en stark och hållbar konstruktion och pulverlackeringen ger en tålig yta som förhindrar slitage. Isborren är hopfällbar vilket underlättar förvaring och transport i små utrymmen. Den är enkel att bara slänga upp på skotern och lätt att förflytta på isen.

Skärkronan är gjord i härdat stål och har en rostfri, hårdkantad egg som hålls vass länge efter att ha gått igenom Heinolas nio slipfaser. Skärkronan sitter stadigt och säkert med hjälp av en låsmekanism och kan lätt bytas ut vid behov för att garantera att din borr kan användas länge.

Heinola Original Hopfällbar Isborr är tystgående och väldigt smidig att både förvara och förflytta. Men förutom smidighet är den också stark och hållbar i konstruktionen vilket bidrar till en användarvänlig isborr som håller länge. Den passar därför den som söker efter enkelhet och pålitlighet i en och samma isborr.


Nordic Sea Isborr är en två delars isborr som är utformad efter skandinaviska förhållanden. Spiralen finns i storlekarna 115 och 150 mm. Att den är i två delar gör den enkel att förvara och transportera även i begränsade utrymmen. Nordic Sea Isborr väger ca två kilo vilket också gör den väldigt lätt att bära med sig.

En handdriven isborr är alltid lämplig för den som vill fiska i lugn och ro och Nordic Sea Isborr passar för den som vill ha en smidig isborr utan onödiga specialfunktioner. Den är enkel att förvara, enkel att transportera, enkel att bära, enkel att använda, men också utformad efter tuffa, skandinaviska väderförhållanden. Den kan passa för nybörjaren som vill prova på livet på isen. Nordic Sea Isborr blir därmed ett enkelt men hjälpsamt verktyg.