Jordborr

Köp jordborr med självförtroende

Innehåll på den här sidan

 1. Bäst i test av jordborr 2017
 2. Att tänka på & köpguide

Att hitta en jordborr som funkar bäst just för dig kan ibland verka krångligt och svårt. I denna guide så kommer faktorer som jordborrars borrförmåga, ergonomi och hållbarhet att redovisas för, bland annat. Förhoppningen är att du ska kunna välja jordborren som passar bäst just för ditt ändamål med hjälp av denna köpguide.

Greenit Stolpborr: Bäst i test av jordborrar 2017

Köpa jordborr Greenit Stolpborr

Greenit Stolpborr är en bensindriven jordborr som vi rekommenderar varmt om du arbetar på egen hand, då detta är en borr som är lätt att hantera och väldigt effektiv vid borrning av hål till stolpar och gjutning. Fördelen med att den är bensindriven är att det blir betydligt enklare att borra i lite hårdare jord, och har du ett stort antal hål att borra är chansen betydligt större att du har energi över till att fortsätta arbetet när dessa är klara.

Tekniska data:

Motor: 2-takt och luftkyld

Effekt: 1.9 kW

Cylindervolym: 52 cm3

Bränsletank: 1.2 liter

Varvtal motor: 8000 varv/min

Varvtal borr: 300 varv/min

Borr bredd: 150 mm

Borr längd 800 mm

Sammanfattning:

En väldigt lätthanterlig och effektiv bensindriven jordborr med ett brett användningsområde. Bensinmotorn gör det enklare att borra i hårdare jord


VidaXL Jordborr är en kraftfull, bensindriven jordborr. Den är väldigt enkel att hantera och perfekt när du till exempel har många hål att borra till stolpsättning, vägbyggen och vid trädplantering. Det ergonomiska handtaget gör den väldigt enkel att hantera, och du har både ork och styrka kvar att fortsätta arbetet när borrningen är klar. Med borren medföljer tre stycken borr med olika diameter, vilket är väldigt praktiskt om du behöver kunna borra olika stora hål, samt en liten verktygssats.

Effekt: 1.5 kW

Bränsletank: 0.9 liter

Varvtal motor: 9500 varv/min

Varvtal borr: 170-200 varv/min

Borr bredd: 100 mm, 150 mm, 200 mm

Borr längd: 720 mm


vidaXL Auger: För många olika användningsområden

Köpa jordborr vidaXL Auger

Testets mest mångsidiga jordborr tack vare utbytbara borr av olika diameter, och en kraftfull bensindriven motor. Ett stort plus för den medföljande verktygssatsen.

vidaXL Jordborr är en manuell jordborr med väldigt många olika användsområden. Den är tillverkad i starkt stål och handtaget (som är löstagbart) ger ett bra grepp och är bekvämt att hålla i vid använding.

Borren fungerar lika bra vid t. ex. luftning av kompost, blandning av jord och gödningsmedel, som vid borrning av hål till stolpar.

Material: stål

Borr bredd: 200 mm

Borr längd: 1000 mm

En lätthanterlig manuell jordborr i starkt stål. Många användningsområden och ett ergonomiskt handtag som är löstagbart.


Jordborr PLUS: Enkel för hemmabruk

Köpa jordborr Jordborr PLUS

Jordborr PLUS

Jordborr PLUS är en smidig manuell jordborr som är väldigt enkel att hantera. Den är perfekt om du ska bygga ett staket och behöver borra hål till stolparna, men fungerar lika bra till andra uppgifter hemma i trädgården. Dom gummiförsedda handtagen ger god stabilitet och gör att du får ett bra grepp med bägge händerna.

Borr bredd: 140 mm

Borr längd: 1400 mm

En smidig och väldigt lätthanterlig manuell jordborr. Det gummiförsedda, breda handtaget ger ett bra grepp med bägge händerna och god stabilitet. Många användningsområden tack vare det breda borret.


Jordborr 90mm: En basic jordborr

Köpa jordborr Jordborr 90mm

Jordborren är en manuell jordborr med ett brett och stabilt grepp. Diametern på 90 mm på själva borret gör att den är enkel att arbeta med, och perfekt om du till exempel har ett lantbruk och behöver sätta upp elstängsel. Men den fungerar även lika bra till plaststolpar och trästolpar till staket runt tomten.

Borr bredd: 90 mm

En stabil och mångsidig manuell jordborr. Tack vare borrets något mindre diameter på 90 mm är det väldigt lätt att borra i all slags jord. Många användningsområden, och lämpar sig speciellt bra till lantbruket vid uppsättning av elstängsel.


Att tänka på när du köper jordborr

Borrförmåga

När det kommer till borrförmågan som behövs så beror det delvis på den borrningen som du vill utföra. Tänk på följande:

 • Ska borren användas för att sätta ner plintar eller stolpar?
 • Ska den användas för att plantera växter i trädgården?
 • Ska du gräva en brunn?
 • Vad är det för typ av underlag? Hårt eller mjukt?

Dessa är några faktorer som det kan vara bra att tänka på när du köper jordborr. En manuell jordborr kan vissa sig vara effektlös när det gäller att borra igenom sten eller liknande underlag, eller att borra större/djupare hål med. I sådant fall kan det vara bättre att använda sig av en motordriven jordborr. Om du däremot ska borra hål i till exempel trädgården där det inte finns så mycket sten eller grus så kan det räcka med en manuell jordborr. Denna länk kan du besöka för att läsa lite mer om vilka jordborrar som lämpar sig för vissa arbeten.

Din hälsa och jordborrens hanterlighet, hållbarhet

Att använda jordborr kan vara en fysiskt påfrestande aktivitet. Tänk på att vara två personer när ni använder en större, motordriven jordborr, då den inte kommer gå att hantera annars.

Ur ett ergonomiskt perspektiv så tjänar du också på att lägga ner lite tid på att välja rätt jordborr för rätt ändamål, då det kommer underlätta arbetet. Tänk även på att välja en jordborr som du kan justera till en längd som är bekväm för dig. En annan viktig aspekt att tänka på när du köper jordborr är hållbarhet. Detta beror också på arbetet du vill utföra. Är det bara trädgårdsarbete som gäller så är en manuell borr bäst lämpat, men använder du den för att borra i grus så kommer den inte hålla. Att tänka på hållbarheten gynnar både dig och miljön i längden!

Här finns det några länkar samlade där du kan läsa på om jordborrarnas hållbarhet, ergonomi, och hanterlighet.

Din trygghet

En annan väldigt viktig aspekt när du köper (och använder) jordborr är säkerheten. Ha följande i åtanke:

 • införskaffa skyddsvisir om du tänker använda en motordriven jordborr i till exempel ett stenunderlag, använd också heltäckande kläder.
 • Att ni är alltid två personer som håller i en större, motordriven jordborr.
 • Se till ingen står för nära maskinen utan minst skyddsglasögon.

Tveka inte att fråga försäljarna om sådana säkerhetsföreskrifter, innan du inhandlar din jordborr, säkerheten är det viktigaste av allt! Du kan läsa vidare här om vad som kan vara bra att hålla i minnet när du är ute efter att köpa en jordborr men inte har superkoll på säkerhetsföreskrifterna.

En jordborr som är värd dina pengar

För dig som konsument så är det också väldigt viktigt att införskaffa en jordborr som du har råd med, och som samtidigt är värd dina pengar och uppfyller syftet som du vill använda den till.

Manuella jordborrar är oftast relativt billiga, medan motordrivna jordborrar kan kosta lite mer. En motordriven jordborr kan ändå vara värt att spendera lite extra på, speciellt om du tänker utföra arbeten på hårdare underlag, eller utföra större, mer långdragna arbeten.

Några avslutande råd

 • Tänk på miljön. Om det är ett arbete som du tror att du är kapabel till att genomföra med en manuell jordborr så välj alltid det, även om det skulle gå lite enklare med en motordriven.
 • Utgå alltid från arbetet. Då blir det enkelt att sortera ut modellerna som inte är relevanta för arbetet som du tänker utföra.
 • Gör din egen efterforskning. Jämför priser, modeller, återförsäljare och så vidare. Alltid en fördel att ha mycket kött på benen innan du bestämmer dig!