Jordfräs

Köp jordfräs med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av jordfräs 2017
  2. Vilken jordfräs ska jag då välja?

Om du går i tankarna att köpa en jordfräs har du hittat rätt. Här har vi jämfört marknadens sju bästa bensindrivna jordfräsar för att du skall få den produkt som passar dig och din trädgård bäst. Vår genomgång av jordfräsar guidar dig så att du kan köpa rätt produkt direkt – och bli nöjdare med ditt inköp.


Att köpa jordfräs

Först dock, vad ska man tänka på inför sitt köp av jordfräs? En liten maskin är självklart lättare att hantera tack vare att den väger mindre och är därför ett perfekt redskap att bruka i den lilla trädgården. För att bearbeta större ytor med en jordfräs krävs både en stark motor, en ordentlig arbetsbredd samt robusta hjul. Det är därför först och främst bra att ha i åtanke hur stor yta du planerar att bearbeta. Andra finesser att tänka på är till exempel framåt- och bakåtväxlar som bidrar till att maskinen är enklare att använda. Ergonomiskt justerbara handtag gör det även lättare för användaren att finna en bra arbetsposition vilket främjar både armar och rygg.


Först ut i test är AL-KO Hobby MH 350-4. Detta är en lätthanterlig jordfräs som passar den mindre trädgården. Den har en arbetsbredd på 35 cm och en framåtväxel. Motorn på 1900 W är en kraftfull hjälp i den lilla trädgården även då marken är hård och svårarbetad.

Handtaget har ett säkerhetslås vilket gör det omöjligt att sätta igång rotorbladen oavsiktligt. Denna jordfräs har justerbara handtag vilka kan anpassas efter alla kroppslängder. Dess låga pris gör denna maskin till ett utmärkt budgetval för den mindre trädgården.


AL-KO MH 4001 R: En medelstor och effektiv jordfräs

AL-KO MH 001 R är en något större och mer bastant jordfräs med en 3000 W motor som passar den medelstora trädgården. Den har en arbetsbredd på 50 cm och med hjälp av en växel framåt och en bakåt kan du enkelt driva den framåt medan den gör allt det tunga jobbet för dig.

Den har ett transporthjul fram vilket gör den användarvänlig. Även denna jordfräs från AL-KO har justerbara handtag som kan anpassas efter alla kroppslängder.