Jordfräs

Köp jordfräs med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av jordfräs 2017
  2. Vilken jordfräs ska jag då välja?

Om du går i tankarna att köpa en jordfräs har du hittat rätt. Här har vi jämfört marknadens sju bästa bensindrivna jordfräsar för att du skall få den produkt som passar dig och din trädgård bäst. Vår genomgång av jordfräsar guidar dig så att du kan köpa rätt produkt direkt – och bli nöjdare med ditt inköp.


Att köpa jordfräs

Först dock, vad ska man tänka på inför sitt köp av jordfräs? En liten maskin är självklart lättare att hantera tack vare att den väger mindre och är därför ett perfekt redskap att bruka i den lilla trädgården. För att bearbeta större ytor med en jordfräs krävs både en stark motor, en ordentlig arbetsbredd samt robusta hjul. Det är därför först och främst bra att ha i åtanke hur stor yta du planerar att bearbeta. Andra finesser att tänka på är till exempel framåt- och bakåtväxlar som bidrar till att maskinen är enklare att använda. Ergonomiskt justerbara handtag gör det även lättare för användaren att finna en bra arbetsposition vilket främjar både armar och rygg.


AL-KO Hobby MH 350-4: Ett bra budgetval

Köpa jordfräs AL-KO Hobby MH 350-4

Bästa pris: 4495 SEK på Maskinklippet Fler butiker

Först ut i test är AL-KO Hobby MH 350-4. Detta är en lätthanterlig jordfräs som passar den mindre trädgården. Den har en arbetsbredd på 35 cm och en framåtväxel. Motorn på 1900 W är en kraftfull hjälp i den lilla trädgården även då marken är hård och svårarbetad.

Handtaget har ett säkerhetslås vilket gör det omöjligt att sätta igång rotorbladen oavsiktligt. Denna jordfräs har justerbara handtag vilka kan anpassas efter alla kroppslängder. Dess låga pris gör denna maskin till ett utmärkt budgetval för den mindre trädgården.

Bästa pris: 4495 SEK på Maskinklippet Fler butiker


AL-KO MH 4001 R: En medelstor och effektiv jordfräs

Köpa jordfräs AL-KO MH 4001 R

AL-KO MH 001 R är en något större och mer bastant jordfräs med en 3000 W motor som passar den medelstora trädgården. Den har en arbetsbredd på 50 cm och med hjälp av en växel framåt och en bakåt kan du enkelt driva den framåt medan den gör allt det tunga jobbet för dig.

Den har ett transporthjul fram vilket gör den användarvänlig. Även denna jordfräs från AL-KO har justerbara handtag som kan anpassas efter alla kroppslängder.

MTD T380 M: För flexibla arbetsuppgifter

Köpa jordfräs MTD T380 M

MTD T380 M är en jordfräs som med en 3100 W motor passar den medelstora trädgården. Med hjälp av en växel framåt och en bakåt tar du dig effektivt och flexibelt fram och tillbaka genom grönsakslandet. Den är försedd med ett transporthjul som förenklar förflyttningen av den till och från förvaringsutrymmet.

Detta är en jordfräs som är enkel att använda i sluttningar och på mer svårmanövrerade platser. Den är flexibel tack vare sin justerbara höjd- och arbetsbredd på 33 till 81 cm. Just denna allsidighet och den kraftfulla motorn gör att vi finner att denna jordfräs är en extra prisvärd maskin för den medelstora trädgården.


MTD T/450: En robust jordfräs

Köpa jordfräs MTD T/450

MTD T/450 är en robust jordfräs med en bakmonterad rotor som med fördel kan användas på större ytor. Den bakmonterade rotorn luckrar snabbt upp jorden med motroterande skär vilket resulterar i att man slipper bearbeta samma yta flera gånger. Detta är en stor fördel när man bereder ett större område. Den drivs av en kraftfull 4000 W OHV-motor från Briggs & Stratton och har en arbetsbredd på 46 cm.

De luftpumpade hjulen är 35,5 cm i diameter och driver enkelt maskinen framåt även genom det hårdaste underlag. Handtagen är justerbara både på höjden och bredden. Den har en framåt- och en bakåtväxel. Då detta är den kraftfullaste jordfräsen på marknaden har vi utsett denna maskin till den mest kapabla jordfräsen i testet.

MFT55-170R: För dig som inte vill anstränga dig så mycket

Köpa jordfräs MFT55-170R

MFT55-170R är en lättmanövrerad jordfräs för den medelstora markytan. Den har en arbetsbredd på 55 cm och har en framåt- och en bakåtväxel. Den drivs av en 3100 W motor.

Den har ett transporthjul fram vilket gör den enkel att förflytta från en plats till en annan och har justerbara handtag. Delar såsom kantskärare, plog och större gummihjul finns att köpa som extra tillbehör.


Husqvarna TF 224: Enkel förflyttning och stor arbetsbedd

Köpa jordfräs Husqvarna TF 224

Husqvarna TF 224 är en jordfräs som fungerar bra på den medelstora markytan. Den har en arbetsbredd på 60 cm och en framåtväxel. Den drivs av en pålitlig Briggs & Stratton 2300 W motor. Den har ett praktiskt transporthjul fram som förenklar förflyttningen av den.

Dess styre är utrustad med juster- och fällbara handtag. En kantskärare finns att köpa till vilket utökar dess användbarhet.


Husqvarna TR 430: Med bakmonterad motor

Köpa jordfräs Husqvarna TR 430

Bästa pris: 13995 SEK på Maskinklippet Fler butiker

Husqvarna TR 430 är en robust jordfräs med bakmonterad rotor och kan med fördel användas på större ytor. Stora hjul med luftgummidäck och motroterande skär luckrar upp jorden på ett effektivt sätt.

Maskinen har en framåt- och en bakåtväxel och drivs av en kraftfull 3600 W motor. Även denna jordfräs från Husqvarna har justerbara handtag.

Bästa pris: 13995 SEK på Maskinklippet Fler butiker