Kaffebryggare

Köp kaffebryggare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kaffebryggare 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Oavsett om det gäller den där första koppen kaffe till frukost, kaffet till eftermiddagsfikan eller till storbjudningen så ska kaffet smaka gott, men varför nöja sig där?

Idag består marknaden av en uppsjö av kaffebryggare som kommer i diverse utföranden och med varierande funktioner. Därför är det viktigt att fundera över vilken typ av bryggare som passar din livsstil bäst och vad du vill få ut av den. För när du väl hittat den perfekta kaffebryggaren kommer kaffet som serveras på de många kaféerna förhoppningsvis inte längre locka, och du slipper lägga pengar på dyrt take away kaffe!


Att köpa kaffebryggare

Först lite grundläggande fakta för att få till det optimala kaffet

Detta ska du kunna kräva av en kaffebryggare:

  • Brygg tiden bör vara mellan 4-6 minuter (fastställt av European Coffee Brewing Centre för bästa möjliga kaffe resultat).
  • En vattentemperatur  runt  92-96  grader  krävs  för  att  få  ur  de  rätta smakämnena ur kaffet. För låg eller hög temperatur kommer aldrig göra en

kaffesort rättvis, värmehållnigen efter bryggning kan däremot hålla mellan 80-85 grader.

  • Vattnet ska rinna så att det lämnar ett koniskt hål i kaffesumpen. Skulle kaffesumpen istället ligga som en platt bädd betyder det att allt kaffepulver

inte kommit i kontakt med vattnet. Det ger ett bittert och utvattnat kaffe.

Vill du veta mer om vilken kaffebryggare som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 7 bästa kaffebryggare.


Moccamaster Type KB741: Kaffeälskarnas favoritbryggare

Köpa kaffebryggare Moccamaster Type KB741

Moccamaster Type KB741 är mångas favorit och flera års testvinnare just för sin förmåga att brygga riktigt gott och aromatiskt kaffe. Brygger 10 koppar på 6 minuter och har Auto shut-off efter 40 minuter som stänger av sig själv om du skulle glömma.

Sen 2015 finns lagen som innebär att samtliga nytillverkade kaffebryggare har automatisk avstängning. Smart, nu behöver du aldrig mer grubbla över om bryggaren fortfarande står på där hemma eller att kaffet kokar bort.


Philips HD7685: Prisvärd och tålig kaffebryggare

Köpa kaffebryggare Philips HD7685

Philips HD7685 brygger kaffe utan den bitterhet som många andra budgetbryggare frambringar. Har en kaffekanna med stadigt handtag och generös öppning som underlättar vid servering. En bryggare som håller, även vid lite oförsiktig användning.


Siemens TC86503: Med timer och minnesfunktion

Köpa kaffebryggare Siemens TC86503

Siemens TC86503 har inbyggd klocka som gör det möjligt att ställa in tid för när kaffet ska vara färdig bryggt, vakna upp till en färsk kopp kaffe varje morgon. Har även termoskanna med dubbla väggar av rostfritt stål så kaffet håller sig varmt längre.

 


Krups KM310810: Kaffebryggare med integrerad mjölkskummare

Köpa kaffebryggare Krups KM310810

Krups KM310810 i rostfri design kommer med en 250 ml mjölkkanna. Välj varm mjölk, med eller utan skum. Lite vardags lyx helt enkelt. Kannan är löstagbar och tål disk i maskin. Separata knappar för kaffebryggare och mjölkkanna.


De’Longhi Premium Pump: För nybörjar-baristan

Köpa kaffebryggare De'Longhi Premium Pump

De’Longhi Premium Pump gör det enkelt att få till kaffedrycker med italiensk espresso och skummad mjölk hemma. Snart lär du dig att göra den perfekta Cappucinon. Med sin kompakta och stilrena design platsar den i alla kök, stort som litet.

Bodum Bistro: Med miljövänlig design

Köpa kaffebryggare Bodum Bistro

Bodum Bistro är inte bara en fröjd för ögat med sin läckra design den brygger dessutom ditt kaffe mycket innovativt, utan kaffefilter. Sparar både på naturen och plånboken. Kaffekannan håller dessutom värmen länge och kan användas som termos.


Ascaso Dream: Retro och hög kvalitet

Köpa kaffebryggare Ascaso Dream

Ascaso Dream espressomaskin kommer i en elegant retrodesign(går att fås i många olika färger). Utvecklad för att hålla länge och har alla essentiella funktioner för att brygga perfekt espresso. Garanterar exakt vattentemperatur och har dessutom inbyggd koppvärmare.


Nescafé Dolce Gusto: En kapselmaskin för alla smaker

Köpa kaffebryggare Nescafé Dolce Gusto

Nescafé Dolce gusto är en kapselmaskin som kan tillverka både varma och kalla drycker. Till skillnad från många andra är maskinen konstruerad på ett sätt som gör att det är omöjligt att få stopp i maskinen(kräver alltså ingen rengöring) eller att tidigare dryck sätter smak på nästa dryck.


C3 Brew: För kaffe på väg

Köpa kaffebryggare C3 Brew

C3 Brew&GO brygger ditt kaffe snabbt, direkt i den medföljande termosmuggen. Går också att brygga te i TO-GO-koppen som har dricklock och en greppvänlig silikon midja. Passar utmärkt en stressig morgon och i bilens kopphållare.


Att tänka på när du köper kaffebryggare

Nu när du förhoppningsvis vet lite mer om de olika varianterna som finns ute på marknaden och börjat fundera över vilka specialfunktioner du har mest nytta av, finns det ytterligare några punkter kvar att fundera över innan du slår till på ett köp

Värt att tänka på:

  • Är det lätt att få tag i en ny kaffekanna om den skulle gå sönder? o Går den att rengöra lätt? (avtagbara delar som tål disk i maskin?) o Droppstopp? Så du slipper kaffeöversvämning
  • Miljövänlig? Vilka material har använts? (giftig plast?)
  • Är det viktigt hur tyst eller högljutt den brygger?

Tips: ta hand om din bryggare

Har din kaffebryggare börjat fräsa eller lyckas den inte längre levererar gott kaffe, är det kanske dags att kalka av den?

Detta gör du lätt med en blandning av antingen 2 tsk citronsyra i 1 liter vatten eller genom att hälla 2 dl 12-procentig ättiksprit i 8 dl vatten. Kör denna lösning ett par gånger genom kaffebryggaren och kör sedan rent vatten 2–3 gånger.

Hur ofta du behöver kalka av beror till stor del på hur hårt vatten du har i din kran och hur ofta du brygger kaffe. Med en kontinuerlig avkalkning av din bryggare förlänger du definitivt livslängden på den!


Philips HD7685Philips HD7685
Siemens TC86503Siemens TC86503
Krups KM310810Krups KM310810
Bodum BistroBodum Bistro
Ascaso DreamAscaso Dream
C3 BrewC3 Brew