Kaffebryggare

Köp kaffebryggare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kaffebryggare 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Oavsett om det gäller den där första koppen kaffe till frukost, kaffet till eftermiddagsfikan eller till storbjudningen så ska kaffet smaka gott, men varför nöja sig där?

Idag består marknaden av en uppsjö av kaffebryggare som kommer i diverse utföranden och med varierande funktioner. Därför är det viktigt att fundera över vilken typ av bryggare som passar din livsstil bäst och vad du vill få ut av den. För när du väl hittat den perfekta kaffebryggaren kommer kaffet som serveras på de många kaféerna förhoppningsvis inte längre locka, och du slipper lägga pengar på dyrt take away kaffe!


Att köpa kaffebryggare

Först lite grundläggande fakta för att få till det optimala kaffet

Detta ska du kunna kräva av en kaffebryggare:

  • Brygg tiden bör vara mellan 4-6 minuter (fastställt av European Coffee Brewing Centre för bästa möjliga kaffe resultat).
  • En vattentemperatur  runt  92-96  grader  krävs  för  att  få  ur  de  rätta smakämnena ur kaffet. För låg eller hög temperatur kommer aldrig göra en

kaffesort rättvis, värmehållnigen efter bryggning kan däremot hålla mellan 80-85 grader.

  • Vattnet ska rinna så att det lämnar ett koniskt hål i kaffesumpen. Skulle kaffesumpen istället ligga som en platt bädd betyder det att allt kaffepulver

inte kommit i kontakt med vattnet. Det ger ett bittert och utvattnat kaffe.

Vill du veta mer om vilken kaffebryggare som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 7 bästa kaffebryggare.


Moccamaster Type KB741: Kaffeälskarnas favoritbryggare

Köpa kaffebryggare Moccamaster Type KB741

Moccamaster Type KB741 är mångas favorit och flera års testvinnare just för sin förmåga att brygga riktigt gott och aromatiskt kaffe. Brygger 10 koppar på 6 minuter och har Auto shut-off efter 40 minuter som stänger av sig själv om du skulle glömma.

Sen 2015 finns lagen som innebär att samtliga nytillverkade kaffebryggare har automatisk avstängning. Smart, nu behöver du aldrig mer grubbla över om bryggaren fortfarande står på där hemma eller att kaffet kokar bort.


Philips HD7685: Prisvärd och tålig kaffebryggare

Köpa kaffebryggare Philips HD7685

Bästa pris: 198 SEK på Clas Ohlson Fler butiker

Philips HD7685 brygger kaffe utan den bitterhet som många andra budgetbryggare frambringar. Har en kaffekanna med stadigt handtag och generös öppning som underlättar vid servering. En bryggare som håller, även vid lite oförsiktig användning.

Bästa pris: 198 SEK på Clas Ohlson Fler butiker


Siemens TC86503 har inbyggd klocka som gör det möjligt att ställa in tid för när kaffet ska vara färdig bryggt, vakna upp till en färsk kopp kaffe varje morgon. Har även termoskanna med dubbla väggar av rostfritt stål så kaffet håller sig varmt längre.