Kaffekvarn

Köp kaffekvarn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kaffekvarnar 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Man brukar säga att frukosten är dagens viktigaste måltid. Om du är som jag så är kaffet den viktigaste delen av frukosten. Inget ger en så bra start på dagen som en god, nybryggd kopp kaffe för att göra en redo för dagen.

Många bryr sig om kaffebönorna och maskinen som brygger den viktiga drycken, men väldigt få bryr sig om hur bönorna mals. Om man vill ha det bästa resultatet måste man ha den bästa kvarnen. När man maler kaffebönorna kommer smaken fram, och dåligt malet kaffe kan förstöra mycket av den goda smaken som de gudomliga bönorna gömmer inom sig.

Vi har jämfört sex olika kaffekvarnar för att se vilken kvarn som passar just dig bäst.


De’Longhi S ECAM 21.117 B: Högkvalitativ kaffekvarn för hemmabruk

Köpa kaffekvarn De'Longhi S ECAM 21.117 B

Livsnjutare som är ute efter en riktig cafékänsla i hemmamiljö? Då kan De’Longhi vara rätt maskin för dig.

Den snabba, energieffektiva och aromkittlande kaffebryggaren med manuellt cappuchinosystem ger dig en kaffestund som du sent kommer att glömma. De’Longi är en kompakt, automatisk och simpel bryggare som kan skräddarsy ditt kaffe efter dina önskemål. Med en ny kontrollpanel tillåter den dig att förbereda olika typer av kaffe med ett par enkla knapptryck.

Nu är det enklare än någonsin att få en högkvalitativ kopp kaffe eller espresso med perfekt och konstant temperatur med hjälp av bryggarens nya termoblock.

– Ny, tyst och integrerad kaffekvarn med 13 olika inställningar

– Du kan förbereda två koppar kaffe med en bryggcykel

– Kapacitetsindikator för kaffekvarnens behållare: 14 koppar/72t

Din önskan är De’Longhis lag.

Funktioner

Dess smarta kontrollpanel gör att du enkelt kan välja om du vill öka eller minska kaffets intensitet och samtidigt bevara den aromatiska smaken som du vill åt.

De’Longhi är utrustad med en bönbehållare som har tätslutande lock vilket gör att den bevarar och höjer smaken av dina kaffebönor, fungerar även utmärkt med malet kaffe.

Med det nya cappuchinosystemet som kombinerar ånga, luft och mjölk får du ett krämigt och rikt skum som förgyller varje cappuchinokopp.

– Justerbar kaffe- och vattenkvantitet

– Programmerbar vattenhårdhet

Underhåll

– Autoprogram för sköljning och avkalkning

Miljö

– Energisparfunktion

– Stand-by funktion

– Automatisk avstängning

Moccamaster H 931 AO: Energismart och aromatiskt kaffe

Köpa kaffekvarn Moccamaster H 931 AO

“Handgjord för den riktiga smaken av kaffe”.

Den eminente filterbryggaren är handgjord som alltid provbrygger en gång innan den lämnar fabriken i Holland för bästa möjliga kvalité.

Moccamaster brygger den perfekta koppen och är räddaren i nöden om många kaffesugna knackar på dörren. Med denna bryggare kan du på 6 minuter få 10 koppar aromatiskt kaffe.

Energibesparing och återvinning utgör en viktig del av designen.

Funktioner

Kaffebryggarens manuellt inställbara filterhållare har tre lägen:

Öppen – För att brygga en hel kanna kaffe (6 – 10 koppar). Den här inställningen ger ett normalt vattenflöde till det malda kaffet.

½ Öppen – För att brygga en ½ kanna kaffe (2–5 koppar). Den här inställningen saktar ner droppintervallen för att ge en längre bryggtid.

Stängd – Stoppar kaffeflödet om man vill ha en snabb kopp innan bryggningen är klar, detta är dock inte rekommenderat.

– Automatiskt droppstoppsystem

– Autoavstängningssystem

Glaskannan med omrörarlocket är vetenskapligt utformat för att minimera värmeförlusten och håller en perfekt temperatur under bryggningen.

Garanti

5 års garanti.

Underhåll

Moccamaster bör rengöras regelbundet om den används dagligen.

Miljö

Återvinn gärna för miljöns skull. Kasta inte apparaten som vanligt hushållsavfall utan lämna av den på en sopstation för återvinning. Genom att göra detta bidrar du till att skydda miljön.


Nespresso Pixie: Enkelhet och snabbhet i ett

Köpa kaffekvarn Nespresso Pixie

En oslagbar kombination av enkelhet och innovation, en lekfull design och ett avantgardiskt utseende. Pixie är en nätt liten pjäs som du kan ha både i köket, vardagsrummet, kontoret eller ute i trädgården. Med en bryggtid på endast 25 sekunder är nu Pixie här för att förändra ditt liv.

Nespresso och miljömedvetenhet går hand i hand, de vill öka återvinningsgraden, strävar efter 100% hållbarhet och har som ambition av att vara koldioxidneutrala inom 5 år.

De använder återvinningsbara aluminium kapslar som är fyllda med deras utsökta signaturkaffe, Grand Cru – nu kan du njuta med riktigt gott samvete!

Funktioner

Termoblock systemet i Pixie gör att varje kopp kaffe du brygger får den där perfekta och intensiva temperaturen en espresso ska ha.

Med deras automatiska avstängningssystem som går igång efter 9 minuters inaktivitet är Pixie inte bara energieffektiv utan också ett bättre alternativ när det kommer till säkerhet.

Pixie berättar enkelt att det är dags att fylla på vattentanken när den röda lysknappen går igång.

Garanti

5 års garanti när du köper din Pixie bryggare hos Nespresso Boutique.

Underhåll

Kräver minimal skötsel.

Miljö

Nespresso jämför den energin som går åt att cykla i 15 minuter med den energin som behövs för att göra en kopp kaffe med Pixie maskinen.

Aluminiumkapslarna är återvinningsbara, de kan du lämna in i din närmsta Nespresso Boutique eller slänga som metallförpackning på återvinningsstationen.


Krups KM75: Väldesignad och rymlig kaffekvarn

Köpa kaffekvarn Krups KM75

Krups KM75 är en rymlig, svart och snygg kaffekvarn. Den använder roterande dubbelknivar för att hacka bönorna, vilket resulterar i mer grovmalet kaffepulver. Den har ett säkerhetslås som aktiveras av locket, vilket gör den barnsäker.

Kvarnen lämpar sig bra för de kaffeälskare som har lite mindre budget. Den producerar fint kaffe från bönorna, men har inte lika många inställningar som andra kvarnar har. Den är liten och kompakt och är lätt att plocka isär och rengöra. Den lämpar sig bra för dig som är ute efter en prisvärd kvarn och föredrar kaffepress över bryggkaffe.

Den har en oval form vilket gör att den maler bättre än runda kvarnar, som inte alltid kommer åt alla bönorna och gör ett kaffepulver som är mindre jämnt.

Kvarnen är perfekt för dem som gillar sitt kaffe på ett sätt och inte kräver stor variation. Alla Krups produkter har två års garanti som innefattar fabrikations- och materialfel.


Bodum Bistro Shiny: En mindre kaffekvarn

Köpa kaffekvarn Bodum Bistro Shiny

Bodum Bistro Shiny är en mindre kaffekvarn. Den är liten och kompakt och kommer i en rad olika färger. Den är snygg och passar perfekt in i snygga, moderna kök.

Likt Krups KM75 hackar den kaffebönorna och lämpar sig därför bra för kaffedrickare som föredrar kaffepress. Den är liten och tyst och är lätt att ta isär för rengöring och underhåll. Knivbladen är starka i rostfritt stål, vilket gör att de håller länge.

Kvarnen är enkel att använda. Den har en knapp som gör att man själv kan bestämma hur den ska mala. Vissa föredrar kortare intervaller medan andra hellre maler under en längre stund. Den har en inbyggd behållare för sladden, vilket gör den lätt att förvara och flytta. Det genomskinliga locket underlättar för användaren att bestämma hur grovt man vill mala bönorna.

Bodum Bistro Shiny finns att köpa på utvalda butiker och på nätet. Bodum erbjuder två års garanti på alla produkter.


Moccamaster KM4TT: Bäst i test av kaffekvarnar 2017

Köpa kaffekvarn Moccamaster KM4TT

Moccamaster KM4TT är den dyraste av de tre kvarnarna, men är också den som rymmer störst mängd kaffebönor och erbjuder flest funktioner. Kvarnen är svart och är gjord av rostfritt stål vilket gör den hållbar och lätthanterlig.

Till skillnad från de andra två kvarnarna maler den kaffebönorna istället för att hacka dem, vilket erbjuder större variation i kaffepulvret. Den ger mer finmalet kaffe, vilket gör att den lämpar sig mer för användare som gillar olika typer av kaffe. Man kan själv välja hur grovt respektive fint kaffet ska vara, och man kan använda Moccamaster KM4TT för såväl press- och bryggkaffe som espresso.

Den är lätt att använda och har en knapp för att användaren själv ska kunna styra hur grovmalet kaffet ska bli. Den har en genomskinlig behållare så att man själv kan se hur malningen går. Kaffepulvret blir jämnt malet och blir inte överhettat medan man maler.

En unik funktion som Moccamaster KM4TT har är att den automatiskt dispenserar fler bönor till malningsbehållaren när det behövs. Den är smidig och lättanvänd och ger användaren stora valmöjligheter när det kommer till grovleken på kaffet.

Moccamaster KM4TT finns att köpa i utvalda butiker och kan även beställas utomlands. Företaget erbjuder 5 års garanti och både behållaren och själva kvarnen går att ta isär för rengöring.


Att tänka på när du köper kaffekvarn

Så vad är egentligen viktigt att tänka på när det är dags att skaffa en ny kaffebryggare? Prioriterar du smak före snabbhet, snabbhet före smak eller vill du ha den bästa tänkbara kombination som finns?

Innan du köper en ny bryggare, ställ dig dessa enkla frågor:

  • Hur ofta kommer bryggaren att användas?
  • Hur lång bryggtid vill du ha?
  • Vilken typ av kaffe tycker du om?
  • Storlek och vikt?
  • Är det viktigt att temperaturen är konstant?
  • Värdesätter du arom och smakupplevelse?
  • Underhåll?
  • Pris?

– Visste du att kaffe förbättrar minnet, koncentrationen och inlärningen? –

– TRE OLIKA TYPER AV BRYGGARE –

Espressobryggare

Varför gå på café när du snabbt kan få den där rykande heta espresson i ditt eget hem? Baristakulturen växer och blir allt större och större för varje år. Om du vill återskapa cafékänslan i hemmet är en espressomaskin den rätta vägen att gå. Att göra en perfekt espresso är en konst i sig, tålamod och övning är nyckeln till en lyckad och stark kreation. Passar sig bäst för mindre antal personer och för den som vill experimentera med kaffedrinkar.

Hur fungerar den?

Vissa pumpespressomaskiner har en steam arm som används för att ånga och skumma mjölk för cappuccino och latte drycker.

Filterbryggare

Klassikern som alltid levererar vare sig det är till vardags eller fest. Räddaren i nöden när det är många kaffesugna i närheten. Filterbryggaren finns med både permanent filter och löstagbara pappersfilter, som oftast är ett enklare alternativ då de kan slängas direkt efter användning.

Hur fungerar den?

Vattnet droppar långsamt genom en behållare som innehåller det malda kaffet. När vattnet strömmar genom så absorberar det smaker och aromer. Det nybryggda kaffet samlar sig i glasbringaren som värms upp av en värmeplatta. Enkel och lämplig för den som gärna vill ha påtår snabbt.

Kapselbryggare

Smart, effektiv och bekväm kaffebryggare. Här blir det inget kladd, krävs minimal skötsel och det blir en smakupplevelse varje gång.

Hur fungerar den?

Kaffet är blandat, rostat, malt och införseglat i en liten återvinningsbar engångskapsel gjord i aluminium. När kapseln väl är inne i bryggaren kommer det varma vattnet att tränga sig genom locket på kapseln och blanda det till en härlig och intensiv smakexplosion i koppen.

Att mala eller inte mala

Fördelarna med att mala kaffet själv är många. Om man verkligen bryr sig om kvaliteten på kaffet är det bästa valet alltid att mala själv, men dessvärre är det ofta svårt att mala kaffet och det är oftast under malningsprocessen som folk gör fel. Alla kan hälla vatten i en kaffepress och vänta. Det är kvarnen som gör det viktiga arbetet innan man kan brygga. När man maler kaffet själv kan man bestämma hur grovt kaffepulvret ska vara och få just den typ av kaffe som man själv vill ha.

När man maler kaffe får man alltid det bästa resultatet eftersom bönorna är hela. När man maler hela kaffebönor direkt innan man brygger bevarar man den goda smaken i bönorna så länge som möjligt. När man maler bönorna själv kan man dessutom själv bestämma hur grov- eller finmalet man vill ha kaffepulvret, vilket är vad som påverkat kaffets smak. Grovmalet kaffe ger ofta en tunnare och svagare smak, medan väldigt finmalet kaffe ger en djupare, fylligare smak.

Viktigt att tänka på är också förhållandet mellan malningstekniken och bryggtekniken. Grovleken på kaffepulvret kan bestämma vilken bryggteknik man bör använda sig av. Grovmalet kaffe passar sig till exempel bra för kaffepress, mellangrovt för bryggkaffe och finmalet kaffe är perfekt för espresso. Om man gillar att brygga olika typer av kaffe är det därför viktigt att köpa en kvarn som kan åstadkomma de olika grovlekarna.

Vad mer bör man tänka på?

Det viktigaste man ska tänka på när man köper en kvarn är att den ska vara lätt att använda. Snabbt, enkelt och tyst är de tre nyckelorden. Många har nog varit med om billiga kvarnar som skär bönorna i olika storlekar, så att slutresultatet är finmalet pulver blandat med stora bitar. Det är inte målet. Man vill ha ett finmalet pulver med bitar av jämn storlek. För att få bästa resultat bör man alltså använda en kvarn som faktiskt maler kaffet och inte bara hackar det. Dessa kvarnar kostar oftast mer, men de använder platta malskivor som drivs med hjulmekanik och således ger en mer jämn och fin malning.

Det finns kvarnar som värmer upp kaffet när man maler, vilket förstör smaken när man väl brygger kaffet. Det är alltså hur kvarnarna pulvriserar kaffebönorna som avgör hur bra de är.

En annan faktor som spelar in när man köper kaffekvarn är priset. På prisjakt kan man jämföra de olika kvarnarna och hitta det bästa priset för den kvarn man är ute efter. Har man en lägre budget finns det vissa kvarnar som passar en bättre än andra.

När man köper kaffekvarn kan det även vara en bra idé att tänka på garanti. Själv dricker jag flera koppar kaffe om dagen, så den stackars kvarnen får mycket användning. Då kan det vara bra att se till att man har en bra garanti om man en morgon vaknar upp och kvarnen till ens stora fasa har slutat fungera.

Man bör även tänka på att kvarnen ska vara lätt att rengöra och underhålla. Det ska inte behövas professionell utrustning för att hålla kvarnen i toppform!

Slutligen bör man tänka på vilka funktioner kvarnen har. Om man bara är ute efter vanligt finmalet kaffe kanske man inte behöver lägga extrapengar på en kvarn som förser en med flera olika inställningar och funktioner som man inte kommer att använda eller ha nytta av.


Nespresso PixieNespresso Pixie
Krups KM75Krups KM75
Bodum Bistro ShinyBodum Bistro Shiny
Moccamaster KM4TTMoccamaster KM4TT