Kameraväska

Köp kameraväska med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kameraväskor 2017
  2. Vilken kameraväska ska jag då välja?

Testet går till så att kamerorna klassas inom ett antal kategorier: prisvänlighet, rymlighet, ergonomi, utseende, skydd, praktiskhet samt coolfaktor. Vilken kameraväska som är bäst-i-test vinnaren kan du läsa i slutet av den här artikeln. De olika kameramodellerna är indelade i tre olika kategorier beroende på vilken situation de är ämnade för: modell dagsutflykt, modell specifik samt modell outdoor. Modell dagsutflykt avser de slimmade kameraväskorna som har plats för en systemkamera och eventuellt lite extrautrustning. Modell specifik är avsedd för en specifik kameramodell. Modell outdoor går att bära på ryggen och har plats för mycket extrautrustning.


Först ett par tips inför köpet av din nya kameraväska

Funderar du på att skaffa dig en kameraväska till din kamera? Tänk igenom i så fall före ditt köp i vilka situationer du kommer att vilja fotografera samt vilka kameror och tillbehör du vill kunna ta med dig i väskan. Kanske söker du en smidig och lättillgänglig kameraväska för citylivet som går att hänga över axeln? Kanske en kameraväska för outdoor-aktiviteter som även rymmer din laptop, surfplatta samt en stor mängd kameratillbehör – ja, till och med ett extra ombyte kläder? Kanske vill du även kunna fästa ett stativ eller till och med ett par skidor utanpå kameraväskan? Eller söker du en kameraväska som passar just en specifik kameramodell? Kanske behöver du även kunna bära med din drönare på ett smidigt och säkert sätt? Behoven är lika många som användarna.

Flera som köper sin första kameraväska begår felet att de väljer en för liten storlek på väskan. Man tänker att en liten och lätt kameraväska är smidigast att bära omkring på och att priset därtill är lägre. Men i takt med att man utvecklas inom fotografering så skaffar man sig kanske ett extra objektiv eller en blixt. Det blir svårt att hitta plats för dem om kameraväskan är för liten – och man blir tvungen att köpa en helt ny kameraväska. Därför kan det vara bra att tänka på redan innan ifall du kommer att vilja utvecklas inom fotografering.


Lowepro Fastpack 250:

  • Är du redan en professionell fotograf eller har du bestämt dig för att verkligen satsa på fotografering som din hobby? Den här universella kameraväskan erbjuder dig möjligheten att frakta med dig en mängd kameratillbehör.
  • Den tunga utrustningen till trots känns väskan enkel och portabel med skönt vadderade axelremmar och höftremmar som fördelar vikten jämt över axlar och höfter. Inuti väskan finns justerbara, vadderade kuddar så att du enkelt kan anpassa utrymmet för just din kamera och dina tillbehör.
  • I ryggläget finns det även plats för en 15 tums laptop samt en surfplatta. Topplocket har gott om utrymme för extratillbehör men det går även att stuva ner en videokamera eller en extra kamera. Med den här väskan är du säker på att du får med dig all den utrustning du behöver.

Hama Kameraväska: Hitta dina tillbehör i mörkret

  • Behöver du en lätt och smidig kameraväska för endast din kamera – utan att släpa med dig all övrig utrustning? Hama har tagit fram två lätta och smidiga kameraväskor. Den mindre modellen M rymmer en kompakt systemkamera medan den större modell L har plats för en större systemkamera.
  • Båda modellerna är utrustade med ett ytterfack att lägga dina batterier och minneskort i. Ett plus för båda modellerna från Hama är att materialet inuti väskan går i färgen orange, så att du lätt kan finna även små tillbehör när du vistas i mörker. De går att bära antingen på sidan med en axelrem eller i handtaget som sitter på ovansidan av väskan.