Klotgrill


Bäst i test klotgrillar 2017

Jag gissar att det, precis som jag, är många som längtar och kanske till och med har börjat planera inför den kommande grillsäsongen. För trots att det just nu är kallt och grått så kan man fortfarande lägga upp en plan. Vilken grill vill jag ha? Ska jag ha något speciellt tillbehör? Ska jag våga ta från sparkontot och köpa drömgrillen?


Bäst i test av klotgrillar

Det finns mängder med grillar och tillbehör på marknaden, kolgrillar, el och gasoldrivna grillar, bärbara och lyxmodeller. Jag tänkte att vi kunde gå igenom några kolgrillar, något tillbehör och sedan kanske något riktigt stort för den som vill grilla mer än alla andra.


Landmann Piccolino: Bäst i test av klotgrillar 2017

Vi börjar med Landmanns Piccolino, den lilla men färgsprakande grillen som är i topp på vartenda test. Det är en klotgrill som bara väger 3 kg och den är inte mer än 43 cm hög, liten men naggande god alltså. Självklart gör det att grillen är mycket lätt att bära med sig ut i en park eller varför inte ta den med sig på campingturen.

Lilla Piccolino har dessutom, trots sin lilla storlek, en invändig kolbehållare, grillyta för fyra, varmhållningsgaller och en rostfri grilltång som går att fästa i ett av de tre benen. Och, med både lock och varmhållningsgaller tillgängligt blir det lättare att laga till den där perfekta biten kött, fisk eller grönsaksspettet även utanför den egna trädgården. Grillen är helemaljerad och går dessutom att få i fem olika färger, till exempel turkos och lime, så att man alltid kan vara säker på att ha den gladaste grillen med sig ut.

Vill du ha en grill som är något större och i den lägre änden av samma prisklass så kan du istället prova Scandy Gardens Loke.


Scandy Garden Loke: Ännu en prisvärd klotgrill

Loke är en svart emaljerad klotgrill av den där traditionella modellen som finns i många människors minnen. Den har ventilation i både lock och botten, kromat galler och en grillyta på 47 cm i diameter.

Ja, Loke är ett budget alternativ men om du vill ha en tålig och rättfram grill utan divalater och attityd så är detta grillen för dig. Loke är din goda granne, gamla vän och ständige följeslagare ända tills hjulen trillar av, handtaget lossnar och den sista flagan färg ger upp och faller från det gamla utbrända klotet. Kanske har du redan en gammal utsliten grill av det slaget i förrådet, då är det dags att säga adjö till den gamle och låta en ny, ung och stark Loke flytta hem till dig och din familj.