Köksfläkt

Köp köksfläkt med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av köksfläkt 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Vad man anser är viktigt när man efter hos en köksfläkt är självklart olika. Men låg ljudnivå, bra fettuppsugning och energieffektiv är tre egenskaper som dom flesta tycker är viktigt och kan vara bra att vara uppmärksam på. Men då köket ofta ses som hemmets hjärta ska den självklart också vara estetiskt tilltalande och lätt att hantera!

Vill du veta mer om vilken köksfläkt som passar dina behov, läs vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa köksfläktar.

Introduktion: Tips inför köpet av din nya köksfläkt

Vilka egenskaper är viktiga för dig?

De fem köksfläktar som vi har tagit fram erhåller alla hög kvalitet och uppfyller kraven på god ångupptagning och fettupptagning men varierar i funktion och prisnivå. Alla har gemensamt är att de går att köra i tre hastigheter men varierar i styrka. Köksfläktarna som vi har tagit fram är:

Namn: Maxkapacitet: Ljudnivå:
•     Thermex Manchester K501 175 m3/h 61 dB
•     Franke F240-16 310 m3/h 60 dB
•     Bosch DWW067A50 710 m3/h 58 dB
•     Siemens LC67BC532 680 m3/h 44 dB
•     Siemens LC97BC532 730 m3/h 41 dB

Thermex Manchester K501: För den som måste vara lite kreativ med plats och plånbok

Om du letar efter en prisvärd köksfläkt som ligger under tusenlappen rekommenderar vi Thermex Manchester K501. Det är en klassisk vitlackad köksfläkt som erbjuder god kvalitet med tre olika lägen. Den är 60 cm och installeras under ett skåp. Fläkten har en 28 W lampa och stålfilter och den

levereras med inbyggd motor. Ett recirkuleringsfilter finns som tillbehör.


Siemens LC97BC532: För den som anser att köket ska vara hemmets heliga oas

Köpa köksfläkt Siemens LC97BC532

Om du är känslig mot oljud och det är tystheten du prioriterar ska du helst välja en som ligger under

50 dB. Vi rekommenderar då att du satsar på Siemens LC97BC532. Vad som är utmärkande för den här köksfläkten är att den är tystlåten och stilren med en yta av rostfritt stål. Den är 90 cm bred och monteras på väggen över spisen. Den är också användarvänlig och enkel att installera.

Vi kan också rekommendera Siemens mindre modell Siemens LC67BC532. Den är 60 cm och monteras också på väggen över spisen. Båda modellerna ligger på energi klass A+ vilket garanterar att de också är snälla mot miljön. De har också toppmodern LED-belysning som är både energisnål och långlivad. Båda modellerna har utöver sina tre hastigheter ett intensivläge, tillfällig kraftökning som går tillbaka automatiskt efter 6 min.


Bosch DWW067A50: För dig som vill ha en kraftfull kapacitet med en stilren finish

Köpa köksfläkt Bosch DWW067A50

Bosch DWW067A50 är en vägghängd fläktkåpa i rostfritt stål, vilket ger en mer flexibel formgivning av köket. Den är 60 cm och är energiklassad A+. Den har en LED-belysning som består av 6 stycken power LED-s, som skapar både ett behagligt ljus och maximal överblick över matlagningen. Precis som Siemens har Bosch ett intensivläge med automatisk återgång efter 6 min.


För dig som vill ha en enklare köksfläkt som inte är svår att underhålla är Franke F240-16 Alliance ett bra alternativ. Den här köksfläkten passar dig som bor i hus och som har central ventilationsanläggning. 60 cm.

Franke F240-16 är specialdesignad för dig med centralfläkt. Den sparar energi med sin fyndiga styrning av hela fläktsystemet och har en osuppfångning på hela 75% Samarbetet med den centrala ventilationen förbättrar luftkvalitén i hela hemmet . Den är 60 cm och installeras direkt på väggen eller mellan överskåp. Franke F240-16 är lätthanterlig och enkel att installera och göra rent.

69 dB. Filter: metalltråd. Belysning: 11 watts kompaklysrör. 3 hastigheter på fläkten. Easyclean. Djup 48 cm.