Kökvåg

Köp kökvåg med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kökvåg 2017
  2. Vilken kökvåg ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att välja en kökspartner att lita på och vara nöjd med kan kännas tufft. Inte minst när det kommer till de redskap som man dagligen använder i köket och som ska vara funktionella, robusta och lättanvända. Speciellt svårt kan det vara att välja en produkt bland flera som kommer från en rad pålitliga och välkända leverantörer. Köksvågen är en oumbärlig redskap när det kommer till bakning, matlagning och diet, och trots att många modeller vid första anblick kan se snarlika ut döljer sig funktioner och finesser bakom fasaderna. I vår sammanställning av sju digitala vågmodeller hjälper vi dig att hitta vågen som känns rätt för dig.


Bäst i test av kökvåg

För den här guiden har vi valt ut sju olika modeller som generellt liknar varandra men som besitter olika specifika egenskaper som man bör vara uppmärksam på innan köp.


En otroligt tunn våg med intuitiva knappar och en snygg och praktisk glas-finish. Ett bra alternativ för dig som värdesätter minimalistisk utformning högt, både när det kommer till mått och funktioner.

Då de flesta konkurrenter också håller sig till ett fåtal essentiella funktioner har SOEHNLE Page Evolution få nackdelar jämfört med resten av fältet. Däremot är det inte varje våg som får plats mellan de tätt uppradade kokböckerna i hyllan.

Funktioner och finesser

– Tareringsfunktion

– Automatisk avstängning

– Byt mellan volym och vikt genom ett knapptryck

– Enheter g, oz, ml och fl oz


Ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en enkel, tunn våg med stor mätyta. Designen är naturlig och simpel, utan överflöd av komplicerade funktioner och förvirrande knappar.

Vågens utmärkande drag är helt klart den mätyta som finns att tillgå vid användning. Men detta på både på gott och ont. Vågen kan passa bättre för dig som har gott om utrymme i köket eller som värdesätter möjligheten att väga kärl och matvaror med udda form. Om du istället vill behålla större yta fri för annat finns mer sparsamt utformade alternativ att tillgå.

Funktioner och finesser

– Tareringsfunktion

– Automatisk avstängning

– Byt mellan volym och vikt genom ett knapptryck

– Enheter g, lb, ml och fl oz