Kolsyremaskin

Köp kolsyremaskin med självförtroende

Innehåll på den här sidan

 1. Bäst i test av kolsyremaskin 2017
 2. Att tänka på & köpguide

Kolsyremaskinen konkurrerar stort med kolsyrat vatten från affären! Kolsyremaskinen har blivit en populär del av våra hem. Varför är det så? Jo den är lätt att använda och en snygg inredningsdetalj. Man använder vårt fina kranvatten i Sverige och lyxar till det med härliga bubblor, med eller utan smak! Samtidigt som man sparar pengar och värnar om miljön.

Flaskorna återanvänds och du sparar på dig själv genom att slippa bära tunga flaskor fram och tillbaka till affären för panta dem. Kolsyremaskinen har en lång livstid, det enda man behöver byta ut är kolsyrecylindern och den hittar man i välsorterade matvaruaffärer eller hos återförsäljare.


Bäst i test av kolsyremaskin

Vilken som är bäst för dig beror på vilket behov du har. En basmaskin till ett lägre pris, en med högre kvalitet och iögonfallande design eller en premium maskin med extra finesser. Nedan visas ett resultat, baserat på olika tester och produktinformation, förslag på tre kolsyremaskiner, med olika funktioner och priskategorier.


AGA Aqvia Exclusive: För dig som vill ha en snygg kvalitetsmaskin, har fått bäst i test

  • En kolsyremaskin av behandlat stål som motverkar fingeravtryck. Den pryder ditt hem med sina fina former och är dessutom enkel att hantera.
  • Maskinen är både stadig och säker med sex fötter av gummi.
  • Ger små bubblor med jämt kolsyrat vatten varje gång samt har en dämpad kolsyreknapp för ett tystare ljud som förstärker känslan av den hög kvalitet. Knappen sitter på framsidan för lättare åtkomst.
  • Spillkopp på ca 1 dl som man kan ta ut och tömma.
  • Finns att köpa i flera färger. Exclusive black är den billigaste. Kommer med två flaskor.
  • Kräver ej ström.
  • Vald till bäst i test av Wise guide 2013 och 2014.
  • 2 års garanti.

  Soda Stream Power: En premium maskin med den senaste tekniken

  Köpa kolsyremaskin Soda Stream Power

  • En kolsyremaskin med extra finesser i modern och stadig design i metall. Med ett enkelt knapptryck och en LED indikator som visar på tre olika kolsyrenivåer väljer man den mängd kolsyra man vill ha. Finns i vit metall eller svart metall.
  • Maskinen är utrustad med en låsmekanism som gör att man bara trycker på flaskan istället för att skruva, för ett mer spillfritt användande.
  • Uppdaterad teknik för ett tyst ljud.
  • Gascylinder som producerar ca 60 liter kolsyrat vatten. 1 flaska inkluderad.
  • Elektricitet krävs. 2 års garanti.

  Soda Stream Genesis Deluxe: Prisvärd och funktionell kolsyremaskin

  Köpa kolsyremaskin Soda Stream Genesis Deluxe

  • Basmaskin med slimmad design som tar upp minimalt med arbetsyta. Finns i svart eller vit med nickellegering på knapp och droppbricka. Droppbrickan är löstagbar och enkel att rengöra.
  • Flaskan skruvas fast och man trycker på en knapp på ovansidan för önskad mängd kolsyra.
  • Kommer med 1cylinder som gör ca 60 l kolsyrat vatten. 1 st flaska inkluderad.
  • Kräver ej ström. 2 års garanti.

  Att tänka på när du köper kolsyremaskin

  Vilken modell ska man välja?

  Det finns ett stort utbud kolsyremaskiner att välja på. Innan du berikar ditt hem med en kolsyremaskin är det bra att känna till en del faktorer som kan hjälpa dig avgöra just ditt behov.

  Funktion

  För att börja göra kolsyrat vatten fyller man på med kallt kranvatten och fäster den på kolsyremaskinen.

  Det vanligaste är att man skruvar på flaskan men det finns också mer avancerade alternativ med en låsmekanism där man trycker på flaskan.

  För att tillsätta kolsyran trycker man på en knapp ett visst antal gånger för att få önskad mängd De maskiner med lite högre kvalitet har ett mer dämpat ljud än basmaskinen där det är ett högre pysande ljud.

  Som extra finess finns det maskiner som man bara trycker på en knapp med en LED indikator som visar vilken mängd kolsyra man väljer.

  Med eller utan strömsladd. Om man väljer en maskin med elektronisk display krävs elektricitet. Det kan vara en fördel att ha en kolsyremaskin som inte kräver el om man vill kunna ta med den till båten eller

  Konstruktion

  Det finns kolsyremaskiner i plast, metall eller en kombination av båda. Metall är mer solid och ser snyggare ut. Plast fungerar lika bra men känns inte lika stabilt och har lättare för att gå sönder. Det är viktigt att maskinen står stabilt och får plats. En del är mer robusta och en del mer slimmade.

  Tillbehör

  När man köper en kolsyremaskin medföljer minst en flaska och en gascylinder.

  Underhåll

  Flaskorna skall endast diskas för hand om det inte står specifikt tål maskindisk på Gascylindern byts ut hos återförsäljare eller i välsorterad matvaruaffär.

  Garantier

  Oftast följer två års garanti med

  Alternativ

  Om man inte vill ha en stationär kolsyremaskin i hemmet, finns det en del olika alternativ på marknaden som t.ex. en soda sifon, man sätter en enhet som gör kolsyra på toppen av flaskan med vatten. Detta är kanske ett alternativ för den som inte dricker så mycket kolsyrat vatten med ändå vill ha möjlighet att göra det hemma då och då. Fungerar också bra att ta med sig på utflykt. Ännu ett alternativ på den amerikanska marknaden är Sodasparkle http://sodasparkle.com/ som man även där sätter på en del ovanpå flaskan med vatten och vrider för att få bubblor.