Kompostkvarn

Bäst i test kompostkvarnar 2017

Kompostkvarnen har blivit en uppskattad hjälpreda i trädgården de senaste åren. Inte nog med att den gör grovjobbet med att omvandla stora grenar och växter till en lätthanterlig påse flis som du kan använda som miljövänlig och ekologisk marktäckning, du kan dessutom kompostera flisen så att den blir en näringsrik mylla till din trädgård.
I takt med att populariteten för kompostkvarnar har ökat så ser vi fler och fler alternativ på marknaden och det kan löna sig att läsa på, så att du hittar en kvarn som passar just dina behov.

 1. Bäst i test av kompostkvarn 2017
 2. Att tänka på
 3. Köpguide

Egenskaper:

 • Vikt: 13.4kg
 • Effekt: 2500W
 • Max grendiameter: 45mm
 • Uppsamlare: 40 liter

Ryobi RSH2545B är en väldigt lättflyttad maskin då den endast väger ca 13.5 Kg. Den har en uppsamlarlåda av plats som har plats för 40 liter och en eldriven 2500W motor som kan skära grenar med diameter upp till 45mm. Till maskinen medkommer en lättanvändlig och säker kolv som används till att trycka ner grenar i kvarnen.

+    Lättflyttad
+    Lättanvändlig
+    Medföljande kolv
+    Hög säkerhet

– Lätt, vilket medför högre vältningsrisk (Dock mer lätthanterlig)
– Liten

Kompostkvarnen från Ryobi är en bra maskin för den med stor trädgård och få grenar då den är på grund av sin vikt är lättflyttad. Detta är den kompostkvarn jag anser vinner testet i bäst maskin för pengarna. Denna bäst-i-test kompostkvarn är lätt, simpel och säker utan att förlora effektivitet och den är även förhållandevis billig.

AL-­KO Easy Crush MH 2800: En kraftig flismaskin

Köpa kompostkvarn AL­KO Easy Crush MH 2800

Egenskaper:

 • Vikt: 25kg
 • Effekt: 2800W
 • Grendiameter: 40mm
 • Uppsamlare: 48 liter

AL­KO:s kompostkvarn har en 2800W motor vilket, samma som Wolf­Garten, kräver för säkerheten att hushållet har en 16A säkring. Flismaskinen väger 25Kg och har en uppsamlingsbehållare med plats för 48 liter. Den maximala grendiametern som maskinen klarar av är 40mm.

+ Mycket stor uppsamlarbox
+ Snabb och effektiv

­- Kräver 16A säkring
­- Klumpig och tung när uppsamlaren börjar bli full

Detta är en bra kompostkvarn för den som har mycket grenar på samma plats eftersom maskinen är jobbigare att flytta runt på större ytor. Kompostkvarnen kommer på en andra plats i testet då den är en av de billigare maskinerna men som även är väldigt kraftfull och effektiv.

MTD S 2500: En kraftfull men även lättflyttad kompostkvarn

Köpa kompostkvarn MTD S 2500

Egenskaper:

 • Vikt: 24.4kg
 • Effekt: 2500W
 • Max grendiameter: 40mm
 • Uppsamlare: 45 liter

MTD S 2500 är en någorlunda lätt knivkvarn på 24 kg som skär grenarna i små bitar. Materialet hamnar i en 45 liters platsbehållare med handtag som gör det lätt att tömma. Kompostkvarnen har två stora hjul vilket gör den lätt att förflytta. Flismaskinen är eldriven och motorn har en effekt på 2500 watt.

+ Stor uppsamlarbox
+ Simpel
+ låg ljudnivå
+ lätt att flytta

­- Inte lika hög säkerhet som de andra

Kompostkvarnen från MTD kommer på en tredje plats i testet och fungerar lika bra för den med små ytor som för den med stora då den är kraftfull men även lättflyttad. Den förlorar dock i säkerhetstestet då den inte har samma säkerhet som de två ovanstående maskinerna har.

Wolf­-Garten SDE 2800 EVO: För den som värnar om säkerheten

Köpa kompostkvarn Wolf­-Garten SDE 2800 EVO

Egenskaper:

 • Vikt: 24kg
 • Effekt: 2800W
 • Max grendiameter: 45mm
 • Uppsamlare: 45 liter

Detta är en kompostkvarn med 2800 Watts motor, vilket betyder att en 16A säkring bör användas. Maskinen har två hjul och väger 24kg och är därför ganska lätt att flytta. Uppsamlarboxen har plats för 45 liter och maskinen har en automatisk säkerhetsspärr som försäkrar att den inte går att starta om inte boxen sitter på plats. Högsta grendiametern enligt tillverkarna är 45mm, men flera recensenter rekommenderar att köra högst 40mm Grenar.

+ Hög säkerhet
+ Effektiv

­- Kräver 16A säkring

Maskinen har en stor tratt med ett litet hål ner till kvarnen vilket gör den säker att använda utan risk att fastna med fingrarna. SDE 2800 EVO är en effektiv och bra maskin för den som värnar om säkerheten samt har mycket grenar att kompostera.

Black & Decker GS2400: En prisvärd kompostkvarn

Köpa kompostkvarn Black & Decker GS2400

Bästa pris: 4462 SEK på ComputerSalg.se Fler butiker

Egenskaper:

 • Vikt: 26.5kg
 • Effekt: 2400W
 • Max grendiameter: 40mm
 • Uppsamlare: 35 liter

Denna kompostkvarn körs av en eldriven 2400w motor. Enligt tillverkaren klarar den 40mm tjocka grenar, dock menar några på att så tjocka grenar lätt fastnar och att maskinen inte bör hantera grenar tjockare än ca 35mm. Om en gren skulle fastna har flismaskinen ett överbelastningsskydd vilket gör att den direkt stannar, den är då lätt att köra baklänges eller plocka isär. Grenarna skärs i mindre bitar och hamnar i en 35L tygpåse med platsvaderad insida.

+ Billig
+ Hög säkerhet
+ Låg ljudnivå
+ Lättbärlig uppsamlarpåse

­­- Klarar inte riktigt tjockare grenar än 35mm
­- Uppsamlingspåsen är av mindre hållbar kvalitet
­- Liten uppsamlarpåse

Påsen har två handtag vilket gör att den är lätt att bära men har också sämre hållbarhet för t.ex. vassare grenar. Detta är den billigaste maskinen i testet men också den som har fått flest negativa recensioner. Många påpekar att den inte skär grenarna så smått som den påstås ska göra. Black & Deckers GS2400 är en bra maskin för den med små ytor, tunna och få grenar och som inte vill betala så mycket.

Bästa pris: 4462 SEK på ComputerSalg.se Fler butiker