Köttklubba

Köp köttklubba med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av köttklubba 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Har du stått i köket och precis börjat på att använda den där gamla stekspaden som du tejpat fast en sten på för att banka ut lövbiffen till en tunnare bit och undrat om det finns ett bättre sätt? Känns det här bekant för dig bör du fortsätta läsa om våra råd för att finna köttklubban/biffbankaren som hjälper dig att förstå vilken produkt som kommer att passa just dig bäst. Eftersom det finns flera alternativ underlättar det om du vet vilken typ av kött som du primärt kommer använda så att du blir nöjd med ditt val av köttklubba/biffbankare. Vill du veta mer om vilken köttklubba som passar dina behov, läs vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa köttklubbor.

Biffbultare i Gjutjärn:

Köpa köttklubba Biffbultare i Gjutjärn

Den här biffbultaren gör sannerligen skäl för sitt namn. 1,6 kg gjutjärn gör att du kan banka ut även det tuffaste köttet. Det är dock viktigt att hålla ett ordentligt grepp för att slagytan ska göra effekt.

Specifikationer:

·Vikt: 1,6 kg

·Material: Gjutjärn

·Mått ”hammare”: 7 x 7 cm

·Total längd: –

·Slagsidor: 1 st. Bankning

·Tillverkare: Skeppshult

Plus

·Stabil/robust

·Känsla av kvalitet

·Funktionell design

Minus

·Saknar krokhängare

·Köttet måste träffas från en rak vinkel för att ge effekt.

Skötselråd:

·Handdiskas


Köttklubba/Biffbultare Robusto Special:

Köpa köttklubba Köttklubba/Biffbultare Robusto Special

En smidig köttklubba som är enkel att använda och ligger bra i handen tack vare det greppvänliga handtaget. Trots att hammaren är gjord i aluminium och därmed lättare är det inga problem att vare sig banka eller möra köttet.

Specifikationer:

·Material: Ytbehandlad aluminium

·Mått ”hammare”:

·Total längd: 25 cm

·Slagsidor: 2 st. Bankning/mörning

·Tillverkare: Westmark

Plus

·Användarvänlig

·Känsla av kvalitet

·Funktionell design

Minus

Skötselråd:

·Tål maskindisk


Köttklubba Aluminium:

Köpa köttklubba Köttklubba Aluminium

För den mer erfarne kocken kommer här ett alternativ från italienska Eppicotispai. Förutom en vacker design kan den både banka, möra och klyva köttet. Den låga vikten påverkar inte funktionaliteten för klyvbladet.

Specifikationer:

·Vikt: 0,5 kg

·Material: Handtag, trä. Hammare, aluminium. Klyvblad, rostfritt stål

·Mått ”hammare”: 7,5 x 7,5 cm

·Total längd: 33 cm

·Slagsidor: 3 st. bankning/mörning/klyvning

·Tillverkare: Eppicotispai

Plus

·Lätt att hantera

·Känsla av kvalitet

·Tre-i-en

·Funktionell design

Minus

Skötselråd:

·Handdiskas


Biffbankare Rostfri med Bakelithandtag:

Köpa köttklubba Biffbankare Rostfri med Bakelithandtag

En enkel och elegant köttbankare som med sin stabila vikt och ergonomiska handtag gör det lätt att platta ut köttet. Stor träffyta vilket gör det lätt att alltid träffa rätt.

Specifikationer:

·Material: Handtag, bakelit. Hammare, rostfritt stål

·Mått ”hammare”: Bredd, 9 cm

·Total längd: 30 cm

·Slagsidor: 1 st. Bankning

·Tillverkare: Bagaren och Kocken

Plus

·Kraftfull

·Känsla av kvalitet

·Lätt att använda

Minus

·Saknar krokhängare

·Handtaget kan bli glatt vid väta

Skötselråd:

·Handdiskas


Biffklubba Aluminium med Träskaft:

Köpa köttklubba Biffklubba Aluminium med Träskaft

Bagaren och kocken har här lyckats att få fram en köttklubba som trots sin låga vikt gör ett mycket effektivt arbete på köttet. Handtag av trä och ett tilltalande och effektivt slaghuvud av aluminium för den som också söker ett estetiskt tillskott i sitt kök.

Specifikationer:

·Vikt: 0,5 kg

·Material: Handtag, trä. Hammare, gjuten aluminium

·Mått ”hammare”: 7,5 cm x 7,5 cm

·Total längd: 33 cm

·Slagsidor: 2 st. Bankning/mörning

·Tillverkare: Bagaren och kocken

Plus

·Stabil

·Känsla av kvalitet

·Funktionell design

Minus

·Saknar krokhängare

Skötselråd:

·Handdiskas


Att tänka på när du köper köttklubba

Varför använda köttklubba/biffbankare?

Om du någon gång varit bortbjuden och fått det där extra möra köttet har kocken förmodligen använt sig av en köttklubba/biffbankare. Ett verktyg som är perfekt att använda när du ska platta till ditt kött och göra det mörare utan att skada fibrerna och behålla köttsafterna. Du kan även läsa mer om ämnet här eller besöka den här länken till en youtubevideo som visar användningen av båda hammarens sidor. Med den naggade änden mörar man köttet (nöt och gris) och med den platta, plattar man köttet (fågel). Det går även att möra köttet med exempelvis papaya och kiwi som innehåller enzymer som bryter ner proteinerna i köttet, men för att vara säker på att du får en köttbit där du kontrollerar resultaten är en köttklubba/biffbankare ett utmärkt val.

Jag ska göra schnitzel, spelar det någon roll vilken modell jag använder?

Båda sidorna går bra att använda men generellt används den mönstrade sidan till kött och den platta till fågel, och du kommer inte att skada din schnitzel oavsett vilken du använder. Det är dock lättare att få den mörare med den mönstrade sidan som har en större åverkan på köttet. Är du osäker på hur mycket du kommer att möra kött i framtiden kan det vara en god idé att titta på en modell som har båda en slät och mönstrad sida. På det sättet behöver du inte fundera på om du har valt rätt modell, samt att du får ett nytt imponerande tillskott till din kökssamling. Som ett sista råd kan du innan du börjar banka på din köttbit svepa in den i exempelvis plastfolie för att undvika stänk. Tänk också på att du inte använder hammaren för att slå i spik, det räcker med upprepade lättare slag för att du ska få ett bra resultat.

Att tänka på inför köpet.

  • Produkterna fungerar bäst tillsammans med en tjockare skärbräda i trä (eller annat stumt material). En tjockare bräda får inte lika mycket vibrationer och varje slag blir mer effektivt. Har du ett stabilt bord hemma går det lika bra. Tänk bara på att skydda bordet så att du inte skadar det vid en eventuell felträff med hammaren.
  • Ska du banka/möra eller klyva köttet? En del modeller fyller endast en funktion medan andra har flera och det är bra om man vet om det är främst kött eller fågel som kommer att användas.
  • Att banka/möra kött är inte likvärdigt med en tung produkt. På marknaden finns det köttklubbor/biffbankare i olika material och stora muskler är inget krav för bra resultat.
  • Skötselråd. De flesta klubborna/bankarna ska handdiskas men det finns även de som kan köras i maskin. Var noga med att du får en produkt som passar din stil i köket.