Kupévärmare

Köp kupévärmare med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kupévärmare 2017
  2. Vilken kupévärmare ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Marknaden är full utav kupévärmare som är till synes väldigt lika, varesig det gäller form eller funktion, så till och med den som vet vad hon behöver kan möta besvär då det står mellan en modell vars effekt är ett par hundra watt större än en liknande. Att stå till hjälp för denne är syftet med vårt test. Produkterna är jämförda och prövade inom områden såsom förbrukning av ström, lämplighet för olika storlek av fordon, ljudnivå, möjlighet till montering, samt övriga funktioner.

Bäst i test av kupévärmare

Produkterna testade nedanför må vara bättre anpassade för vissa ändamål än andra inom samma test, men de har alla nog med positiva egenskaper att de kan rekommenderas till en viss typ av person. Med det förklarat kan vi nu titta på testobjekten.

DEFA Termini 1350 – 230V: Bäst i test av kupévärmare 2017

Köpa kupévärmare DEFA Termini 1350 - 230V

Ett enkelt val bland de högre prisklasserna. Termini 1350 är en effektiv kupévärmare som lika snabbt som jämnt värmer de flesta medelstora till mindre personbilarna, och drar därför mindre ström för att kompensera för prislappen. Den även sin egna effekt vid högre temperaturer för att ytterligare spara ström.

Större kombiägare kan dock uppleva denna Termini som långsam eller klen, men till den intresserad av en Termini med starkare effekt finns modellen Termini II 1700. För alla med medelstora eller mindre bilar är Termini 1350 liten nog att få plats under instrumentbrädan, men den är även diskret monterad under exempelvis handskfacket med sin långa, platta silhuett och mörka färg. Det är en modell med många styrkor för den som söker något pålitligt.


För den med lägre budget finns detta goda alternativ. DEFA Termina 1200 är lik sin släkting Termini 1350 då båda är monterbara kupévärmare som är mer lämpliga för mindre till medelstora bilar. Även denna sänker automatiskt strömförbrukningen vid högre temperaturer.

Prisskillnaden märks av i och med att Termina 1200 tar längre tid på sig att värma upp en kupé än många andra produkter på marknaden. Märkbart är även att denna modell är kortare och tjockare, mer lik en låda, än den platta, avlånga 1350. Den som inte kan eller vill spendera mer på en kupévärmare behöver dock inte vara orolig. Alternativen må vara bättre, men Termina 1200 klarar allt en kupévärmare ska.


Modernum Kompakt 900W: Ytterligare ett bra val för den mindre bilen

Det här är något för den mindre bilen. Modernums Kompakt 900W är bland marknadens minsta kupévärmare. Naturligtvis är den då lätt att hitta utrymme åt, och som bonus är den lätt att montera. Dess effekt är relativ till storleken, så dess 900W är till för mindre personbilar, men dess styrka är ändå nog att förvåna.

Väl monterad i en sådan är Kompakt 900W snabb tack vare sin höga luftgenomströmning. När en kupévärmare värmer en bil snabbare drar den förstås mindre ström, vilket gör modellen lämplig den ute efter något som vare sig vill ut och köra snabbt efter att ha satt igång sin kupévärmare, eller bara är ute efter något ekonomiskt. Även denna modell justerar sin styrka efter temperaturen runtom sig för att inte dra mer ström än nödvändigt. Den låga effekten är inget att rekommendera större bilar, men i rätt fordon är den en utmärkt investering utan större nackdelar.