Kyl och frys

Köpguide för kombinerad kyl och frys

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kombinerade kyl och frysar 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Dags att köpa nytt kyl- och frysskåp? Lugn, vi hjälper dig att hitta det bästa alternativet för just dig! I det här testet har vi sammanställt den viktigaste informationen du behöver om fem olika varianter för att uppfylla just ditt behov.

Att köpa en kombinerad kyl/frys

Det som är viktigt att tänka på när man väljer nytt kyl- och frysskåp är att det ska passa in med din nuvarande bostad och hushåll. Har du tillräckligt med golvyta för en bredare side-by-side variant eller är kanske ett kombiskåp att föredra? Annat som kan vara bra att ha i åtanke är skåpets lagringskapacitet, dess energiförbrukning, eventuella AntiFrost-funktioner, inredningens funktionalitet, rengörings- och underhållsmöjligheter – Och så priset såklart!

Vill du veta mer om vilken kombinerad kyl och frys som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 7 bästa produkter för att hitta din nya kyl/frys.

Siemens KG49EBI40: Ett mycket prisvärt kombinationsskåp som håller dina matvaror kalla i upp till 44 timmar vid strömavbrott!

Köpa kyl och frys Siemens KG49EBI40

Bästa pris: 8995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Detta välisolerade skåp ser till att hålla dina varor trygga även om strömavbrott skulle inträffa. Fryskapaciteten ligger på 15 kg per dygn, vilket är den högsta kapaciteten av skåpen som testats.

Vidare är skåpet väldigt rymligt då det har en nettovolym på hela 413 liter, vilket är stort för skåp med kombinationslösning. Stor lagringskapacitet trots mindre upptagen golvyta!

Skåpet är inrett med hyllor och lådor som erbjuder smart förvaring för både större och mindre varor samt mer känsliga livsmedel. Kyldelen är försedd med en CrisperBox som håller frukt och grönsaker saftiga och krispiga längre! Detta genom att lådan håller en anpassad fuktighetsnivå, som även kan regleras med ett dragreglage. Kylens CoolBox håller några grader kallare än övriga delar av kylen och gör att kött och fisk håller upp till två gånger längre! En annan smart funktion är skåpets FlexShelf som lätt går att dra ned då man behöver lite extra utrymme.

Skåpet har ett LowFrost-system som medför mindre isbildning, enklare och mindre frekvent avfrostning. Det reducerar även energiförbruket avsevärt!

Då skåpets hyllor är av glasmaterial är de lätta att torka av och går även att ställa in i diskmaskin för grundlig rengöring. De tre easyAccess-hyllorna går även de att dra ut för enklare rengöring. Skåpet har hjul baktill för lättare rengöring bak och undertill. Ytbehandlingen på skåpet gör det lätt att torka av och fint att titta på!

Med sin A+++ märkning och årliga energiförbrukning på bara 175 kWh är skåpet det näst minst energikrävande i testet!

Produkttyp: Kombiskåp Energiklass: A+++, 175 kWh/år Nettovolym: 413 L Färg/Material: Rostfritt stål Temperaturreglage: Elektronisk temperaturstyrning Fryskapacitet pr. dygn: 15 kg/dygn Ljudnivå 38 dB(A) Anti-Frost-funktion: LowFrost (mindre isbildning, snabbare avfrostning) Ventilerat kylsystem: Ja LED belysning: Ja Lagringstid vid strömavbrott: 44 timmar

Höjd (cm): 201 Bredd (cm): 70 Djup (cm): 65 Nettovikt (kg): 94,00 Volymkapacitet (L): Kyl: 301 Frys: 112 Hyllor & Lådor Kyl: 5 hyllor av glasmaterial (2 flyttbara, 3 easyAccess-hyllor), 2 lådor, 4 dörrfack Frys: 3 frysbackar (varav 1 bigBox) CrisperBox – för frukt och grönt, med fuktighetsreglering CoolBox – för kött och fisk, håller 2-3 °C kallare än i övriga kylen FlexShelf – utdragbar, mindre hylla – bra för till exempel flaskor Övrigt AirFresh filter – neutraliserar oönskad lukt Anti-fingeravtryck – försedd med ytbehandling som både gör produkten lättare att rengöra och ger en skinande finish Medföljande tillbehör: 2 x Kylklamp, 1 x Äggfack, 1 x Istärningsfack

Bästa pris: 8995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:


Samsung RS7527THCWW: För dig som kräver stor lagringskapacitet men vill slippa att betala storkosingen

Köpa kyl och frys Samsung RS7527THCWW

Bästa pris: 10995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Detta side-by-side skåp ger i sin helhet hela 572 liter! Skåpet passar lite större hushåll på 5-6 personer.

Skåpet är inrett med hyllor och lådor som erbjuder bra förvaring för både större och mindre varor. Både kyl- och frysdel är försedda med hyllor, lådor och dörrfack för en smartare distribution av varorna! Skåpets lådor har uppfällbara lock som bevarar färskheten på varorna och ger snabb åtkomst till innehållet.

I detta skåp är belysningen inbyggd i den bakre väggen istället för upptill. Det ger bättre spridning av ljus och en klarare överblick över matvarorna.

Skåpet har en yttre LED-display med touch-funktion som visar och ger möjlighet att reglera invändig temperatur för kyl och frys.

Det har ett NoFrost-system som förhindrar isbildning på väggar och frysvaror och undvarar dig besväret med manuell avfrostning!

Då skåpets hyllor är av glasmaterial är de lätta att torka av och går även att ställa in i diskmaskin för grundlig rengöring. På grund av att det är en side-by-side modell, är det något tyngre och kan därför vara lite svårare att rengöra runtom.

Skåpet är det mest energikrävande av de som är med i testet men är ändå på den energisparande skalan med energimärkningen A+!

Produkttyp: Side-by-side Energiklass: A+, 497 kWh/år Nettovolym: 572 L Färg/Material: Vit Temperaturreglage: Elektronisk temperaturstyrning Fryskapacitet pr. dygn: 12 kg/dygn Ljudnivå 39 dB(A) Anti-Frost-funktion: NoFrost (ingen isbildning på väggar eller frysvaror) Ventilerat kylsystem: Ja LED belysning: Ja

Höjd (cm): 178,9 Bredd (cm): 91,2 Djup (cm): 67,2 Nettovikt (kg): 109,00 Volymkapacitet (L): Kyl: 361 Frys: 211 Kyl: 5 hyllor av glasmaterial (varav 4 av härdat glas), 2 lådor, 4 dörrfack Frys: 4 hyllor, 2 frysbackar, 5 dörrfack LED-display – utvändig display som visar den inre temperaturen för kyl och frys. Med inställningsmöjligheter

Bästa pris: 10995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: