Kyl/frys side-by-side

Köp kyl/frys side-by-side med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kyl/frys side-by-side 2017
  2. Vilken kyl/frys side-by-side ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Side-by-side kyl/frysar är kombinerade kyl/frysar med amerikansk design, där kyl och frys kommer i form av skåp som står sida vid sida. På grund av detta är det viktigt att säkerställa att de faktiskt får plats där man planerar att ställa dem, medräknat det avstånd på fem centimeter till övrig inredning som rekommenderas.

Många side-by-side kyl/frysar, i synnerhet de i medel- till högre prisklasser, kommer med flera användbara funktioner såsom snabb inkylning och infrysning, alarm vid temperaturökning och/eller öppen dörr, bibehållen funktion vid strömavbrott och speciella temperaturzoner. Vill du veta mer om vilken kyl/frys som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa kyl/frysar som är side-by-side.

Introduktion: Tips inför köpet av din nya kyl/frys side-by-side

Det är också viktigt att känna till de olika system för kylning, belysning, temperaturkontroll och avfrostning som finns att välja bland. Dagens kyl/frysar har ofta funktioner för dynamisk kylning vilket ger kylen en jämn temperaturfördelning med samma temperatur överst som nederst i kylen. Detta bidrar till livsmedlens livslängd då ingen del av kylen riskerar att hålla en högre temperatur än den inställda. Belysningen i moderna kyl/frysar består ofta av LED-lampor, som drar lite energi och inte tillför onödig värme till kylutrymmet. Display på en av dörrarna är också något av en grundfunktion, som gör det lätt att överblicka och ibland även kontrollera temperaturen i de olika utrymmena. En av de absolut vanligaste funktionerna hos side-by-side kyl/frysar är automatisk avfrostning, som besparar ägaren mödan att avfrosta frysen och den extra energiförbrukning som frostbildning kostar.

Utifrån dessa och andra egenskaper har tio olika side-by-side kyl/frysskåp av varierande prisklass rangordnats, så att du ska kunna välja rätt utifrån dina egna behov. Vid sidan av varje recension finns en lista med kyl/frysens grundläggande egenskaper, så att du själv lätt kan jämföra de olika produkterna.

Electrolux EN6084JOX

Köpa kyl/frys side-by-side Electrolux EN6084JOX

Det här är kyl/frysen för dig som vill ha en kyl som verkligen är lätt att arbeta med. Med sin enorma volym på 417 liter får du in allt från stora fat till höga flaskor, lättöverskådligt med två dörrar i ”french door”-design med frysen underst. Detta gör det lätt att få översikt över dina matvaror och planera måltider. Samtidigt kan du undvika onödiga energiförluster om du vet precis vad du vill åt genom att bara behöva öppna en av de två dörrarna.

Om du tycker om att laga mat från färska varor eller är en familj där kylvaror konsumeras i rasande fart, är denna kyl/frys ett bra val. Utöver den stora kylvolymen finns en låda vars temperatur kan ställas in på 0, 3 eller 5ºC, vilket låter dig förvara kött, fisk och andra känsliga livsmedel på bästa sätt. Detta innebär en möjlighet att anpassa din kyl efter vilken typ av mat du köper – perfekt om du tycker om att variera din kost eller testa nya saker. Två flyttbara

Totalvolym: 536 l Kyl, frys: 417 l, 119 l Energimärkning A+ Energiförbrukning: 410 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbkylning & -frysning Alarm Semesterfunktion Anti fingerprint Is- och vattendispenser

hyllplan gör också att du kan justera kylens inredning efter dina egna behov.

Frysen är dock en av de allra minsta i undersökningen. Är man en stor familj som lockas av den omfattande kyldelen kan man behöva överväga att förvara dagligen använda frysvaror i EN6084JOX:s lättåtkomliga frysdel, och övriga, större varor i en andra frys.

Kort sagt har Electrolux EN6084JOX alla funktioner du kan önska, vare sig du bara vill ha en god samarbetspartner i köket eller lyxa till det med kyld dryck direkt från dörren.


SMEG FQ60BPE

Köpa kyl/frys side-by-side SMEG FQ60BPE

Andraplatsen går till SMEG:s modell FQ60BPE med sina många funktioner, bra värden och breda användningsområde. Den har en multizon i form av en av frysarna som kan konverteras till ett litet skafferi, extra kylutrymme eller utvidgad frys, beroende på dina behov för stunden. Från displayen på ena dörren ställer du smidigt in temperatur i samtliga fack.

För dig som äter mycket frukt och grönt finns funktionen ”Active fresh blue light”, ett blått ljus som bevarar både den fräscha smaken och näringsinnehållet i matvarorna. Om temperaturen stiger ljuder ett alarm, och SMEG FQ60BPE har både semesterfunktion och ekonomifunktion (som automatiskt minskar energiförbrukning under de tider då kyl/frysen används minst). Sammanlagt gör detta SMEG FQ60BPE till en lämplig kyl/frys om du vill ha full kontroll över din

Totalvolym: 540 l

Kyl, frys: 385/462 l, 78/155 l Energimärkning A+ Energiförbrukning: 455 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbkylning & -infrysning Alarm

matförvaring såväl som din elräkning. Dess enda brister är avsaknaden av is- och vattendispenser, samt att ljudnivån ligger på 46 dB vilket faktiskt är 1 dB högre än den av Upphandlings- myndigheten fastslagna maximala bullernivån.


Whirlpool WMD 4001 X

Köpa kyl/frys side-by-side Whirlpool WMD 4001 X

För dig som bara precis behöver lagom mycket utrymme kommer här en kyl- och frys med något mindre volym. Om du har matvaror som behöver hålla en jämn och exakt temperatur, är det Whirlpool WMD 4001 X du ska välja. Den har nämligen två kompressorer, en för kylen och en för frysen, vilket gör att temperatur och luftfuktighet kan optimeras i respektive utrymme och att delarna kan stängas av oberoende av varandra. Detta sparar på både energianvändningen och matvarornas hållbarhet. Utöver detta finns en Active0-zon som håller kött- och fiskvaror färska runt 0ºC.

Har du ett varierande behov av kyl-/frysutrymme kan frysarna ställas om till kylskåp. Tre av kylens hyllor är flyttbara vilket gör inredningen ytterst lätt att justera efter dina preferenser.

Totalvolym: 526 l Kyl, frys: 362 l, 164 l Energimärkning A+ Energiförbrukning: 459 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbkylning & -infrysning Alarm Barnlås

Ett stort plus för dig som har för vana att storhandla eller av annan anledning kan behöva frysa in mycket mat snabbt är den stora infrysningskapaciteten på 18kg/dygn. Whirlpool WMD 4001 X har även barnlås och alarm för både öppen dörr och höjd temperatur, vilket gör den lämplig i hushåll där dörrarna lätt riskerar att glömmas på glänt.

Höjden är den största av de undersökta kyl/frysarna (10 cm högre än den lägsta), så gå gärna till en fysisk butik och försäkra dig om att du når högsta hyllan innan du gör ditt köp.


Beko GNE114612X

Köpa kyl/frys side-by-side Beko GNE114612X

Det här är en kyl/frys som erbjuder flexibilitet och fräschhet. Dess totala volym ligger på medelhöga 540 liter, varav en av frysdelarna precis som hos SMEG-modellerna kan ställas om till kyl eller skafferi, så att du kan anpassa kyl/frysen efter dina matvanor istället för tvärtom.

Med Beko GNE114612X har man satsat på antibakteriella mekanismer: handtagen har belagts med ett antibakteriellt skikt och inuti kylen finns dels en Active Ionizer som oskadliggör bakterier och dels ett filter som renar luften från oönskade dofter och bakterier som cirkulerar i kylens system. Framsidan har även Anti Fingerprint för att ytterligare förhöja känslan av fräschhet.

Totalvolym: 540 l Kyl, frys: 385 l, 155 l Energimärkning A+ Energiförbrukning: 455 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbkylning & -infrysning Alarm

Beko GNE114612X rekommenderas till den som vill vara säker på att ha en grundligt ren kyl/frys, med energimärkning A+ och alla de vanliga funktionerna.


Smeg FQ60X2PE

Köpa kyl/frys side-by-side Smeg FQ60X2PE

Bästa pris: 19995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

Topplistans miljöalternativ! Du som är villig att investera i en extra energisnål kyl/frys, se hit. SMEG FQ60X2PE har energimärkningen A++ och en mycket låg årsförbrukning för sin volym. I och med semester- och ekonomifunktioner kan den spara den ytterligare energi.

Dina kylvaror hålls smak- och näringrika av SMEG:s ”Active fresh blue light”-funktion och även detta SMEG-skåp har den användbara multizonen som kan anta temperaturer mellan -24 och +10ºC. Temperaturen styrs från en display på dörren, allt för att skapa en kyl/frys som arbetar med dig för bästa miljövänliga, ekonomiska och funktionella resultat. Pjäsen är i heltäckande rostfritt stål med Anti fingerprint-yta, vilket ger en varande elegans passande i ett kök där matlagning görs med omsorg. Liksom för SMEG FQ60BPE har denna kyl/frys en ljudnivå som överstiger den rekommenderade maxnivån med 1dB. Den saknar även snabbkylningsfunktion och alarm, vilket minskar dess användbarhet för storhandlare och barnfamiljer och placerar den tre platser under SMEG FQ60BPE.

Kyl, frys: 385/462 l, 78/155 l Energimärkning A++ Energiförbrukning: 357 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbinfrysning Semesterfunktion

Bästa pris: 19995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:


Samsung RS7567THCWW

Köpa kyl/frys side-by-side Samsung RS7567THCWW

Bästa pris: 11995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker:

För dig som vill ha mycket plats för kylvaror men inte har behov av så stor frys finns Samsung RS7567THCWW. Det är en kyl/frys som ger dig goda möjligheter att friska upp din vardag. I de extra stora kyllådorna får du plats med både mycket och stora frukter och grönsaker och i ena dörren finns en is- och vattendispenser för dig som vill ha snabb tillgång till kyld dryck. Dina många kylvaror hålls fräscha med Samsungs Twin Cooling-system, som ska se till att kylens och frysens temperaturer och luftfuktighet håller rätt värden oberoende av varandra.

Samsung RS7567THCWW rekommenderas även för dig som uppskattar ett tyst kyl/frysskåp, då Samsungs ljudnivåer är de lägsta av alla tio testade. Dock saknar Samsung RS7567THCWW funktioner för snabbinkylning och speciella temperaturzoner såsom en Active0- eller multizon, vilket kan uppskattas av konsumenter som önskar en välutrustad kyl.

Totalvolym: 537 l Kyl, frys: 361 l, 176 l Energimärkning A+ Energiförbrukning: 442 kWh/år Automatisk avfrostning Snabbinfrysning Alarm Is- & vattendispenser

Bästa pris: 11995 SEK på Elon Fler butiker

Jämför butiker: