Kylskåp

Köp kylskåp med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av kylskåp 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Är det svårt att sortera all information? Som tur är har vi sammanställt en guide till våra 5 Bäst-I-Test för att reda ut begrepp och teknologi.

Våra grundkriterier har varit att kylskåpen ska uppnå ett minimikrav på A i miljömärkning och att det ska finnas elektroniska styrenheter för ökad användarvänlighet. Kylningen i modellerna ska vara jämnt fördelad över hyllplanen med en cirkulerande ventilation. Detta brukar kallas dynamisk kylning och har blivit en modern självklarhet i branschen.

Vill du veta mer om vilket kylskåp som passar dina behov? Läs vår guide längst på sidan. Nu kommer testerna av marknadens 5 bästa kylskåp.


CYLINDA K 2285: Bästa kylskåpet 2017

Utan att dra ut på det så börjar vi med prisfavoriten CYLINDA K 2285. Med 349 l i nettovolym är detta en kyl där du får plats med att förvara julbordsresterna, mat för veckan och den kommande nyårsmaten.

De 2 stora lådorna är anpassade för att kunna tas ur för rengöring även om det skulle råka vara trångt runt kylskåpet. För under 4000 kr kommer den som räddning för en stor familj med kompakt planlösning. Med välvda hörn och en slät vit front tar den ett mindre visuellt uttryck än förväntat och ger en slags traditionell charm. CYLINDA K 2285 har även en matchande frys i samma serie.

Bra att veta: Efter att länge ha varit väldigt skadliga för miljön p.g.a. freon har dagens kylskåp nu klättrat så högt upp upp på miljömärkningar att den vanliga skalan A-G inte längre räcker till. Därför finns nu A+, A++ och A+++ där den sistnämnda är mest miljövänlig i det avseendet att den gör av med minst energi (kWh/år).


SIEMENS KS36VAI41: Smarta hyllplan och temperaturlarm

Köpa kylskåp SIEMENS KS36VAI41

Nummer två för oss är SIEMENS KS36KS3KS341 (KS3) som är längst uppe på den skalan och stoltserar med A+++. Den är den dyraste modellen som platsat vår lista men med en energiförbrukning på ynka 75 kWh/år blir det en långsiktig investering för elräkningen. Förutom en självklar miljömedveten aspekt så finns det en hel del attraktiva inslag med KS3.

Hyllplanen kommer inte att gå sönder då dom är gjorda i säkerhetsglas och tål att tappas. Dessutom finns det ett kolfilter vid fläkten som tar bort orenheter i luften och bibehåller en fräschör så att inte tomaterna smakar ost. SIEMENS kylskåp kommer vanligtvis med ett temperaturlarm som säger till så att det inte blir för varmt i kylskåpet och detta är givetvis fallet med med KS3.

Här finns det också en 0-zon; en plats i kylskåpet där det är extra kallt för att kunna kyla ner saker fortare. Utvändigt finns ett stiligt långt kromat handtag och ytfinishen är specialbehandlad för att motverka fingeravtryck från t.ex. fet mat eller lekande barn. På insidan möter du hyllor med öppen glasdesign och lådor med lyxigt kromade överdelar som ger en rymlig kännsla.

Bra att veta: dB står för decibel och indikerar som bekant ljudnivån. Det är en en klurig skala att förhålla sig till då den fungerar exponentiellt men lättast att komma ihåg är att om du höjer volymen med 10 dB bli volymen 10 gånger starkare. Detta betyder att om du höjer volymen 3 dB blir volymen ungefär dubbelt så hög.