Lackförsegling

Köp lackförsegling med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av lackförsegling 2017
  2. Vilken lackförsegling ska jag då välja?
  3. Att tänka på & köpguide

Att lackförsegla sin bil behöver inte vara en kostsam affär. Man kan göra det själv. Det finns ett flertal lackförseglare på marknaden till rimliga priser som är mycket användarvänliga. Faktum är att det finns ett överflöd av olika lackförseglare att välja mellan. Det kan vara nog så knepigt att hitta rätt om man inte vet vad man ska titta efter. Hur ska man veta vilken lackförseglare som är bäst? Vill du veta mer om vilken lackförseglare som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa lackförseglare.

Vi har valt ut fem stycken lackförseglare för granskning och bedömning. Alla är starkt etablerade produkter på världsmarknaden. Förhoppningsvis ger testet en god vägledning till vad man bör titta efter när det gäller den “bästa” lackförseglaren.Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44

Smart Sealant

Köpa lackförsegling Smart Sealant

Denna produkt tillverkas av SmartWax, ett företag baserat i Los Angeles. SmartWax vill sälja Smart Sealant som extremt användarvänlig och som tillverkad för framtiden. Produkten innehåller inga kemikalier. Den är i deras egna ord “easy on, easy off, easy to use” d.v.s lätt att applicera, lätt att torka av, lätt att använda.

Funktioner: innehåller extra starkt skydd mot UV-strålning; förhindrar oxidering; stöter bort nedbrytande ämnen som finns i surt regn, saltvatten, luftföroreningar; är vatten- och smutsavvisande; anti-statisk.

Egenskaper: skyddar lacken upp till 8-10 månader; skapar hållbart skydd mot väta, smuts, och samtidigt en glansig yta; kan appliceras på vilken målad yta som helst; skapar ett osynligt skikt som gör att lackens färg inte bleknar; har en behaglig lukt och består av en kombination av naturliga oljor, brasilianskt carnaubavax och polymerer som gör att den tål rengöringsmedel bättre; passar till alla färger.

Användarvänlighet: bara ett steg i processen; mycket lätt att applicera; har en absorberingstid innan avtorkning på 15 minuter.

Bedömning

Det mest positiva med denna lackförseglare är att den är miljövänlig och att den inte kräver speciellt mycket tid och arbete. Allt som behövs är att bilen är ren och torr innan man sätter igång. Eftersom absorberingstiden är så pass kort så slipper man tänka på att skaffa garage eller annan inomhusplats för att utföra arbetet.

På minussidan ser man att SmartWax nämner inget om att förseglingen skulle underlätta tvätt av bilen. Det finns heller ingen information eller video som visar hur pass vattenavvisande Smart Sealant är . Tvärtom så nämner man i förbigående att den bör appliceras med jämna mellanrum för att uppnå “maximala” effekter.

Smart Sealant passar den som inte vill engagera sig alltför mycket i sin bil men ändå vill skydda den på ett bra sätt. Produkten gör sig bäst i klimat nära havsvatten och på mycket soliga platser där bilen utsätts för solstrålning under längre perioder.


Meguiar’s Lackförsegling

Köpa lackförsegling Meguiar’s Lackförsegling

Denna lackförseglare framställs av Meguiar’s, ett företag baserat i Kalifornien, och som sedan 2008 ägs av 3M. Denna lackförseglare marknadsförs som avancerad högteknologisk polymerteknologi som ger ett oöverträffat extremt vattenavvisande skydd i upp till 1 år.

Funktioner: vattenavvisande

Egenskaper: hållbarbarhet upp till 1 år, även om bilen handtvättas varje vecka; missfärgar varken plastdetaljer eller gummi; kan användas på utvändiga ytor som billack, plast, metall, och krom; helsyntetisk.

Användarvänlighet: mycket enkel att använda, bara att lägga på och torka av; ingen polering behövs; mycket kort absorberingstid, 3-5 minuter; klar efter 24 timmar.

Bedömning

Styrkan i denna produkt är dess förmåga att avvisa vatten. Oberoende tester har visat att den är mycket hållbar och att den faktiskt håller ”tvätt efter tvätt,” som företaget hävdar. Att den är så lätt att arbeta med är också till dess fördel.

Det negativa är att man inte nämner någonting alls om lackförseglarens kapacitet för skydd mot smuts eller UV-strålning eller om en försegling gör lacken glansig. Dessutom avråds man, utan förklaring, att använda förseglaren på vindrutorna. Det bör tilläggas att flera tester har visat att mottot som står på flaskan ”beads like crazy, ” d.v.s att den pärlar vattnet som träffar lacken och som gör att det smidigt

rinner av, inte riktigt stämmer. På den kritiken svarar man på Meguiar’s att det man menar med “carzy” är att lackförseglarens kapacitet att skapa ”pärlor” inte kommer att avmattas på 1 år.

Råd

Att detta är en bra produkt råder det inget tvivel om. Denna lackförseglare är till för den som vill ha en hållbar vattenavvisande försegling på ett snabbt och enkelt sätt. Eftersom förseglingen inte kräver polering så är produkten riktad till de som helt enkelt inte har varken tid eller intresse att vaxa bilen månatligen.

Autoglym Extra Gloss

Köpa lackförsegling Autoglym Extra Gloss

Autoglym är ett engelsk företag. De marknadsför sin bilvårdsprodukt för karossen i tre-stegsform d.v.s säga rengöring, polering, och skydd, där Extra Gloss Protection kommer in som sista steg. Lackförseglaren är menad att försluta den redan tvättade och polerade lacken. Autoglym har även andra produkter som man kan använda både före och efter denna tre-stegsrutin. De har ända sedan starten arbetat med biltillverkare för att utveckla lösningar till sina kunder.

Extra Gloss Protection är en lackförsegling som ger högglans och långtidsskydd för

alla typer av billacker. Det innehåller en avancerad blandning av hårdvaxer, hartser och oljor som ger ett djupgående skydd mot föroreningar i miljön och påfrestande väderförhållanden.

Funktion: försluter tvättad och polerad lack; skyddar mot smuts; rengör inte;

förbättrar inte repor i lacken; skapar extra tålig yta; skapar glans och lyster.

Egenskaper: försluter en tvättad och polerad yta; passar all typer av bilar och lack inklusive metallic; passar för alla färger; motståndskraftig; hållbar upp till ett år; innehåller inte något regöringsmedel.

Användarvänlighet: 3-stegsrutinen innebär att det är en hel del tid och arbete som går åt om man vill använda denna lackförseglare. Absorberingstiden innan

avtorking är 1 timme.

Bedömning

Autoglym Extra Gloss Protection är utan tvekan en kvalitetsprodukt. Tester visar på hållbarhet i höga temperaturer och efter många tvättar – om man gör noggrannt förarbete. Företaget har eget laboratorium där man experimenterar med råmaterial och blandningar för att kunna framställa de mest effektiva produkterna. Autoglym arbetar även miljömedvetet. Allt material och varje tilllverkningsprocess måste uppfylla strikta kriterier.

Väntetiden innan avtorkning är ju 1 timme så tillgång till garage eller annan inomhusplats är nödvändigt. Denna lackförsegling är definitivt avsedd för professionellt bruk och avancerade användare som vill lägga ner tid och möda på att hålla sin bil i bästa skick.


SONAX Xtreme Protect

Köpa lackförsegling SONAX Xtreme Protect

Sonax är ett tyskt företag baserat i Neuberg. Företaget har 50 års erfarenhet av att tillverka bilvårdsprodukter. Målsättningen är att erbjuda förstklassig bilvård för att underlätta bilägarnas vardag. De har egna laboratorier och sätter en ära i ständig innovation. De siktar på att med varje produkt leva upp till den höga kvalitet som vanligtvis förknippas med “Made in Germany.” Företagets produkter har fått ett antal utmärkelser genom åren för sina kvalitetsprodukter i ett flertal motor- och

biltidningar. 2014 vann Sonax Xtreme protect & shine Bäst-i-Test i tidningen Bilsport med full poäng. Tidningen skriver ”Glöm hårdvaxet. Nu är framtiden här. Detta är en försegling som skapar en hydrofobisk yta. Lättanvänd och ger bra hållbarhet. Bra förpackning med utförliga instruktioner. Kan läggas lager på lager.” Sonax är också mycket miljömedvetna. När det gäller miljökrav uppfyller de inte bara samtliga EU:s riktlinjer, utan följer också den Österrikiska miljöstandarden, som är Europas striktaste.

Funktioner: vattenavvisande; smutsavvärjande; revitaliserar färg.

Egenskaper: hållbar i upp till 12 månader; ger intensiv färgåtergivning; fantastisk avpärlingseffekt; vaxfri; räcker till 3-4 förseglingar.

Användarvänlighet: lätt att använda; sprayburk; absorberingstid innan avtorkning endast 1-2 minuter; måste appliceras schamponerad och torrtorkad yta.

Bedömning

Denna produkt är mycket bra. Den är inte bara lätt att använda, utan den får även högsta betyg vad beträffar kvalitet och miljövänlighet. Det finns egentligen inget negativt att säga om den förutom att man får intrycket av att produkten inte kräver så mycket förarbete. Men instruktionerna säger att lackförseglaren ska appliceras på schamponerad och torrtorkad yta.

Men tester visar att förseglaren sedan är mycket enkel att applicera och kräver bara en väntetid på ett par minuter innan det kan torkas bort och lacken är förseglad. Denna lackförseglare passar alla som vill sköta om sin bil ordentligt, utan att för

den skull behöva spendera timmar i ett garage. I förpackningen medföljer även en applikationssvamp och microfiberduk för att säkerställa optimalt resultat.


Gloss Protect Sealant Wax

Köpa lackförsegling Gloss Protect Sealant Wax

Gloss Protect Sealant Wax tillverkas av Turtle Wax som är baserat i Chicago. Man har ett kontor England som sköter den internationella tillverkningen och distributionen. Turtle Wax har sitt eget laboratorium där man bedriver forskning för att hitta nya produkter och kunna förbättra de befintliga produkterna. Gloss Protect Sealant Wax innehåller högglansiga vaxer och slitstarka polymerer, utan slipmedel.

Funktioner: vattenavvisande; fördjupar lystern; ger ett långvarigt och tåligt skydd; UV-skydd.

Egenskaper: Krämig viskös vätska; doftar carnauba; formulerad för alla lacker, även metallic; ger en djup glans som varar i månader; innehåller högglansiga vaxer och slitstarka polymerer, utan slipmedel; är mycket motståndskraftigt i extrema väderförhållanden; lång hållbarhet; kritar ej; kan användas på bilens plastdetaljer; kan användas som förstärkt långtidsskydd på lacker som har vaxats eller polerats.

Användarvänlighet: lätt att applicera och enkel att torka av; absorberingstid innan avtorkning ca 5 minuter

Bedömning

Det postiva med denna lackförseglare är att den är lätt att arbeta med och att väntetiden innan avtorkning är kort. Att man dessutom kan använda den på plastdetaljer är också ett plus.

Dessvärre så visar inte TurtleWax, liksom SmartWax, hur förseglaren reagerar i kontakt med vatten. Produkten är enligt företaget extra motståndskraftig i extema väderförhållanden, men ingen video eller test verifierar detta påstående.

Men jag är övertygad om att denna produkt fungerar utmärkt i normalt väder och


Vilken lackförsegling är då bästa valet för mig?

Som framgår klart av granskningen har alla lackförseglarna både positiva och negativa delar, mer eller mindre. Men två av dem står i en klass för sig: Autoglym Extra Gloss Protection och Sonax Xtreme Protect + Shine.

Det går inte att komma ifrån att produkten från Autoglym är oerhört professionell och genomarbetad. Nackdelen är ju att man även måste köpa schampo och rengöringsmedel och kanske även ytterligare produkter för att lackförseglaren ska få maximal effekt. Det krävs att användaren har mycket tid och är villig att lägga ner mycket arbete. Utan tvekan hjälper det om man är passionerad bilälskare om man vill satsa på Autoglyms 3-stegsrutin.

Men trots att Extra Gloss Protection är en enastående produkt, så föredrar jag faktiskt Sonax lackförseglare. Av flera orsaker. Det är inte för inte som deras produkter vunnit en rad utmärkelser. Xtreme Protect + Shine är så genomtänkt som produkt. Den är klart användarvänlig då den levereras med applikationssvamp och microfiberduk för avtorkning. Lackförseglingen är syntetisk vilket innebär att den har mycket lång hållbarhet. Dessutom är ju väntetiden mellan applicering och avtorkning endast 1-2 minuter. Passar utmärkt för utomhusarbete. Som om detta inte skulle räcka så tar Sonax sitt ansvar för miljön och arbetar efter EU:s riktlinjer.

Denna produkt passar alla som vill ta hand om sin bil på absolut bästa sätt, utan att därför behöva engagera sig i timmar för att få jobbet gjort.

När det gäller resterande produkter så tycker jag nog att Meguair’s lackförseglare är ett strå vassare än de andra. Det beror på två saker. Det ena är att det finns videor där produkten testas och som visar på att förseglingen har den effekt som utlovas. Det andra är att en representant för företaget faktiskt gått in på internet och bemött de tester som gjorts av olika individer. Det visar på att företaget är måna om sina kunder och hur produkterna det tillverkar tas emot av dem.

Mellan Smart Sealant eller Gloss Protect Sealant Wax så väljer jag Smart Sealant. Det är en mycket lättjobbat produkt som desssutom luktar gott. Om Smart Sealant verligen lever upp till de effekter den utlovas ge, så är det en utmärkt produkt att använda i varma och saltfuktiga klimat.

Men det är Sonax Xtreme Protect + Shine som får allra högst betyg.


Att tänka på när du köper lackförsegling

Svaret är att det varierar från användare till användare. För innan man börjar leta lackförseglare bör man göra klart för sig hur mycket arbete man är villig att lägga ner. Hur mycket tid och plats man har. Vissa lackförseglare t.ex. har en absorberingstid på flera timmar innan avtorkning. Bilen får då inte köras och inte heller utsättas för sol eller regn. Det förutsätter att användaren kan arbeta inomhus. Andra lackförseglare är s.k. flerstegsprodukter som kräver både mer tid och mer arbete då det innefattar flera moment.

Av den anledningen har vi valt att testa de olika lackförseglarna enbart utifrån deras funktioner, egenskaper, och användarvänlighet. Den grundläggande funktionen för alla lackförseglare är ju att skydda bilen från väta, smuts, och slitage. Men en del produkter skyddar även mot UV-strålning, surt regn, och saltvatten. Därmed spelar även en användares geografiska boplats in i valet av produkt. Egenskaper som hållbarhet, lyster, och vattenresistens har stor betydelse. En annan viktig aspekt är givetvis produktens användarvänlighet. Innehåller produkten miljöfarliga ämnen?

Är produkten tids- och arbetskrävande? Behövs förkunskaper?

Warning: json_decode() expects parameter 1 to be string, object given in /home/workeyse/pristest.se/wp-content/plugins/prisjamforelse/prisjamforelse.php on line 44