Luft-luft värmepump

Köp luft-luft värmepump med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av luft-luft värmepump 2017
  2. Vilken luft-luft värmepump ska jag då välja?

Funderar du på att byta eller inskaffa värmepump? Då har du kommit rätt. En värmepump har i uppgift att utvinna värme ur utomhusluften och sedan sprida den inomhus. Det som skiljer luft­luft värmepumpar från andra sorters värmepumpar är sättet som värmen sprids på. Luft­luft värmepumpar sprider värmen via en fläkt istället för till exempel via ett vattenburet system. Med en luft­luft vattenpump skulle du inte bara bidra till en bättre miljö med minimala CO 2 utsläpp, utan också sänka dina uppvärmningskostnader. Hurra! Fördelarna med en luft­luft värmepump är att de är enkla att installera och passar in nästan överallt. Det är dock viktigt att den installeras centralt i hemmet, och så öppet som möjligt så luftströmmarna inte hindras.

Panasonic NE9PKE, Mitsubishi FH35 och Toshiba RAS-25G2KVP-ND är tre populära modeller luft­luft värmepumpar som finns tillgängliga att välja mellan.


Panasonic NE9PKE: Tyslåten men effektiv

Köpa luft-luft värmepump Panasonic NE9PKE

Bästa pris: 8545 SEK på 20grader Fler butiker

En nyare, och mer förbättrad version av Panasonics klassiska modell är Panasonic NE9PKE, även kallad Panasonic NE9. Enligt Panasonic är NE9an en av deras mest populära värmepumpar och en av Sveriges mest sålda. Panasonic NE9 är mycket tystlåten men har samtidigt ett högre SCOP­värde än de tidigare versionerna, vilket betyder att du får mer energi ut av värmepumpen mot den energin som värmepumpen förbrukar, vilket i sin tur innebär att du sparar mer.

Quiet Mode är en av flertalet funktioner som medföljer, genom att starta Quiet Mode kan du köra din Panasonic i extra tyst läge. Panasonic NE9 passar perfekt i mindre hus, men vill man så finns en större modell, Panasonic NE12PKE, för dig som har ett större hus.

Renare luft med nanoteknik

Panasonic NE9 renar inomhusluften från 99% av alla bakterier, virus och mögel, genom luftreningsfiltret som finns installerat. För den som är allergisk är detta en lättnad då ren luft är lättare att andas in och förhindrar uppkomsten av nya allergier. Hot Start är en annan funktion som finns på din Panasonic, den gör så att värmepumpen ger värme direkt när den startar.

Underhållsvärme, när du inte är hemma

Med Panasonic NE9 medföljer också funktionen “underhållsvärme”. Det är en funktion som förhindrar frys­ och fuktskador. Det gör den perfekt att ha i sommarstugan under vinterhalvåret när du inte själv brukar vara där.

Panasonic NE9 är alltså perfekt för dig som inte vill lägga för mycket pengar på din värmepump, samtidigt som du uppskattar en mindre, mer effektiv men tystlåten modell.

Bästa pris: 8545 SEK på 20grader Fler butiker


Mitsubishi FH35: För riktigt fräscht luft

Köpa luft-luft värmepump Mitsubishi FH35

Bästa pris: 13490 SEK på 20grader Fler butiker

Mitsubishi FH35 VEHZ 665 är en modell som är speciellt framtagen för nordiskt klimat. Den har även underhållsvärme installerat och kan ställas in på 10 plusgrader. Därför är den också bra att i sommarstugan till exempel, där man inte brukar vistas

på vintern, för att undvika frysskador. Om du senare skulle vilja höja värmen går det bra att använda sig av Powerful mode som gör att det går snabbare.

Plastmafilter ger renare luft

Med hjälp av Quad Plasma filter som finns installerat i Mitshubishi FH35, renas din inomhusluft genom att automatiskt neutralisera luften från damm, pollen, virus och bakterier. Det innebär att din inomhusluft blir fräsch och frisk att andas in och vistas i. Den eliminerar även obehaglig lukt och cigarrettrök.

3D I­see Sensor

En ny funktion gör att värmepumpen kan känna av när det finns människor i rummet, med hjälp av en 3D I­see Sensor. Temperaturen sänks då när rummet är tomt och höjs sedan igen när någon vistas i rummet. Sådana små funktioner kommer att synas på elräkningen. Förutom att det är möjligt att själv ställa in temperaturen efter egna önskemål, kan du också ställa in ett veckoschema som Mitsubishin kommer att följa automatiskt. Du drar då både ner energin och drifkostnaderna under de timmar som du inte vistas i hemmet.

Mitsubishi FH35 är mycket kraftfull och passar den som behöver få ut så mycket värme som möjligt från kall utomhusluft.

Bästa pris: 13490 SEK på 20grader Fler butiker