Luft-luft värmepump

Köp luft-luft värmepump med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av luft-luft värmepump 2017
  2. Vilken luft-luft värmepump ska jag då välja?

Funderar du på att byta eller inskaffa värmepump? Då har du kommit rätt. En värmepump har i uppgift att utvinna värme ur utomhusluften och sedan sprida den inomhus. Det som skiljer luft­luft värmepumpar från andra sorters värmepumpar är sättet som värmen sprids på. Luft­luft värmepumpar sprider värmen via en fläkt istället för till exempel via ett vattenburet system. Med en luft­luft vattenpump skulle du inte bara bidra till en bättre miljö med minimala CO 2 utsläpp, utan också sänka dina uppvärmningskostnader. Hurra! Fördelarna med en luft­luft värmepump är att de är enkla att installera och passar in nästan överallt. Det är dock viktigt att den installeras centralt i hemmet, och så öppet som möjligt så luftströmmarna inte hindras.

Panasonic NE9PKE, Mitsubishi FH35 och Toshiba RAS-25G2KVP-ND är tre populära modeller luft­luft värmepumpar som finns tillgängliga att välja mellan.


Panasonic NE9PKE: Tyslåten men effektiv

Köpa luft-luft värmepump Panasonic NE9PKE

Bästa pris: 1389 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker:

En nyare, och mer förbättrad version av Panasonics klassiska modell är Panasonic NE9PKE, även kallad Panasonic NE9. Enligt Panasonic är NE9an en av deras mest populära värmepumpar och en av Sveriges mest sålda. Panasonic NE9 är mycket tystlåten men har samtidigt ett högre SCOP­värde än de tidigare versionerna, vilket betyder att du får mer energi ut av värmepumpen mot den energin som värmepumpen förbrukar, vilket i sin tur innebär att du sparar mer.

Quiet Mode är en av flertalet funktioner som medföljer, genom att starta Quiet Mode kan du köra din Panasonic i extra tyst läge. Panasonic NE9 passar perfekt i mindre hus, men vill man så finns en större modell, Panasonic NE12PKE, för dig som har ett större hus.

Renare luft med nanoteknik

Panasonic NE9 renar inomhusluften från 99% av alla bakterier, virus och mögel, genom luftreningsfiltret som finns installerat. För den som är allergisk är detta en lättnad då ren luft är lättare att andas in och förhindrar uppkomsten av nya allergier. Hot Start är en annan funktion som finns på din Panasonic, den gör så att värmepumpen ger värme direkt när den startar.

Underhållsvärme, när du inte är hemma

Med Panasonic NE9 medföljer också funktionen “underhållsvärme”. Det är en funktion som förhindrar frys­ och fuktskador. Det gör den perfekt att ha i sommarstugan under vinterhalvåret när du inte själv brukar vara där.

Panasonic NE9 är alltså perfekt för dig som inte vill lägga för mycket pengar på din värmepump, samtidigt som du uppskattar en mindre, mer effektiv men tystlåten modell.

Bästa pris: 1389 SEK på Cdon Fler butiker

Jämför butiker:


Mitsubishi FH35: För riktigt fräscht luft

Köpa luft-luft värmepump Mitsubishi FH35

Mitsubishi FH35 VEHZ 665 är en modell som är speciellt framtagen för nordiskt klimat. Den har även underhållsvärme installerat och kan ställas in på 10 plusgrader. Därför är den också bra att i sommarstugan till exempel, där man inte brukar vistas

på vintern, för att undvika frysskador. Om du senare skulle vilja höja värmen går det bra att använda sig av Powerful mode som gör att det går snabbare.

Plastmafilter ger renare luft

Med hjälp av Quad Plasma filter som finns installerat i Mitshubishi FH35, renas din inomhusluft genom att automatiskt neutralisera luften från damm, pollen, virus och bakterier. Det innebär att din inomhusluft blir fräsch och frisk att andas in och vistas i. Den eliminerar även obehaglig lukt och cigarrettrök.

3D I­see Sensor

En ny funktion gör att värmepumpen kan känna av när det finns människor i rummet, med hjälp av en 3D I­see Sensor. Temperaturen sänks då när rummet är tomt och höjs sedan igen när någon vistas i rummet. Sådana små funktioner kommer att synas på elräkningen. Förutom att det är möjligt att själv ställa in temperaturen efter egna önskemål, kan du också ställa in ett veckoschema som Mitsubishin kommer att följa automatiskt. Du drar då både ner energin och drifkostnaderna under de timmar som du inte vistas i hemmet.

Mitsubishi FH35 är mycket kraftfull och passar den som behöver få ut så mycket värme som möjligt från kall utomhusluft.

Toshiba RAS-25G2KVP-ND: Genererar stora besparingar

Köpa luft-luft värmepump Daiseikai 8 25

Toshiba Daiseikai 8 25, även kallat Toshiba Polar 25 Supreme, har ett imponerande högt SCOP­värde på hela 5,1 som innebär stora besparingar för hushållet genom att förbuka mindre energi än vad den producerar.

Miljövänlig kvalitet

Trots det att Toshiba har finslipat sin teknik från de tidigare modellerna, behåller den nya luft­luft värmepumpen sin utmärkta kvalitet och miljövänlighet. Designen är speciellt utvecklad för att leverera mycket värme i det kalla nordiska klimatet, så med en Toshiba Polar Supreme 25 får du värme även när det är minusgrader. Onödiga ljud behöver du dessutom inte stå ut med då modellen inte låter mer än ett tyst sovrum.

Snyggare design

Med en front i glasigt vit och ljusikoner som visar om värmepumpen körs i kylläge eller värmeläge, får du din Toshiba Polar 25 i en ny exklusiv och tilltalande design. Om man föredrar att stänga av ljusikonerna eller dämpa dem, är det en möjlighet. Dessutom är modellen utrustad med en joniserare som använder Plasma Ion Charger. Det är ett luftreningssystem som effektivt letar upp mikroskopiska partiklar i hemmet och neutraliserar dem. Alltså renar den din inomhusluft från alltifrån mögel till virus och bakterier.

3D­luftflöde

För att ge dig en jämn och behalig temperatur i hemmet har Toshiban utrustats med ett

3D­luftflöde som ser till att luften i rummet blandas optimalt.

Vilken luft-luft värmepump är då bästa valet för mig?

lla tre modeller är bra, vilken som är bäst beror på dina behov. För att veta vilken modell du skulle ha mest nytta av behöver du veta vilka krav det är som du ställer på en luft­luft värmepump. Vilket luftreningssystem föredrar du? Vill du ha en värmepump som låter mindre eller spelar det ingen roll? Behöver den vara kompakt? Behöver du den till ett stort eller ett mindre hus? Det är få frågor som man kan ställa till sig själv innan man bestämmer sig. Panasonic har fler modeller som skulle passa in på störra hus till exempel, medan Toshiba har en annan version av samma model där skillnaden ligger i hur kraftfull pumpen är, Toshiba 35, den passar ännu lägre temperaturer.