Massagedyna

Köp massagedyna med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av massagedynor 2017
  2. Vilken massagedyna ska jag då välja?

Innan du börjar läsa om alla olika funktioner, finesser och utföranden som finns på massagedynorna på nätet eller i butik, kan du tänka på vad du själv har för önskemål och behov. Har du specifika problemområden i rygg och nacke som du vill få lindring för?

Vill du ha en djupgående och effektiv massage eller är det kanske bara skön avslappning du är ute efter? På vissa av dessa dynor finns Shiatsumassage, vilket är en urgammal Japansk massageteknik som fokuserar på  att släppa spänningar i kroppen genom olika ”tryckpunkter”. Det kan vara en önskvärd funktion för dig som har problem med blodcirkulationen. Men den största skillnaden mellan produkterna i testet är hur pass mycket det går att anpassa och variera sig med en och samma dyna.Välj den som överensstämmer bäst med just dina behov! Nu börjar vi med testet av de bästa massagedynorna på marknaden!

Bäst i test av massagedynor

Testet utgår ifrån ett fåtal punkter som visar vad som kan skilja mellan de olika massagedynorna. Kort förklaring följer här nedan:

Extra varierbar: fler än 5 st valbara massageprogram

Massage av nacken:  dynan har roterande massagehuvuden vid nackpartiet

Shiatsumassage: tryckpunktsmassage enligt Japansk teknik

Justerbara mått: höjd och bredd på vissa massageområden går att anpassa individuellt

Lång hållbarhet: garantin på dynan är över 2 år

Resevänlig: 12 volts adapter ingår, så att dynan även kan användas i bil, båt och husvagn

OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulders

Köpa massagedyna OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulders

En mångsidig dyna som masserar både nacke och rygg. Passar de flesta användare, även de som föredrar en mer kraftfull massage. Ett bra val t.ex. på en arbetsplats med många anställda.
Extra varierbar Massage av nacken Shiatsumassage Justerbara mått Lång hållbarhet


OBH Nordica Total Control

Köpa massagedyna OBH Nordica Total Control

Med sina 14 st olika valbara massageprogram har denna dyna stora valmöjligheter, vilket passar dig som gillar mycket variation. Den förstärkta ryggen på dynan gör att den kan användas i olika typer av möbler.
Lång hållbarhet Justerbara mått Shiatsumassage Extra varierbar


Beurer MG 300

Köpa massagedyna Beurer MG 300

Är man lite extra stel i nackens område kan man välja denna dyna, då man kan ställa in måttet på massagehuvudena vid nacken efter behov. Man kan välja både medsols och motsols riktning, vilket är skönt att kunna variera.
Lång hållbarhet Justerbara mått Shiatsumassage Massage av nacken


Trend Rehab 121 3D

Köpa massagedyna Trend Rehab 121 3D

En lätt och smidig dyna för den som vill variera var dynan ska användas. Vill man fokusera på höft-partiet så finns ett lämpligt program för detta.
Resevänlig Justerbara mått Massage av nacken


Medisana MC 810

Köpa massagedyna Medisana MC 810

Den här dynan fokuserar på avslappning för rygg och lår, vilket kan vara bra för dig som står och går mycket om dagarna. Går även bra att använda i bilen, kanske på väg till eller från träningspasset?
Lång hållbarhet Resevänlig Extra varierbar


Medisana MC 830

Köpa massagedyna Medisana MC 830

Det unika med den här dynan är att massage-huvudena är tillverkade i gelmaterial. Är man extra känslig eller öm i ryggen är detta en lite mjukare och följsammare variant. Bra att veta är att det även går att justera intensiteten på massagen.

Lång hållbarhet Shiatsumassage


InSPORTline D24

Köpa massagedyna InSPORTline D24

Detta är en praktisk och flyttvänlig dyna. Passar den som vill fokusera på ryggpartiet med hjälp av enkla inställningar och funktioner. Lätt att förstå sig på, för den som inte är så teknikintresserad.
Resevänlig


Vilken massagedyna är då bästa valet för mig?

Alla massagedynorna i testet är hygieniska och lätta att rengöra, har värmefunktion och varierande massage av ryggen. Alla stängs av automatiskt med förinställd timer för en trygg och säker användning.

Det kan vara svårt att välja bland alla bra produkter, men bäst-i-test blev alltså OBH Nordica Shiatsu Back & Shoulders på grund av att den täcker upp de flesta kriterierna utifrån testet med sin imponerande mångsidighet. Att massagedynan är ”allround” är ju ett plus också om det är tänkt att det är flera personer som ska använda dynan. Möjlighet till massage av både rygg och nacke är en viktig egenskap, även om man inte har det behovet när man införskaffar sig massagedynan. Ens behov kan ju förändras med tiden!

Ska massagedynan användas på t.ex. en arbetsplats, i ett väntrum eller liknande där användaren inte redan känner till vad massagedynan har för funktioner? Då är det bra att ha en dyna som har en ”Demo-knapp” på kontrollpanelen. Det är ett speciellt program som demonstrerar vad massagedynan har för olika massagetyper och andra valmöjligheter.

Denna knapp finns på inSPORTline D24 och på båda dynorna från OBH Nordica och Beurer. Har du tänkt ta med dig dynan när du reser och kanske använda den i bil, båt eller husvagn, så fyller lättviktsdynan Medisana MC 810  det behovet bäst.

Båda massagedynorna från Medisana är också bra alternativ för dig med lite snävare budget. Beurer MG 295 och Trend Rehab 121 3D finns i olika färgvarianter så att du kan välja efter eget tycke och smak!