Mikrovågsugn

Köp mikrovågsugn med självförtroende

Innehåll på den här sidan

  1. Bäst i test av mikrovågsugnar 2017
  2. Att tänka på & köpguide

Hur vet man vilken mikrovågsugn man ska välja när det är dags att köpa en ny? Det finns ett stort antal olika varianter att välja mellan och valet kan vara svårt! Mikrovågsugnar idag kan göra så mycket mer än att bara värma upp en färdigrätt eller en matlåda från frysen. Det gäller att veta vad man är ute efter; vilka behov man har, och hur mycket pengar man vill lägga. Det viktiga är att du väljer vad som är bäst för just dig. Vi hoppas att vår guide kan ge dig användbara tips och råd för ditt framtida köp! Vill du veta mer om vilken mikrovågsugn som passar dina behov, läs i så fall vår guide längst på sidan. Nedan kommer testerna av marknadens bästa mikrovågsugnar.

Samsung MS23F301EAS: Stilren med säregen teknologi

Köpa mikrovågsugn Samsung MS23F301EAS

Denna mikrovågsugn passa bra för dig som vill ha en lagom stor, inte alltför avancerad hushållsmaskin som effektivt värmer upp maten. Den erbjuder ett mindre utbud av vikt- och portionsval för att hjälpa dig med hur den ska ställas in i olika situationer, men saknar grill- och crispfunktion. Insidan täcks av en keramisk emalj som gör mikrovågsugnen lätt att underhålla och rengöra. Det som skiljer Samsung MS23F301EAS från övriga på denna lista är att den har tre mikovågsantenner, vilket sprider mikrovågorna bättre och ger en jämnare värmefördelning.


En inbyggd mikrovågsugn kan spara plats i köket och ge ett mer enhetligt intryck, och det är sannerligen fallet med denna Siemens- produkt. Skillnaden mellan de två modellerna är åt det håll som luckan öppnas, L i modell BF634LGS1 står för left, alltså vänser, och R i modell BF634RGS1 står för right, eller höger. Mikrovågsugnen har 7 stycken automatikprogram för specifika ändamål, och även cookControl Plus, ett program utformat för att hitta bästa läget för just din mat. Värmen fördelas jämnt av en roterande antenn, och trots att effekten är hög förblir mikrovågsugnen energieffektiv. Insidan är av rostfritt stål, och ger ett fräscht och städat intryck.


Maskinen är en av de mindre på denna lista, men den är smidig att använda. Till den finns en roterande tallrik som ser till att maten blir lika varm överallt, och en upptiningsguide som hjälper dig avgöra vilken effekt och tid som passar bäst. Insidan är lackad för en enklare rengöring.