Minikyl


Bäst i test av minikylar 2017

Går du i tankar på att införskaffa en minikyl? Då finns det lite olika saker att ha i åtanke för att finna den rätta kylen för just dina behov. En av de primära frågorna man behöver ställa sig är: vad är det för varor jag vill förvara i min minikyl? Alla minikylar lämpar sig exempelvis inte för att förvara livsmedel såsom mjölkprodukter och kött.


Dags att välja och vraka!

Förhoppningsvis har du en klar bild över vilka faktorer hos en minikyl som bäst svarar mot dina behov. Läs annars vår guide: att tänka på när man köper minikyl. Låt oss hjälpa dig en bit till på vägen, med tips om dessa tre termoelektriska minikylar för att hålla dina drycker och snacks kalla. Kanske finner du här precis vad du letar efter?

 


MobiCool F16: Vinnaren i vårt minikyl test 2017

Köpa minikyl MobiCool F16

Bästa pris: 2934 SEK på ComputerSalg.se Fler butiker

Egenskaper:

  • Vändbar höger/vänster dörr
  • Magnetisk dörrstängning
  • Lägst ljudnivå (33 dB)
  • Lägst temperatur 2 C

En läcker liten minikyl med en kapacitet om 14 liter som kommer i olika färger, bland annat blå, röd och grön. Inuti finner vi en hylla av gallermodell, men modellen har inga hyllor i dörren. MobiCool har ett termoelektriskt kylsystem med lägsta temperatur maximalt 20 grader lägre än rumstemperaturen. Den behöver placeras med god ventilation och det rekommenderas minst 10 cm mellan minikylen och omgivande väggar/tak. Dörren är vändbar och monteras lätt om från höger till vänster öppningsriktning, eller tvärtom. Med magnetisk dörrstängning minskar också risken för att dörren inte går helt igen och att dyrbar kyla läcker ut. Den saknar en manuell termostat och har enbart två inställningslägen: Eco eller Max. Energiförbrukningen uppges vara i snitt 48 kWh per år. Av de tre minikylar som presenteras här har MobiCool den lägsta ljudnivån på 33 dB.

Bästa pris: 2934 SEK på ComputerSalg.se Fler butiker


ChillMate: Kan användas som värmeskåp

Köpa minikyl Chillmate

Egenskaper:

  • Lägst temp 12 °C lägre än rumstemperatur
  • Finns i flera färger
  • Kan användas som värmeskåp

ChillMate Termoelektrisk minikyl finns i färgerna svart och silver och har en kapacitet om 15 liter. I skåpet finns en uttagbar hylla och 2 hyllor i dörren. Detta minikylskåp kan även användas som värmeskåp och har ett temperaturspann från 5 till 65 grader Celsius, dock med lägsta temperatur ca 12 grader lägre än rumstemperatur. ChillMate behöver placeras med god ventilation och det rekommenderas minst 13 cm mellan minikylen och omgivande väggar/tak.

Vidare bör den inte placeras i direkt solljus eller nära varma källor såsom ugn. ChillMate saknar en manuell termostat och har enbart två inställningslägen: kallt eller varmt. Minikylen är portabel och kan kopplas till exempelvis bil eller båt med medföljande 12 Volts biluttag. Energiförbrukningen uppges vara i snitt 0,18 kWh per dygn, vilket motsvarar 66 kWh per år. Av de tre minikylarna har ChillMate den högsta ljudnivån på 43 dB.

ChillQuiet: Tyngre minikyl med burkhållare

Köpa minikyl ChillQuiet

Bästa pris: 1995 SEK på Partykungen Fler butiker

Egenskaper:

  • Lägsta temp 20 °C lägre än rumstemperatur
  • Magnetisk dörrstängning
  • Går att låsa dörren

ChillQuiet har kapacitet på 17 liter och är den tyngsta minikylen bland de tre. Den finns i svart och vitt och har en hylla i skåpet, samt en hylla i dörren. Denna har dock inte en hel front, utan en rundstav för att hålla exempelvis burkar på plats. Modellen har en manuell termostat och ett temperaturspann från 5 till 18 grader C, baserat på 25 grader Celsius rumstemperatur, vilket ger ett maximum om ca 20 grader lägre än rumstemperatur. Den behöver placeras med god ventilation och det rekommenderas minst 10 cm mellan minikylen och omgivande väggar/tak.

Den magnetiska dörrstängningen minskar risken för att dörren inte går helt igen och läcker kyla. För den som vill ha sina varor i fred har ChillQuiet en extra finess i det att dörren går att låsa. Ljudnivån är låg, 38 dB, men den har högst energiförbrukning av de tre minikylarna: 0,39 kWh per dygn, vilket motsvarar 142 kWh per år. ChillQuiet har också en något lägre energiklass än de två andra minikylarna.

Bästa pris: 1995 SEK på Partykungen Fler butiker