Miniugn

Bäst i test miniugnar 2017

En miniugn (eller en såkallad bänkspis) är en köksapparat som liknar en mikrovågsugn och som placeras på din köksbänk eller annan yta. Vanligen finns en eller två kokplattor ovanpå ugnen. I Sverige används en miniugn främst till att tina och värma mat, men en del miniugnar har även grillfunktion och andra tillval som kan vara användbara om man tillagar mat från grunden.

En miniugn med kokplattor och rymligt ugnsutrymme är perfekt att ha i det lilla hemmet eller när man är på resa. Dessa egenskaper finner du hos miniugnen Wilfa EMK-218. Den har två kokplattor på 750 respektive 1500 watt med vardera sex stycken effektsteg. Ugnen har en grillfunktion och går att ställa in från 50 till 260 grader Celsius. Det går dessutom att välja mellan över- och undervärme, vilket kan vara bra beroende på vad som tillagas i ugnen.

Wilfa EMK-218 har 2 års garanti. Jämfört med Emerio-ugnen är detta ett bättre alternativ om syftet är att tillaga mat snarare än att enbart värma på eller tina upp mat. Detta är tack vare en generösare ugnskapacitet men också sett till att Wilfa-ugnen har kokzoner ovanpå ugnen.

Wilfa-ugnen har goda omdömen från konsumenter som tycker att ugnen lever upp till deras förväntningar.

Emerio MO-107694: En lättanvänd miniugn med galler

Köpa miniugn Emerio MO-107694

Om det är att tina frysta grönsaker och värma upp matrester som du vill nyttja miniugnen till är Emerio MO-107694 är lämplig modell. Den är enkel, nätt och prisvärd och gör jobbet.

Emerio MO-107694 levereras med ett inkluderat galler och en grepptång till gallret som gör att du kan undvika att bränna dig. Med gallret möjliggörs även att tillaga pajer och till och med baka bröd.

Konsumenter är nöjda med sitt köp när de har valt denna miniugn, enligt recensioner. Tänk på att denna miniugn inte har någon kokplatta.

Det finns även miniugnar med extra finesser som erbjuder tining, uppvärmning, tillagning men även klarar av att baka pizzor. Om du letar en ugn som har det där lilla extra så är Severin TO 2058 bästa alternativet. Den har en ugn med fyra lägen: övervärme, undervärme, övervärme och roterande spett samt över-/undervärme med luftcirkulation.

Temperaturen i ugnen går att ställa in från 60 till 230 grader Celsius. Severin TO 2058 levereras med en löstagbar smulfångarinsats, en pizzasten om 29 cm i diameter och ett roterande spett för att grilla kött och kyckling. Man kan säga att denna miniugn ersätter en traditionell ugn tack vare möjligheterna att grilla och baka.

Alternativt kan en ugn av detta slag vara ett suveränt komplement till en traditionell ugn vid de tillfällen då stora mängder mat ska tillagas samtidigt. Ugnsvolymen är betydligt mycket större än hos andra miniugnar och den klarar att göra stora pizzor. Severin TO 2058 har 1 års garanti.