Mjölkskummare

Bäst i test mjölkskummare 2017

Sverige är det land som har en av den högsta konsumtionen av kaffe i världen. En delikat kopp kaffe är något du förtjänar att unna dig, varje dag. Kaffet du dricker på morgonen hemma i köket, kaffet du dricker på jobbet för att få ny energi inför mötet eller kaffedrinken du sippar på under festligheterna har alla en sak gemensamt. Den hemliga ingrediensen är skummad mjölk. I denna artikel ska tre mjölkskummare testat och jämföras utifrån pris, funktion, underhåll och design. Valet står mellan Melitta Cremio, Bodum Latteo 0.25 och Dualit Milk Frother 84145.

  1. Bäst i test av mjölkskummare 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide

Melitta Cremio: Bäst i test av mjölkskummare 2017

Köpa mjölkskummare Melitta Cremio

Design: Med dess stilrena linjer och eleganta form blev den en självklar vinnare av ”Reddot design award” år 2011. Finns i färgerna vit, svart och röd.

Funktion: Melitta Cremio håller en hög kvalité. Den tillreder både varmt och kallt mjölkskum, vilket syns tydligt utifrån ett blått och rött knapp-val, och det är även möjligt att värma mjölk utan att skumma den. Vid endast ett knapptryck tillreder Melitta Cremio enkelt mjölkskum för upp till fyra kaffespecialiteter.

Underhåll: Den har en inbyggd sladdförvaring, stängs automatiskt av när den lyfts från basstationen och skyddar mot överhettning. Med en non-stick beläggning är den lätt att rengöra. Det enda som krävs är en disktrasa och vanligt diskmedel. Ett plus i kanten är dess säkerhetsfattning som förhindrar att mjölk läcker vilket gör hanteringen väldigt säker.

Bodum Latteo: En effektiv, manuell mjölkskummare

Köpa mjölkskummare Bodum Latteo

Design: Mjölkskummaren är tillverkad av glas och plast med ett smidigt handtag. Finns i svart färg.

Funktion: Produkten är inte elektrisk utan fungerar manuellt. Värm mjölken på spisen eller i mikrovågsugnen och dra sedan handtaget uppåt och nedåt cirka 60-90 gången och kort därefter får du då ett fluffigt skum till ditt kaffe.

Underhåll: Bodum Latteo tål maskindisk och är därmed enkel att rengöra.

Dualit Milk Frother: En effektiv, manuell mjölkskummare

Köpa mjölkskummare Dualit Milk Frother

Design: En elegant och smidigt utformad produkt. Finns i svart.

Funktion: Det finns tre olika alternativ på tillredning av mjölk: varmt mjölkskum, kallt mjölkskum och bara värma mjölken. Det ger möjligheten att göra många olika typer av drycker. För varmt mjölkskum trycker du en gång på on/off knappen som ska lysa rött. För varm mjölk trycker du två gånger på on/off knappen som ska blinka rött. För kallt mjölkskum trycker du på on/off knappen i 2-3 sekunder tills lampan lyser blå.

Underhåll: Produkten är sladdlös. Den har en löstagbar visp och är belagd med en non-stick beläggning som gör den lätt att rengöra. Den har dessutom automatisk avstängning.

Vilken mjölkskummare passar dig?

Med Melitta Cremio får du ett perfekt mjölkskum, oavsett vilken kaffe-typ du är. Tre tillbehör tillkommer så att du kan njuta av olika kaffespecialiteter. Den innehåller många bra inbyggda funktioner och det enda som krävs av dig är att trycka på en knapp. Den passar dig som älskar att variera mellan olika kaffe-sorter och vill ha en elektronisk mjölkskummare till ett bra pris.

Bodum Latteo är vacker, enkel och lätthanterlig.Mjölkskummet blir i princip detsamma, även om den är manuell, men tar cirka 30 sekunder av dig att producera fram. Den passar dig som inte dricker mjölk i kaffet varje dag men ändå vill unna dig ett härligt skum då och då.

Dualit Milk Frother 84145 som är elektronisk tar istället cirka 2 minuter vilket är längre tid men då krävs det samtidigt ingenting av dig för att få till den typ av mjölk du vill ha. Den passar dig som dricker mjölkbaserade drycker regelbundet och därmed är villig att betala lite mer för alla de unika funktionerna som underlättar vardagen.

Att tänka på när man köper mjölkskummare

  1. Pris. Om du och/eller människor i din omgivning dricker Cappuccinos, varm choklad och andra mjölkbaserade drycker regelbundet så är en dyrare mjölkskummre en bra investering. Om du inte föredrar skummad mjölk lika ofta så kan en billigare maskin vara ett minst lika bra alternativ.
  2. Funktion. Det finns en mängd olika mjölkskummare att välja på beroende på vilket behov du har. Är det endast mjölk du vill ha skummat eller eftersträvar du en ”all-in-one” produkt som är mer mångsidig? Föredrar du en elektronisk variant eller en manuell?
  3. Underhåll. Är produkten komplicerad att använda? Är den lätt att rengöra? Hur mycket underhåll som krävs spelar stor roll vid val av mjölkskummare.
  4. Garanti. En viktig faktor att ha koll på är hur lång garanti produkten du gillar har. Det innebär att om produkten går sönder så har säljaren en skyldighet att laga den eller ge dig en ny. Inom vilken tid detta gäller skiljer sig åt och i vissa fall kan du därmed tjäna på att köpa en dyrare produkt med längre garanti, vilket kan återkopplas till punkt 1.

Klicka här och här för att läsa mer om vad du bör tänka på innan du gör ett köp samt tips på andra mjölkskummare som testats och jämförts.

Varför mjölkskummare?

Nu kanske du undrar varför du ska investera i en mjölkskummare? På kort tid kan du få mjölken precis som du önskar den att vara till din personliga kaffe-favorit. Istället för att värma mjölken och sedan skumma den, så sparar du tid till att njuta av kaffet en lite längre stund. Förutom det, så är tjockleken bättre med en elektrisk mjölkskummare. Om du sedan blir sugen på kaffe med ångad mjölk så är det också möjligt, med samma knapptryck.

Tips

Beroende på behov så kan en annan köksapparat vara mer lämplig. Om du vill att det ska gå smidigare så rekommenderas en Latissima+ som har en automatisk mjölkskummare inbyggd i maskinen. En espressomaskin är en nödvändig köksapparat för kaffe älskaren då den bidrar till en delikat kopp i kombination med att den ser bra ut på köksbänken. För den person som alltid är på språng, och behöver ett enkelt och snabbt alternativ, så passar sig en kapselmaskin. Nespresso Pixie har blivit en vinnare hos Smartson och Pricerunner 2012, samt hos Bäst-i-test.se 2015. Är du tvärtom en person som vill sitta ner och verkligen njuta av ditt kaffe, antingen själv på morgonen eller efter middagen tillsammans med vänner, så är en traditionell kaffebryggare att rekommendera. Det kan serveras med en mjölkkanna där mjölken har vispats i en av de tre mjölkskummarna som har jämförts. Om du vill uppgradera ditt kaffe så är en kaffekvarn, exempelvis Blade grinder, med egenmalda kaffebönor ett lyxigare alternativ tillsammans med den skummade mjölken.

Recept på mjölkbaserade drycker

Latte Art

För den avancerade så kan man använda de sista dropparna av sitt mjölk till att skapa konst. Häll mjölken över exempelvis en espresso eller tvärtom och sedan skapa mönster genom att använda en tandpetare. Populära mönster är bland annat blad och hjärtan. Övning ger färdighet. Med ett bra skummat mjölk är det ingen omöjlighet. Lycka till!

Melitta CremioMelitta Cremio
Bodum LatteoBodum Latteo