Mjölkskummare

Bäst i test mjölkskummare 2017

Sverige är det land som har en av den högsta konsumtionen av kaffe i världen. En delikat kopp kaffe är något du förtjänar att unna dig, varje dag. Kaffet du dricker på morgonen hemma i köket, kaffet du dricker på jobbet för att få ny energi inför mötet eller kaffedrinken du sippar på under festligheterna har alla en sak gemensamt. Den hemliga ingrediensen är skummad mjölk. I denna artikel ska tre mjölkskummare testat och jämföras utifrån pris, funktion, underhåll och design. Valet står mellan Melitta Cremio, Bodum Latteo 0.25 och Dualit Milk Frother 84145.

  1. Bäst i test av mjölkskummare 2017
  2. Att tänka på
  3. Köpguide

Design: Med dess stilrena linjer och eleganta form blev den en självklar vinnare av ”Reddot design award” år 2011. Finns i färgerna vit, svart och röd.

Funktion: Melitta Cremio håller en hög kvalité. Den tillreder både varmt och kallt mjölkskum, vilket syns tydligt utifrån ett blått och rött knapp-val, och det är även möjligt att värma mjölk utan att skumma den. Vid endast ett knapptryck tillreder Melitta Cremio enkelt mjölkskum för upp till fyra kaffespecialiteter.

Underhåll: Den har en inbyggd sladdförvaring, stängs automatiskt av när den lyfts från basstationen och skyddar mot överhettning. Med en non-stick beläggning är den lätt att rengöra. Det enda som krävs är en disktrasa och vanligt diskmedel. Ett plus i kanten är dess säkerhetsfattning som förhindrar att mjölk läcker vilket gör hanteringen väldigt säker.

Design: Mjölkskummaren är tillverkad av glas och plast med ett smidigt handtag. Finns i svart färg.

Funktion: Produkten är inte elektrisk utan fungerar manuellt. Värm mjölken på spisen eller i mikrovågsugnen och dra sedan handtaget uppåt och nedåt cirka 60-90 gången och kort därefter får du då ett fluffigt skum till ditt kaffe.

Underhåll: Bodum Latteo tål maskindisk och är därmed enkel att rengöra.